Защото, Търдър, това се смятат за два еднакви прогностични метода, основани на движение на твоите лични планети. Единият е ден-година на личните планети, другият е ден-година на транзита след раждането.
Не знам, чудя се... Точно заради такива постове като на МейФлауър, защото има хора, които ги прилагат.
Yaya, най-добрият начин е да изследваш каратата си, за да провериш дали лично при теб работят. Провери при важни събития в миналото, дали си имала индикации и по този метод. Както и преди съм споменавала, при мен дори транзитите на Сатурн нямат кой знае какво проявление, затова си търся алтернативен прочит на натала.
Иначе ако е само от астрологичен интерес към различните методи на Астрологията, можеш да потърсиш информативни дискусии в западните форуми по темата.
С цялото ми уважение, Марч & Co са автори на трудове от рода на Astrology for Dummies
Нищо задълбочено, нищо съществено в литературата им. Погледни ако искаш Оуен Авис или Бен Дайкс, които нямат масова популярност, но според мен са изключителни в познанията си и не отхвърлят даден метод без да изследват обстойно.
Последно, съгласна съм с Thunder, не може да се разглеждат прогресии и дирекции на дадена планета, като едно и също нещо, няма логика.