Автор Тема: Нептун-професионалисти и глупаци  (Прочетена 30103 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Нептун-професионалисти и глупаци
« Отговор #45 -: Юли 27, 2017, 05:25:31 pm »
В този материален свят, Нептун е конструктивен само за хора занимаващи се с някакъв тип изкуство. Там където изтънчеността на възприятията е предимство. Тогава когато може да се материализира някаква магия, вълшебство, красота.
Така е, затова написах преди, че написаното за Нептун в 3д, че бил хитър лъжец, няма нищо общо с действителността. Хората с Нептун в 3д се изразяват много добре поетично, в музиката и изкуствата. Като малка пеех, свирех и рисувах, по-късно прописах, а за лъжа и дума не може да става, по-скоро сме идеалисти с моя мъж, който е също с Нептун У7 в 3д. , като мен. На него също му се удава рисуването, което му помага в дърводелството да прави изящни предмети с дърворезба и витражи.

lina

• Sr. Member
  • Публикации: 320
« Отговор #46 -: Юли 30, 2017, 12:10:55 am »
Ще се включа и аз с наблюдения за Нептун в 11ти (не е моят).
Има нужда да се припознае в някаква общност, но от хора, които той харесва - не просто някакви хора.
Приятелите са от детство, от училище, от студентските години... Разказват се истории по хиляда пъти и се превръщат в легенди. Има значение собственото усещане за централна фигура в тези разкази.

Обаче... много често той (човекът с Нептун в 11ти) има тотално грешна представа за тези хора, а те го допускат до себе си поради комерсиални причини - няма истиснко приемане. Много често за останалите това не е толкова съществено. Човекът с Нептун в 11ти вярва докрай, че иде реч за "истинско" приятелство и всъщност няма адекватна преценка.
Но пък от друга страна, подхранването на тези митове му дава усещането, че винаги може да се обади на този или онзи и той да му свърши някаква работа. И в повечето случаи успява, независимо какво си мисли отсрещния човек ;)

Свидетел съм как въпросният 11тодомен Нептун изгради невероятен имидж на свой приятел и партньор в бизнеса пред подчинени и партньори. Но, преценката му за въпросния човек бе толкова погрешна, че в последствие "приятелят-партньор" съсипа бизнеса.
« Последна редакция: Юли 30, 2017, 12:16:39 am от lina »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #47 -: Юли 30, 2017, 11:01:57 am »
Разминаването между това, което е споделено за Нептун като информация, въобще, идва от това, че когато четем за външните планети, приемаме публикуваното за тях, твърде лично, забравяйки, това че, те следват  архетипи, които са надличностни и отразяват колективното преживяно,  те не ни касаят, влияят директно, лично на нас. Там, където попада Нептун, често сме подвластни на една обща за периода/ времето/ региона/ държава, илюзия за действителността, привнесена в делата по дома, където е поставен в персоналната карта. Нептун няма как да лъже, където и както и да е поставен, нашата представа за него е мъглива, неясна и това се потвърждава и от начинът, по който е открит- не е в  в следствие на години наблюдения ?!? Един силен Меркурий , но ранен от Нептун( Марс, Сатурн, Уран,Плутон) е индикация за "професионален " лъжец и крадец. Един силен , издигнат Нептун, винаги ще кара натива да търси начини да се посвети на неговите качества, особено когато картата изпитва влиянието на значителен негов транзит. Нептун е и планетата на земетресенията и е логично защо, след като се свързва с океаните и моретата, и често разтърсва психиката, ума,, мислите ни, когато засяга сигинификаторите за същите и домовете, принадлежащи им и по натал, и при транзит. При такива натални положения и транзитни периоди, натива не може да вижда  какво  се случва реално сега/ в този момент и затова навън вътрешните преживявания, идеи, мисли, излизат като лъжеприказки, фантасмагория, "приказки от 1001 нощ", а всъщност той говори или за неща от далечно минало, които му се присънват или за такива, които твпърва предстоят, но не може да ги изкаже във форма, разпознаваема за хората от настоящето. И съответно другите реагират напълно адекватно със следното отношение: този ме баламосва, залъгва ме с празни приказки, лъже и т.н., докато същите не влезнат в Нептунов период и сами не попаднат под неговата опека. Домът, където попада Нептун или точката, която е замъглена от него, на човек му е трудно или му липсва усещането да определи какво всъщност съзнателно да прави там, или му липсва воля, цел по осъществяване на делата в тази сфера или изразяване природата, принципа на хваната в мрежите планета. Хубаво е да се търси връзка и какво е влиянието на Слънцето и Сатурн в картата, за да може натива да се справи с целите си, тук, в съответния дом, а добре поставени Луна и Венера,  му помагат да не се съмнява в онова, в което вярва като по-извисено, както и в това, копнежите и надеждите му да не се разпаднат, а да имат/търсят смисъл. Освен това, Нептун показва и къде ( дом, планети) ни е трудно да се справяме във външния свят, в материалната му същност и къде да сме по-отстъпчиви, къде сме най-подвластни на вътрешните си емоционални бури и урагани, които могат да ни погълнат, да се удавим в същите. Всички се обиждат на "хитър лъжец", но никой не се засяга на " професионален илюзионист" или "майстор на късия разказ", на медиум, оракул, "духовно извисен"- интересно защо ? !? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #48 -: Юли 30, 2017, 12:33:37 pm »
Лина, много ти благодаря за споделеното!
И моят Нептун е в 11-ти дом. Почерненото е вярно и за мен.
Точно поради комерсиални причини, лична изгода повечето хора дружат с мен - да им свърша някоя услуга. Как значи не се намери човек, който да оцени нещо в мен, да ме хареса истински, заради мен самата, а не заради това, което мога да направя за него. Все едно нямам никакви качества, които да могат да бъдат оценени. Бахти, омръзна ми от предатели!
Аз, за разлика от този човек от разказа, не успявам да накарам "приятелите" да ми свършат дори и някоя супер дребна услуга.

"Човек трудно може да е безразличен към ритници от хора, на които е дал обувки." - Мариус Куркунски

Понеже цял живот ме ритаха, реших, че повече няма да завързвам "приятелства".

Извинявам се за емоционалното излияние.

Ще се включа и аз с наблюдения за Нептун в 11ти (не е моят).
Има нужда да се припознае в някаква общност, но от хора, които той харесва - не просто някакви хора.
Приятелите са от детство, от училище, от студентските години... Разказват се истории по хиляда пъти и се превръщат в легенди. Има значение собственото усещане за централна фигура в тези разкази.

Обаче... много често той (човекът с Нептун в 11ти) има тотално грешна представа за тези хора, а те го допускат до себе си поради комерсиални причини - няма истиснко приемане. Много често за останалите това не е толкова съществено. Човекът с Нептун в 11ти вярва докрай, че иде реч за "истинско" приятелство и всъщност няма адекватна преценка.
Но пък от друга страна, подхранването на тези митове му дава усещането, че винаги може да се обади на този или онзи и той да му свърши някаква работа. И в повечето случаи успява, независимо какво си мисли отсрещния човек ;)

Свидетел съм как въпросният 11тодомен Нептун изгради невероятен имидж на свой приятел и партньор в бизнеса пред подчинени и партньори. Но, преценката му за въпросния човек бе толкова погрешна, че в последствие "приятелят-партньор" съсипа бизнеса.
« Последна редакция: Юли 30, 2017, 12:38:17 pm от Mirabella »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #49 -: Юли 30, 2017, 12:38:20 pm »
В голяма степен и за мен важи, макар че нямам Нептун в 11 дом. В тригон с три лични планети. Трябваше ми доста време, за да си сваля розовите очила и да осъзная защо някои "приятелки" са с мен и кога палачинката се обръща и приятелските им чувства се изпаряват.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #50 -: Юли 30, 2017, 03:50:24 pm »
А може би човекът от разказа на Лина не се е заблуждавал тотално за бизнес-партньора си, а е бил великодушен към недостатъците му. Казвам го, понеже при мен е така. Винаги се стремя да виждам доброто у хората и проявявам разбира и снизхождение към недостатъците им. Помагам им да постигнат целите си. И после те се издигат чрез моята помощ и забравят да споделят радостта си с мен. Направо забравят, че съществувам и започват да се държат или безразлично към мен, или с неприкрита неприязън. И аз почвам да се питам тази неприязън от началото ли е съществувала и е била умело прикривана или е развита в последствие. И изобщо на какво се дължи тя? Защо да мразиш човек, който те подкрепя и ти помага постоянно? И трупам разочарование от хората. Толкова много съм натрупала вече, че и аз ще се превърна в злобно същество като използвачите, които ми забиха нож в гърба.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Юли 30, 2017, 04:13:14 pm »
Рискуваме пак да преповторим същата дискусия, която периодично водим тук. Колкото и изтъркано да звучи, по мои наблюдения последните 20–30 години тотално разбиха ценностната система на хората. А това е цяло едно поколение. И аз с разочарование установих, че повечето от тъй наречените ми приятелки, особено от онези, които са се появили през последните 10–15 години, в повечето случаи ме търсят, докато имат някакви проблеми или имат нужда от някаква гратис услуга. Но по едно изключение сред тях може да се намери. В момента, в който животът им потръгне, когато малко понадигнат глава, ти спираш да съществуваш или започват да те гледат отвисоко. Нищо, че преди може да си ги вадила за ушите от калта и си им помагала с каквото можеш. И пак е по–добре да те забравят, игнорират, отколкото да ти забият нож в гърба, когато не им трябваш вече. Научила съм се да преживявам безразличието и игнора, а и вече се стремя към по–висока класа приятелства. Ако в реала и сред обкръжението ми такива са непостижими, мога да се задоволя с едно–две качествени виртуални приятелства. За мен те вече не са по–малко реални, независимо че може разстояние да ни дели и никога да не сме си виждали очите, както се казва. Опитвам се по този начин да си живея Нептуна, сбогувайки се с някои очаквания.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #52 -: Юли 30, 2017, 04:17:27 pm »
А може би човекът от разказа на Лина не се е заблуждавал тотално за бизнес-партньора си, а е бил великодушен към недостатъците му. Казвам го, понеже при мен е така. Винаги се стремя да виждам доброто у хората и проявявам разбира и снизхождение към недостатъците им. Помагам им да постигнат целите си. И после те се издигат чрез моята помощ и забравят да споделят радостта си с мен. Направо забравят, че съществувам и започват да се държат или безразлично към мен, или с неприкрита неприязън. И аз почвам да се питам тази неприязън от началото ли е съществувала и е била умело прикривана или е развита в последствие. И изобщо на какво се дължи тя? Защо да мразиш човек, който те подкрепя и ти помага постоянно? И трупам разочарование от хората. Толкова много съм натрупала вече, че и аз ще се превърна в злобно същество като използвачите, които ми забиха нож в гърба.
Точно като при брат ми.
При мен е точно обратното - случвало ми се е да ме обвинят, че съм ги използвал, че са ми давали повече, отколкото аз съм дал, и то хора, които съм имал за приятели и съм обичал да общувам с тях (понеже често обичам да има някой, който да ме слуша и с когото да разговарям на различни теми, а те от своя страна, вероятно за да ме държат като свой приятел, са ми правили най-различни подаръци и услуги, които дори не съм искал, вероятно защото Луните на тези хора бяха все в първата декада на знака Лъв, а такава Луна попада в моя 6 дом (как се получи само като дългото изречение в новините "Днес +" на Ефир 2 ::) )). При мен Нептун е в 10 дом, а не в 11, но не знам пък с какво толкова провокирам другите да мислят така за мен.

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Юли 30, 2017, 04:54:21 pm »
Винаги се стремя да виждам доброто у хората

Цитат
и проявявам разбира и снизхождение към недостатъците им

Цитат
Помагам им да постигнат целите си. 

Мирабела, така мисля, че се вижда по-ясно, кои може и къде са причините в картата ти. Дали е само един Нептун в 11-ти дом и ако да,  кой от така разделените от мен цитати, отразява проявите на Нептун в 11-ти дом или твоя персонален Нептун ? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #54 -: Юли 30, 2017, 05:03:03 pm »
Радвам се за теб, Лили, че така философски гледаш на нещата. Де да можех и аз да се науча. Твоят подход определено помага и е по-добър от моя.

Веско, не те познавам лично, но от наблюденията ми не изглеждаш на използвач.
Само да уточня, че в моя случай става дума да помощ, която ми е била изрично поискана, не за неща, които аз съм дала без да са ми били искани.

Всичките, Рени. Всичко това бих отнесла към Нептун (у2) в 11-ти дом.

Рени

• Hero Member
« Отговор #55 -: Юли 30, 2017, 05:19:10 pm »

Всичките, Рени. Всичко това бих отнесла към Нептун (у2) в 11-ти дом.

За какво се разказва в твоя 5-ти дом ? :)

Нептун отразява само  представата за образа, който искаме да видим, при него няма форма ? :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Юли 30, 2017, 05:20:36 pm »
Радвам се за теб, Лили, че така философски гледаш на нещата.

Не знам дали съм изградила философски подход. Времето тече и все на нещо трябва да сме се научили – и като наблюдатели, и като потърпевши. А приятелството, освен грижа, съпричастност и внимание, предполага и инвестиране на време. И вече не бих си го губила с хора, за които общуването с мен е само за запълване на временни липси и ме възприемат като отдушник за проблемите си. Когато се отсвирят такива псевдо приятелства, пак може да се помага, но не по този начин и по–избирателно. Отдавна не си правя илюзии за обкръжението и преобладаващия манталитет. Вече гледам да се дистанцирам и такива хора по естествен начин рикошират от мен.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #57 -: Юли 30, 2017, 05:24:57 pm »
Не е много водолейски, но се отказах от приятелствата. Лицемерието ме наранява и съзнателно избрах оттеглянето. Комай, сал съпругът ми ми е приятел. Е, и аз се опитвам да съм си приятел.

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юли 30, 2017, 05:34:00 pm »
Уран спря с Венера, в първа четвърт и под тихото, и уж спокойно море/небе , се заговори за интереси, приятелства, недоволство... ;)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #59 -: Юли 30, 2017, 06:22:31 pm »
Рени, горно към мен ли е?  :) :017: