Аз по ретро Меркурий се завърнах към библиотеките. И към книги, които съм чела преди много години. Предвидих проблеми с ток, интернет и се запасих с шарени свещи. И една джаджа-лампа безтокна. Чета книжки на свещи, зареждам лампата, ако има ток. Дори не си правя труда да пътувам. Такъв застой... Моето количе е дълбоко замразено, не се вижда от сняг. Днес поизринах малко, за да го позапаля и да видя, че е ок. И то да види, че не съм го изоставила. Но не възнамерявам да се правя на шофьор. Тежки спомени с измръзване, завъртания и всички зимни екстри имам от миналата зима.
Но пък в други сфери имам големи радости. Щастлива история. Толкоз щастлива, че хич не съм отбелязала нов цикъл слънце/плутон - баш в каре с рожденото слънце. И тр. Марс квадрат натален. За един ден успях 3 пъти да вирна копита в снега. Без сериозни наранявания. Ще преживея синините. Едното ми падане дойде от самочувствие. Викам си - ее, ми то какво му се плаша, виж как хубавичко си вървя с ботуши на ток. Всичко е наред, под контрол, я да променя крачката в по-женска, да разкърша малко бедра. :85: после се върнах на походка пингвин. Обмислях и на походка тюлен, ако падна още веднъж. Но някак успях да се прибера на два крака.