Автор Тема: Манипулации  (Прочетена 16260 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Манипулации
« Отговор #45 -: Януари 30, 2014, 10:20:59 pm »
А в частност по темата -просто чета/слушам какво споделят хората,това е един от начините да разбирам нещата. ;)

И това не всеки го може  :) - някои нито искат да четат отсрещния, нито да го чуят. Това го казвам извън вашия диалог.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #46 -: Януари 30, 2014, 10:31:47 pm »
Тъндър - пак си помисли :)
Той и паякът като си плете паяжината нищо лошо не прави
И като се оплете мухата - той пак нищо не прави, нали така
Чак после...:)

Papy

• Hero Member
« Отговор #47 -: Януари 30, 2014, 10:38:55 pm »
намерение викаш...:)
а пътят към ада?

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #48 -: Януари 30, 2014, 10:40:10 pm »
На паяка това му начинът на оцеляване. Еволюционна стратегия. Мухата също е разработила еволюционни стратегии да избягва паяжините. Това е състезание.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #49 -: Януари 30, 2014, 10:40:37 pm »
Той и паякът като си плете паяжината нищо лошо не прави
И като се оплете мухата - той пак нищо не прави, нали така
Чак после...:)

Паякът се грижи за баланса в Природата  ;D

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #50 -: Януари 30, 2014, 11:11:06 pm »
Thunder,искаш ли отговор или въпросите ти са чисто риторични и възмутителни ?1?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #51 -: Януари 30, 2014, 11:14:11 pm »
аз съм съгласна, Тъндър, всичко е така
Кажи сега какво конкретно те ядоса по новолуние

а иначе - всеки човек е черно и бяло, нали така - две животни - добро и лошо, как беше - което храниш, то побеждава
много щеше да е хубаво да сме божествени, и аз варвам, че ние всъщност наистина сме божествени
но пък те и боговете не са само добри - по тез изброените критерии

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Януари 30, 2014, 11:32:39 pm »
Цитат
Промяната започва от самите нас

Човек първо трябва да приеме ,че е в "затвора" и тогава вече да мисли план за бягство от същия. ;)

Така стои  въпроса  и с паяжината ,тя затова много често се "плете " по оста 2/8 ,Телец/Скорпион в натала.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Януари 31, 2014, 12:02:20 am »
Не бих възприела като затвор или ограничение нещо, което може да се коригира с мислене или дела. Ограничение и затвор е нещо, което каквото и да правиш, няма да промениш.  Но вероятно това е моето Сатурново разбиране - защото като Сатурн е на трон във Водолей, така и все пак му диспозира Уран, а Уран не е много по границите. Всъщност и Водолей не е. Да отхвърлиш нещо като неприемливо също е избор - примерно искам да стана юрист. Но за целта трябва да уча 58640980 години Право! А на мен не ми се учи толкова много! Занчи кое искам повече - да работя като юрист или пък е по-силно желанието ми да не уча изобщо право - ето ти го изборът. Същото е и с хората - този човек се опитва да ме манипулира и да ме изпързаля за нещо. Да го манипулирам ли и аз, поне до състояние в което да го неутрализирам, или можем да си останем с формалното общуване?

Какво имаш предвид, че паяжината се плете по 2-8 и Телец-Скорпион - че където паднат тези оси, за това манипулираме ли? Примерно 2-8 Везни-Овен - манипулация с цел доминиране в партньорските отношения?

Всеки по някакъв начин е "затворен/ограничен" ,от своята гледна точка /виждане за нещата ,същност-АСЦ/Слънце ,Сатурн...Преди да започнеш да коригираш "нещото" ,независимо с какво ,първо трябва да разбереш,че е за коригиране ,това имах предвид. ;)

По въпроса с манипулирането и оста 2/8-да ,това е една от проявите.

Papy

• Hero Member
« Отговор #54 -: Януари 31, 2014, 12:23:16 am »
Това също е въпрос на гледна точка-ако някой иска да се възприема като ограничен от себе си, никой не може да го спре, дет се вика :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #55 -: Януари 31, 2014, 12:39:44 am »
Защо свързваме оста 2/8 дом с манипулацията? Заради мунданната връзка с Телец/Скорпион?

Според мен за всяко едно въздействие и взаимодействие, каквато е и манипулацията, би следвало да има активност по оста АС/ДС, 1/7 дом. Как мислите?

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
« Отговор #56 -: Януари 31, 2014, 07:07:27 am »
Ако по Сатурн има пасивност, фиксиране върху конкретна поведенческа роля (от която има очакване за извличане на "дивиденти")

Много съм съгласен за Сатурн! Това е планетата на контрола и маниулациите. Когато синастрично има негативни аспекти, то Сатурновата личност може да манипулира другия дори несъзнателно. (поне аз така си мисля)

Адмирации към Тъндър за хубавата тема! Иначе стана въпрос за оста 2/8 дом. 2 дом е това което искаш да имаш, а 8 това, на което си склонен да дадеш, а даването(или правенето да изглежда така) на нещо може да си е чиста манипулация, за да се задоволят нуждите по 2-ри дом, а защо не и на целия хороскоп. Затова за мен скорпионите са най - големите манипулатори.  :)
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 07:12:04 am от AzaZaeL »

Papy

• Hero Member
« Отговор #57 -: Януари 31, 2014, 09:58:17 am »
Забелязвам тенденция всичко във всичко.
Да-втори е ценностната система, а трети е дом на меркурий-как мисловно сме настроени
Четвърти е семейството, сигурно и то има пръст, пети-любовта, може да манипулираме, защото искаме любов?
И т.н.

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Януари 31, 2014, 11:44:16 am »
Защо свързваме оста 2/8 дом с манипулацията? Заради мунданната връзка с Телец/Скорпион?

Според мен за всяко едно въздействие и взаимодействие, каквато е и манипулацията, би следвало да има активност по оста АС/ДС, 1/7 дом. Как мислите?

Венера в Телец/2-ри дом               Марс в Скорпион/Плутон /8-ми дом

умение,талант                                капацитет
събирам,имам                                  завземам
собствено пространство                споделено,натиск

Планети попадащи по тази ос или човек ,настроен към принципите на същите ,не искат прекалено много "свобода" ,искат да са някому нужни,да са "жертва" като ги доминират или те да са доминиращите.Тук има симбиоза между Земя и Вода,Венера и Марс/Плутон,ползата е в...зависи вече от цялата карта.

Лили,всяка опозиция/оси  показват взаимоотношения ,а има ли такива ,има и "водещ " и "подчинен",но нали тук търсим спецификата или къде  е най-силно изразен казуса?!/
Оста АСЦ/ДСЦ ,1/7-ми Овен/Везни -тук все още няма форма на онова ,което се случва "по линията",импулса ,откритото,детското 'владеят" ситуацията -Марс,докато случващото се вече по оста 2/8 ,начело застава Венера и ролите се сменят,защото вече има "оценка".

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #59 -: Януари 31, 2014, 01:17:51 pm »
Аз пък манипулирам с удоволствие и с мярка.
Имаше такава реклама, май на алкохол :012:. Преди доста време мярката не ми се удаваше, сега рядко пресолявам.

Сега например настойчиво манипулирам сестра ми да изкара шофьорска книжка, за да й подаря колата си. Имам служебна, не карам личната си, но няма да я продавам, няма кой да я кара и не ща да гние на паркинга. Сестра ми е дизайнер, постоянно се развява с по 20 кила платове и материали из таксита и градски транспорт, трябва й кола, може да кара - баща ми ни е учил и двете, но не ще да изкарва книжка. Манипулирам я не, ами и отгоре ;D.

От около година манипулирам здраво и един от шефовете си, който си е наумил да уволнява едно от момичетата в екипа ми - онова Стрелче, за което ви говорих. Манипулирам го, като не допускам двамата да се засичат в случаите, когато стрелчето не е на висота и ненатрапчиво (все пак шефът е Водолей) изтъквам/разкрасявам заслугите й за проектите, в които сме успешни. Стрелчето също го манипулирам, защото то пък много държи да се консултира с Водолея за всяка своя сурова идея още в нейния зародиш, а Водолеят не понася недосварени идеи, особено такива, които не са лично негови. На Стрелчето не мога да му кажа нещата ачик в очите, защото ще се депресира и ще торпилира едногодишните си опити за забременяване.

Естествено манипулирам зверски сина си, защото иначе с месеци не се сеща да чуе дядо си и баба си примерно. Не ще да пътува из родини и чужбини, пък ние с баща му обичаме, а освен това не ще и да спортува, а има марс в осми дом и везни/венера/юпитер на асц. и трябва да се научи как да пада и на режим. Той е Лъв - на директни заповеди от двегодишен не кандисва :012:. За останалите ме мързи да си признавам.

Естествено че имам изцяло личен, егоистичен интерес във всички изброени случаи, така че съм си точно в дефиницията - искам някой да ми се грижи за колата и да не ме тормози сестра ми да й превозвам машините насам-натам в почивните дни. Искам синът ми да е здрав и космополит, а не да харча пари за лекарства и да си губя уикендите на дивана в къщи, щото не му се излизало. За стрелчето - харесвам си го, аз съм си го избрала, оправям си се с него, прави страхотни аюрведични масажи и билкови чайове, лекува целия офис, не ми се търси нов човек, освен това ако й се подредят нещата така или иначе ще излезе задълго в майчинство. въобще водолея да не ми се отваря, нема да ми пипа хората и точка.
De omnibus dubitandum est