Много се преекспонира тоя Уран. Имам близка /Водолей/ с Уран около МС /в квадрат съм Слънцето/ - при нея въобще не е включен и не допринася за нищо в живота. За напредничави възгледи да не говорим. Кара си по Сатурн, който аспектира с квадрат Луната и с опозиция Марс в първи дом. Но там има и стелиум във 2 дом, със силни есенциално Юпитер и Венера там /в съвпад/. Гребе от малките удоволствия на живота с големия черпак, откъдето каквото може да вземе.
А преди Уран има и други планети от т.нар. социални, които също се вземат под внимание, ако търсим предпоставки за качествена промяна в професията и в живота като цяло. Уран може да носи и промени, и пристъпи на невротичност.
Мен, докато ми минаваше през Меркурий, не са ме спохождали гениални идеи, нито съм се почувствала като преродения Айнщайн. Но имаше една фонова нервност и нестабилност - и на психосоматично ниво, и в професията /Меркурий управлява МС/. Първия му преход в съвпад с нат. Венера най-слабо се усети, сега е в точен съвпад с ЮЛВ /по градус/, отчитам силно влияние върху психиката и възприятията, станала съм по-сензитивна, но не в емоционален смисъл, а на ниво духовни реалности. Започнах много да се интересувам от алтернативни теории, свързани с времето и пространството, а също така с възможностите на човешкото съзнание. Това е Уран - трябва да си достатъчно "зрящ", за да усвоиш въздействието му отвъд обичайното усещане за невротичност и липса на стабилна почва.