Днес цял ден с чужди грешки се занимавам пак, късния следобед стана голяма излагация пред едни клиенти заради дрисливите ни юристки, които допускат безброй технически грешки в документите. В офиса ги изчетох пред клиентите, намерихме грешки, казах на юристката да коригира - тя се ядоса, че съм й открила грешки. Коригира уж, отидохме при нотариус да заверяваме и на място установихме, че в някои от документите пак е сбъркала, нанасяйки корекции. За пореден път установявам, че с хора, които са с Меркурий в Стрелец много трудно се работи - не внимават, отплесват се, допускат един милион грешки. Имам наблюдения и върху двама колеги преводачи - пропускат направо части от изречения... Заради една такава още не мога да си взема хонорара по голяма поръчка, която изпълних в края на април, а сумата е доста тлъста, над хиляда евро. Работехме съвместно по проекта, колежката Стрелец допусна доста грешки и тръгна да се перчи пред възложителката и да спори с нея. Ако реши да ни отсвири и да не ни плати, ще пием по една студена вода за целия този къртовски труд, работим дистанционно за нея, тя е в чужбина. Така ми е писнало вече да се занимавам с чужда глупост. :91: