В отдела имаме едно момиче със Слънце в Близнаци - изключително балансирана, спокойна и много приятна за общуване личност. От половин година съм тук, днес за пръв път я виждам изключително изнервена и ядосана. Сега и Марс е в знака на Слънцето й, не само ретро Меркурий.
Чак изпи две валериани, после и аз след нея, за да не нажежвам допълнително обстановката.
Днес реших да вляза в бутонките и да изчета една възпитателна лекция в отдела. Поставих им въпроса ребром защо по-некомпетентни и неопитни служителки постоянно ме прекъсват, дават ми акъли и подават противоречива и невярна информация, когато ме ползват като преводач по сделки и когато видимо се старая и си върша работата на 100%. И веднага се обърнаха като фурнаджийска лопата - не било коректно да коментирам отсъстващ в момента човек. А те тогава как постоянно коментират други неприсъстващи служители? Тяхното е коректно, моето е некоректно. Забелязвам изключителна първосигналност и субективност в работните колективи.
След пътуване на юг ми беше особено противно да се завърна към местната реалност и да се слея отново с местното население. Южняците са съвсем друг тип хора и сякаш въздухът на юг е друг. И след като видиш каква е разликата, просто не ти се връща тук.
Забелязвам, че покрай съвпада на тр. Уран с нат. Меркурий съм започнала много лесно да вдигам нивото на напрежение, ако се намирам в малко затворено пространство с други хора. Буквално ги изправям на нокти без да полагам специални усилия, просто казвам нещата едно към едно, така както са. Тук забелязвам, че имат навика да замитат под чергата всички онези проблеми, които би трябвало да бъдат обсъдени и коригирани.