Аз имах съвпад на прогресивна Венера с нат. Слънце, когато се омъжих и родих първото си дете. Себеусещането ми за жена се промени изцяло - отвътре
. Жената изкусителка си беше отишла, дошла беше онази женствена, любвеобвилна, която не познавах до този момент. тогава ми се отвориха и венерините теми грим, козметика и прочие. До тогава - грам интерес не съм имала, по-скоро присмехулно отношение към мацащите се.
Но това по прогресии, а по соларни дъги - зодиакални - СД Венера в съвпад с МЦ, както и СД Плутон в съвпад с нат.Венера
Другото, което проработи тогава СД Меркурий (У4, У7) в 12 дом и в опозиция на нат.Луна в 6 дом, У5 и квадрат с нат. Венера. До момемнта на раждането на детето - всичко беше супер в отнощенията с мъжа ми, след това изведнъж всичко се срина и отиде по дяволите. До лятото сега, когато същия този СД Плутон разклати нат.СЛВ и наложи промяната. Сега пак дир. Меркурий, но по ЕД беше в опозиция на Луната, както тогава беше по соларни дъги и кризата имаше силен емоц. отклик. Точно 12 домно. Разбира се - пак в квадрат с нат. Венера