чудя се кое в хороскопа ти те прави така егоцентрично изискваща чуждото внимание и все чакаща наготово... (допускам, че е от широкия аспект на Юпитер със Слънце, такива митьопищовщини хич не ми допадат:Д)
//на мен ми отне няколко години преди да добия самочувствието, че съм достигнала ниво, от което мога да (си) задавам въпроси и да си позволявам да занимавам другите със себе си.
и да, всеки има различен път, но приказката за неволята е винаги актуална. ако си решила да задълбаваш в себепознанието, започвай. бавничко стават нещата, изискват посвещение и време.
виждам, че Нептун е върху Меркурия ти, та не е подходящ моментът за логика и добиване на нови знания по този път. не вярвай на всичко, което чуваш/четеш (не само сега, а и по принцип), критичното мислене е може би най-важното нещо за един човек, още повече в съвременната действителност на масови потоци от разнородна информация. знанието изисква усилие, а вторичното (възприетото отвън, а не като следствие от твоите собствени процес, опити, търсене) не е ценно само по себе си, а е като бърза закуска, конфекция, поп арт - ще те щампова, вместо да те изгради като самостоятелен индивид. знам, че овенската енергия те прави нетърпелива, но водолеят в теб ще оцени извървяния път;
//не съм правила лунари досега и не ми се занимава да чета какво им се гледа, но:
със Сатурн, транзитиращ през 2д и Луна във 2-ри лунарен, лун. Асц в 4д и УАсц във 2-ри лунарен, опозиция на Венера (у4) и Уран (у1) в лун. 2-8д - времето ми се струва идеално за самостоятелно (ре)формиране/(пре)моделиране на личност, ценностно ядро, etc. рефлектирай повече; успех!)