Обръща се ретро в 3-ти градус на Рак, точно върху наталния ми Юпитер в 9-ти дом. По някое време ще се върне назад в 8-ми дом. Като цяло, не съм забелязала драстични промени при мен по време на ретро фазите му. Имала съм меркуриеви недоразумения, неуспешни покупки и развалена техника и при директния му ход, както и успешни дела при ретро състояние. В натала Меркурий е директен.
По-скоро забелязвам негативни случки при аспекти на транзитен Меркурий към натален Сатурн, затова и винаги следя за такива аспекти във времето.
Днес получих изневиделица предложение за публикация на научната ми работа! Всъщност, тя е още в суров вид, тепърва започвам да изследвам в докторат темата от есента. Още не мога да повярвам, съгласни са да я публикуват и като "working paper" (съжалявам, не зная на български какъв е термина).
Освен това, съм поканена да представя идеята на конференция в края на лятото.
Това което малко ме притеснява, е че предложенията идват в ретро фазата на Меркурий. Освен да изчакам с окончателния отговор, докато Меркурий не се върне отново в градуса на натален Юпитер. Точно в този момент, най-малко ми трябва да взимам погрешно решение, че втора година се опитвам да пробия в тамошните академични среди :17: