В момента препрочитам Хауърд Саспортас "Посока и съдба в рождената карта",където пише,че Меркурий отговаря за братята и сестрите в натала-плюс планетите в дома,които дават допълнителна информация за връзката ни с тях.
Моят 3дом е зает от знака везни,вътре в него имам Луна-У12 съвпад Плутон-У4.Бихте ли ми помогнали да интерпретирам този съвпад във връзка с брат/сестра? :17: Синът ми го има също в радикса си.
Ще може ли да споделите и за вашия трети дом и отношенията ви с братя/сестри?
вашия трети дом и отношенията ви с братя/сестри?
След като вече имаме някаква осъзнатост за собствените ни граници,физическо тяло е нормално да се сблъскаме с непосредственото ни близко обкръжение-братя ,сестри,лели ,чичовци,съседи,колеги и т.н. и това се свързва с Меркурий в Близнаци/3-ти дом .Това е една от символиките/предназначението на Меркурий в този знак и трети дом ,а не просто Меркурий,защото в Дева и 6-ти дом имат други 'задачи" .
Трети дом е дом на взаимоотношенията и като такъв ,ще "отговори"(а не че отговаря ) не какви са нашите братя и сестри ,а в какви отношения сме с тях,както и планети там ,в частност по казуса.
Това че ,понякога знакът на К3,на Меркурий ,планети в 3-ти дом и други там терми и "безалкохолни " са съвпаднали със слънчевия знак ,АСЦ на нашите близки родственици е напълно логично ,защото има "наследственост" в картите ,нали са/сме семейство ,но ако съседа или "малката кибритопродавачка" е със Слънце в знака на вашия К3/Меркурий ,управителят на градуса ,в термата на Сатурн ,втора декада и още толкова знайни и незнайни ...и тя ли ви в сестра ?!?