Венера влезе в Телец и диамантите, принцовете възбудиха интереса.
Астрологията няма за цел и не може да ни свързва с
някого, с когото ни е писано, тя показва модела, на който реагират нашите способности и желание за връзка и съюз. Може да е колкото полезна с анализата си, толкова и вредна, ако не синхронизира с потребностите към дадения момент като време. Наблюдавам, че точно хората, които са/сме с наранени, не добре поставени Венера и Луна, конкретно в женска карта, най- силно се противопоставяме на астрологичните насоки в тази сфера или ако отвън ни посочат слабостите, дадат ни съвет. Трудно ни е да приемем, че трябва да положим известни усилия, за да се случват нещата по аналогиите на Венера, защото по естествен начин е показано в картата, че няма как да придобием усещане за равновесие, благосъстояние, удовлетворение, че сме привлекателни, отворени да бъдем харесвани, да ни оценяват, да бъдем желани и обичани. Ето сега предстои тригона Венера-Марс от техния цикъл, като и двете планети са съответно на трон и в екзалтация, колко от нас ще реагират на тази събитийност ?!?
Папи, браво за символиката на"червената рокля"- аз например, трябва да я " съблека", защото съм прекалено ярка, крещяща, ако искам да сбъдне желанието ми за близка връзка.Така няма изразявам "минуса" от природата на Венера в Овен, да съм конкурентна, да съпернича, да предизвиквам ревност. Между другото започнах да ходя на танци, за да се науча на "ти", да се оставя да ме води мъжа- много ми е трудно и сега разбрах колко съм скована, непластична, негъвкава, силно контролираща се, независима, неприемаща. Надявам се тази "терапия" да ми помогне, нали има една такава сентенция"Който може да танцува е готов да се влюби". Проверявам.