Ретро меркурий Есен 2020
25 септември влиза в ретроградна сянка 25 везни
13 октомври стационарно ретрограден на 11 скорпион
3 ноември стационарно директен на 25 везни
20 ноември излиза от ретро сянката на 11 скорпион
Ясно ви е че квадратира хубавците в козирог, а периода от новолунието през ноември до пълнолунието ще е предполагам важен щото и марс ще стане директен, а меркурий ще се е засилил вече.
При мен активира урановата опозиция по 4-10 дом (наталния ми уран е на 11 скорпион, сатурн на 10 лъв, красота!) и натална венера и СЛВ на 24 овен, респ. везни.
Тери,Меркурий/Уран-върнаха ли ти парите за самолетни билети,беше писала в темата за лунации.
При мен през 6ти дом ще транзитира,както всяка година,разбира се,но не всяка година е ретрограден там.При мен е важен,държи ъгъл и диспозитор на Луната.В тригон със Слънцето ми влиза в ретро сянка,а Слънцето ми е у4 дом.Стационарно ретрограден тригон възел в 11 дом.
Меркурий управлява близнаци и дева и всичко свързано с комуникации,пътувания,братя/сестри,ежедневие,съседи,работа,домашни любимци,писма,документи,договори,сделки,съобщения,новини,изпити,интервюта,пътища,училища,учебници и учебни зали,ученици,канцеларии,кабинети,транспортни средства,говорители,писатели,телефони,журналисти,занаятчии,аптекари,болници,търговия,учители и места ,свързани с тях.В тялото -крайници(ръце,крака,рамене),белите дробове,черва,нервна система и др.
На 1.05.20г.цикъл Меркурий/Уран в 6*на телец-на 7.10.20г опозиция ,двете планети са ретроградни,на 17.11.20г-Меркурий вече е директен опозиция Уран.