Меркурий се обърна ретро на няколко градуса от натална Венера, три пъти ще минава отгоре ѝ. Венера ми е У1, Меркурий на 9-ти дом, чудя се как можах да тръгна да посещавам друга страна по ретро Мерк!
Не знам как успяха да ме убедят да отидем до Тайланд, от самото начало имаше проблеми с визите, после с хотела. Съвсем неочаквано ми се скъса кабела на зарядното за мобилния телефон. Докато намерим ново зарядно, изкарах 2 дни без телефон на другия край на света!
За капак ми блокира фотоапаратчето и не направих почти никакви снимки. Не обичам фотографии, нито понасям неистовото снимане на едва ли не всеки камък край пътя. Професионалната камера рядко я разнасям с мен защото тежи и изобщо не я ползвам, винаги си взимам малкото и доста старо фотоапаратче, което е в пъти по-удобно и леко. От България семейството постоянно иска снимки да им пращам, та повече снимам заради тях. А пък уж има К5 в Риби, Нептуня изобщо го няма в картата ми
За пореден път осъзнавам и колко внушаваща и подвеждаща може да бъде рекламната индустрия! Има хиляди двойки който избират Тайланд за меден месец, други идват на почивка и летят до тук от другия край на света! Освен тропичния климат и богатата растителност, страната е по-зле и от Китай. Повсеместна мръсотия и отвратителни буламачи като храна. Хотелите верно са направени по "западни" стандарти, обаче мръднеш ли навън, зле! Улучихме и най-горещия месец, точно преди да започне дъждовния сезон, най-неподходящото време за посещения! Тук посетих толкова много Даоизъм и Будизъм храмове, че вече всички ми изглеждат еднакво, пълна апатия. Жалко за екзалтиралия ми деветодомен Юпитер, нулев интерес към религиите. :012:
Виж, поне социалните мрежи не са блокирани както в Китай, какъв лукс да си отвориш фейсбука!
Това не е всичко, точно когато Меркурий тръгне директен, ще пътувам до Шанхай.
И сега точно по ретро Мерк, ще съобщавам, че си заминавам за Европата след месец и че нямам намерение да се връщам есента! Няма как да го изчакам да стане директен, просто няма време, всичко ме дразни тук!!!!
Азиатски патила по ретро Меркурий :012: