Не ми е попадала друга книга за дирекциите, а все отнякъде трябва да прочете човек преди да започне да изследва. Коя книга за дирекции препоръчваш, Лили?
Делфинче, отдавна не чета никакви книги. Практикувам астрология и така изследвам всички влияния.
Между другото няма и достатъчно книги, посветени на прогностичните техники. Особено на български език.
При хора, на които съм правила анализи с ректифициран от мен час, събития настъпват в годината, когато има важна дирекция, а не в няколкогодишен диапазон. Но трябва да заковеш часа на раждане с по–фини техники, мидпойнтите много помагат и дават допълнителна информация. Една дирекция пролет не прави. С примарни дирекции може да се стесни диапазонът, там не съм чувала да се работи с такъв голям толеранс. Неслучайно техниката "дирекции" се използва за прогнозиране на важните години от живота, а не няколкогодишни интервали. За второто можем да използваме транзитите на Сатурн, движението на прогресивната Луна, например.
Всяка една техника трябва да се изследва в повече карти – десет, двайсет и повече, а не само при мен, при мама, при баба.
Също така забелязах, че при мен по една дирекция може да има паралелно няколко събития, т.е. да се проявят няколко различни теми, свързани с двете планети – и по дом, и по естествена сигнификация, и дори по есенциален и космически статус в натала. Освен това всеки един дом в натала има многопластови значения, неслучайно има разделение на три равни части и за всяка се гледа различен управител.