Кофти, но нека не се форсират нещата с тази сделка, докато не се извадят и представят всички необходими документи. По-добре е да се забави във времето, да се изчака още малко, отколкото в един момент да разбереш, че нещо с имота не е наред или са те измамили.
Какви са тия документи за по няколко хиляди лева? :017: Някакви разрешителни, документи за смяна на статут?
От самото начало само греди с този имот и аз гледах да не се меся, за да не кажат, че съм предубедена....
Като се започне с това, че е последен етаж, над имота има рекламна конструкция, която при вятър се клати и се разкъртва, после протиа и така постоянно. Сега е замазано положението, но нека започнат снегове и валежи, да се задържи влага отгоре ...
После се оказа, че 10г. не бил плащал данъци, ток, вода и т.н. С парите от предв. договор тръгнал да ги оправя, но адвокатът му му казал да платят по-новите, а за старите да поискат отпадане по давност, та и тук едно чакане беше ....
После излезе, че нотариалният акт е издаден неправилно за апартамент, а по кадастър е ателие за творческа дейност. За да се промени статута - знаете какъв е редът и колко струва. Предложих на майка да се отбие от цената, за да не се бави сделката и ние да променим статута.
Сега вече на самата сделка излиза, че в стария НА има и друг проблем със земята. Не била вписана, като част от имота и собствениците можели да претендират ...Ако са минали 5г от придобиването - можело да се изиска отпадане по давност, за което се плащали няколко процента от данъчната оценка 3-4 хил. в.
Според нотариуса сделката е много рискова, веднъж вече банка е отказала да отпусне кредит за придобиване на имота. При нотариуската имало не малко подобни развалени сделки.
Адвокатът на продавача предложил да отидат при друг нотариус ?!?!? И настоява, че сделката се проваля по вина на купувача, т.е. да загубим капарото. Та сега ще вадят документ от нотариуса, че купувачът се е явил и т.н.
Много неприятна ситуация. Не знам колко ми е силна интуицията, но като разбрах за този имот, преди да узная за детайлите ... направо не бях на себе си, много силно тревожно усещане, не можах да спя.