Не само, че са им необходими аспекти от Сатурн, аз също съм от този тип. А понякога и точно напрегнатите аспекти ми дават размърдването, от което се нуждая.
Момичето по натал си има аспект между Слънце и Сатурн. Като слънцето си е естествен сингификатор за мъжа/бащата, мъжката фигура. При нея е и напрегнат аспект. Тя си познава тази енергия и може добре да се справя с нея.
Ти сама казваш, че ще сменя религията. Ако са дълбоко религиозни тези хора и новото й семейство, ако смяната на религия донесе реални промени за ежедневието й, може да се почувства ограничена. Ето ти опозиция на Слънце и Сатурн. И не, че няма да е кризисно, ако не е готова. Но едва ли е чак толкова ново за нея, явно е имала връзка с този човек и има малко понятие какво я очаква.
Аз на транзитен Сатурн в 7 дом изживях цели две връзки, които са с потенциал за брак. Заради големия ми 7 дом - почти два знака без няколко градуса.
Още на тр. Сатурн в съвпад с Дсц и Луна започнах връзка, която се задълбочи. Но хич не бях готова за такова нещо тогава. Тр. Сатурн е бил в знакова опозиция със Слънцето на кандидата ми тогава. И в опозиция с Дсц му. :012:
Следващата ми връзка е дълготрайна. При мен тр. Сатурн е в 7 дом отново. И е квадратирал Марсовете на мен и партньора при задълбочаването на отношенията. При него знаково е квадратирал Венера, Марс и Сатурн. Като Венера е у7. И Сатурн му е бил в точна опозиция с к5, тоест е бил на к11. При него транзитен Уран е бил в 5 дом. Та аспектите не говорят за дълготрайност в отношенията, пък то се изнизаха почти 8 лета. :012: Та така... клишета разни, всякакви. И двамата имаме сатурнясали планети в наталните карти. И сме уранясали. Ако избягаме от клишетата, аспектите си показват, че може да се срещне такъв тип човек, отношения.
При започването на отношенията със сегашен партньор имах консултация с астролог, който категорично заяви как няма и месец да вървят нещата с този човек. Като видя синастрията ни. Беше крайно категорична прогноза как няма възможност да се случи от това нещо връзка. И аз така си живях с намерението месеци, да не кажа и година. Че ей на, всеки миг всичко ще се разпадне.
Сега съм много внимателна, когато видя опозиция на слънца, марсове, меркове, венери, каквото и да е напрегнато в една синастрия. Не се знае дали точно това няма да е движещото за другия човек, дали не е с прекалено ленива карта и да се нуждае от малко побутване, което да дойде от външна среда. Такива неща, интересни. Същото е и с транзити, дирекции, прогресии, каквото и да е.