....Алена да каже, ако иска, как е повлияло раждането - може би много си е мечтала за бебче.
Детето беше желано, но бременността беше много рискова. Заради лекарски пропуски - бяхме отписани от всички лекари. Само един не се отказа и буквално ме прати в къщи да лежа и да се моля. Всяко събуждане, усещайки детето - беше награда, наистина. Всяко движение беше радост. Голямата цел беше да стигнем поне до 7 месец, а реално, когато започна раждането - бяхме в първите дни на 9 месец. Беше истинско чудо и голямо изпитание за мен и таткото. Който е преживял нещо подобно - може да разбере - какво е да се молиш за още един ден и за още един ....
Раждането започна спонтанно, без упойка и т.н. - класическо раждане. Нямах разкъсвания, само 3 вътрешни шева. Щастлива бях, че всичко е наред, че детето е добре. След това , обаче - остана под наблюдение и го гушнах истински - доста по-късно. Тук според мен е неговата 12 домна луна.
Второто раждане също започна спонтанно привечер. През нощта постъпих в болница и лекарите бяха убедени, че ще родя чак вечерта, оставиха ме в болнична стая - без окситоцин, обезболяване или каквато и да е намеса. Вече, като усетих главата ги повиках и бегом в родилна .... там ме наставляваха и минах без никакви разкъсвания и шевове. Казаха ми, че има термин за такива раждания, които са без никаква намеса - все едно раждаш на нивата, но не се сещам как беше.
И двете раждания са в началото на 9 месец, спонтанни, относително бързи, много болезнени, но без травми за мен. Спонтанността - вероятно е по Уран, късмета и съхраняването на физическото ми тяло, предполагам е по аспекта с Юпитер. Не съм разглеждала двете карти много, много - от гл.т. - аз. Предполагам заради спорта, след това възстановяването беше светкавично и нямах класически следродилен вид - носех изцяло дрехите от преди бременността