Здравейте,
Имате ли наблюдения относно следните транзити на Сатурн в Козирог ( по Натал е 1ви дом, заедно с Уран в козирог и Нептун в козирог) У1 е Сатурн, Асцендент Козирог, Десцендент Рак. Надявам се да ме насочите в моите размисли и дали съм на прав път.
Сатурнов възврат е едното.
тр.Сатурн( 1) опозиция нат. Юпитер У12 (7 дом в Рак /Луна в 4ти дом в Овен/) , по Натал Сатурн (1д) в опозиция с Юпитер (7д)
тр.Сатурн( 1) квадратура нат. Меркурий (10ти дом У6 Близнаци и У9 Дева )
тр.Сатурн( 1) съвпад с нат. Нептун ретро (1 дом У3)
Сега не мога да разбера, дали при опозицията с Юпитер по дъгата 1/7 ще има промени по отношение на външния вид първо, защото Сатурн в 1ви дом и на Асцендента, води до промяна във външния вид ( човекът за който говоря, доста напълня в последната 1 година и продължава, а е млад и съответно този факт доста ме стресира и притеснява. За една седмица има огромна разлика и така всеки път). Другото което ме притеснява е,че има опозиция с Юпитер в 7ми дом в Рак: това означава ли, че добронамерения Юпитер, ще бъде смачкан и потъпкан от Сатурн? И какво означава това, че Юпитер е в 7ми дом? Дава спънки във взаимоотношенията ли? И ако този човек си е поставил някаква цел, означава ли че ще има спънки по пътя му? Аз все си мисля, че другите хора покрай този човек му налагат някакъв вид ограничения и по-скоро във връзката с партньора, ако съдим по това че става въпрос за 7ми дом и означава ли това, че този човек ще действа чрез защитни механизми, както действа Ракът (да се затвори в черупката си )? Тъй като Юпитер е У12- да очакваме ли и този човек да се изолира от околният свят както Ракът и да има някакви ограничения?
Тр. Сатурн квадратура нат. Меркурий 10 дом : Със сигурност има трудност по отношение на комуникациите, а и предполагам проблеми по отношение на работата и кариерата. Фактът,че Меркурий е У6 (проблеми ще има и за здравето) и У9 (трудности в промяната на мирогледа и проблеми с пътуване в чужбина. Предстои пътуване в чужбина лятото за почивка. Тази квадратура трябва ли да ме притеснява, тъй като са възможно злополуки и наранявания? )
Другият транзит тр.Сатурн( 1) съвпад с нат. Нептун (1 дом У3) : ми е доста труден, тъй като става въпрос за Нептун. От една страна ,че е съвпад точно в 1ви дом, от друга страна че Нептун е доста тайнствен. Дали тук става въпрос за осъзнаване на дълбоките реалности от живота и че човек до сега е гледал през розови очила и не си е давал сметка за това което предстои? А всъщност, че би следвало да промени начина си на живот: т.е. това което изисква Асцендентът, външният вид, егото, тялото. И всъщност Нептун по натал има опозиция с Юпитер в 7ми дом. Доста често този човек се заблуждава, особено по отношение на интимните си връзки, понякога е с човек, който е адски грозен или неподходящ. И имам чувството, че има интимни връзки от съжаление,състрадание към другия. Всъщност и сега много от приятелите на този човек, смятат интимният му партньор за неподходящ, тъй като го кара да прави неща, нетипични за него или да се води по "акъла" на своят партньор, без изобщо да осъзнава че това не е редно. Нептун това ли прави: заблуждава човекът да не може да види реалността, такава каквато е?
А по отношение на това че Нептун е У3, предполагам че ще има затруднения в комуникацията със семейството си:братя, сестри и близките? И отново проблеми при кратките пътувания?
Много бих искала да ми кажете, дали мисля правилно? И къде греша.
Благодаря.