Разглеждате ли затъмненията къде попадат в соларната карта?
Сега се замислих над това.
Лунното ми е попаднало във втори соларен в точен съвпад соларен марс.В солара марс управлява 8ми дом и 3ти и попада във втори соларен.
А слънчевото утре попада в 8ми соларен.
Тълкувате ли ги тези неща?
И ако това се разглежда,значи ще има акцент и по тези домове ли през соларната година?
Някои астролози разглеждат затъмнения и в соларни карти. Ето ти малко инфо, с пример на затъмнение, попадащо върху соларна планета, в случая Луна:
" Major planetary transiting and eclipse events during the year do impact on themes presented in the solar return chart. Transits involving the big boys from Jupiter on out or some of the major asteroids, hitting on the angles of the chart or sitting in major aspect to Return planets will be actively felt and acted out on the stage of life as indicated by the themes shown in the Return chart. Ditto eclipses, especially if falling within three degrees either side of a Return or natal planet or angle. An average year has four eclipses; they usually occur in pairs consisting of a solar eclipse (change in direction or essence) and a lunar eclipse (change in form) about two and a half weeks apart.
Suppose a solar eclipse occurs on the solar return chart Moon; this can translate into changes involving the native's mother; a change in residence or a change in heart that ends a relationship."
Други разглеждат затъмненията и в прогресивните карти, само че там влиянието е в пъти по-слабо изразено, дори при точен аспект.
На мен днес ми се затъмни наталното Слънце
Затъмнението направи и точен квадрат към натален Марс.