Аз пък манипулирам с удоволствие и с мярка.
Имаше такава реклама, май на алкохол :012:. Преди доста време мярката не ми се удаваше, сега рядко пресолявам.
Сега например настойчиво манипулирам сестра ми да изкара шофьорска книжка, за да й подаря колата си. Имам служебна, не карам личната си, но няма да я продавам, няма кой да я кара и не ща да гние на паркинга. Сестра ми е дизайнер, постоянно се развява с по 20 кила платове и материали из таксита и градски транспорт, трябва й кола, може да кара - баща ми ни е учил и двете, но не ще да изкарва книжка. Манипулирам я не, ами и отгоре
.
От около година манипулирам здраво и един от шефовете си, който си е наумил да уволнява едно от момичетата в екипа ми - онова Стрелче, за което ви говорих. Манипулирам го, като не допускам двамата да се засичат в случаите, когато стрелчето не е на висота и ненатрапчиво (все пак шефът е Водолей) изтъквам/разкрасявам заслугите й за проектите, в които сме успешни. Стрелчето също го манипулирам, защото то пък много държи да се консултира с Водолея за всяка своя сурова идея още в нейния зародиш, а Водолеят не понася недосварени идеи, особено такива, които не са лично негови. На Стрелчето не мога да му кажа нещата ачик в очите, защото ще се депресира и ще торпилира едногодишните си опити за забременяване.
Естествено манипулирам зверски сина си, защото иначе с месеци не се сеща да чуе дядо си и баба си примерно. Не ще да пътува из родини и чужбини, пък ние с баща му обичаме, а освен това не ще и да спортува, а има марс в осми дом и везни/венера/юпитер на асц. и трябва да се научи как да пада и на режим. Той е Лъв - на директни заповеди от двегодишен не кандисва :012:. За останалите ме мързи да си признавам.
Естествено че имам изцяло личен, егоистичен интерес във всички изброени случаи, така че съм си точно в дефиницията - искам някой да ми се грижи за колата и да не ме тормози сестра ми да й превозвам машините насам-натам в почивните дни. Искам синът ми да е здрав и космополит, а не да харча пари за лекарства и да си губя уикендите на дивана в къщи, щото не му се излизало. За стрелчето - харесвам си го, аз съм си го избрала, оправям си се с него, прави страхотни аюрведични масажи и билкови чайове, лекува целия офис, не ми се търси нов човек, освен това ако й се подредят нещата така или иначе ще излезе задълго в майчинство. въобще водолея да не ми се отваря, нема да ми пипа хората и точка.