Автор Тема: Карти на известни личности  (Прочетена 109530 пъти)

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
Re: Карти на известни личности
« Отговор #150 -: Октомври 25, 2016, 06:31:05 pm »
Имам приятелка Близнаци с Асц Дева и е цялата в татуси.  Друга стелиум Рак с Асц Рак и тя е цялата в татуси. :012:
Няма как да няма реплика - а пък аз, а пък аз .... А дали твоята приятелка е наистина с асц Дева? Или с Плутон във врьзка с него?
Макар че аз съм с асц Дева и Плутон в първи дом и последното, което бих решила да направя с тялото си е да го машаря с татуси.  :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

maimunka365

• Hero Member
  • Публикации: 998
« Отговор #151 -: Октомври 25, 2016, 07:05:51 pm »
Оказа се, че момичето, за което споделих е с Асц Лъв. Живее в чужбина и се обадих да питам за час на раждане. От нея като инфо знаех, че е Асц дева.
« Последна редакция: Октомври 25, 2016, 07:39:40 pm от maimunka365 »
"Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание." Стивън Хокинг

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #152 -: Октомври 25, 2016, 11:46:35 pm »
Значи:
1) не твърдя, че девойката има АЦ Дева. Нагодил съм ѝ картата по МЦ, както съм счел за удобно.
Няма как да няма реплика - а пък аз, а пък аз .... А дали твоята приятелка е наистина с асц Дева? Или с Плутон във врьзка с него?
Макар че аз съм с асц Дева и Плутон в първи дом и последното, което бих решила да направя с тялото си е да го машаря с татуси.  :)
2) Ти нямаш татуировки. И? Ако твърдението ти е "никой с АЦ Дева няма татуировки", подписвам се, че бъркаш — статистиката е срещу теб.
3) Относно Плутон, тук има Луна близо до него. Може момичето така да си изразява някакви вътрешни усещания.
4) Който има по-добри идеи за карта, да ги качва.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #153 -: Октомври 26, 2016, 12:17:34 am »
Малко оф топик да вкарам  ;D

Имах една приятелка - АС Дева, съвпад на Меркурий и Марс в Дева /12 дом/, Луна във Везни - с татуирана пеперудка на задните части.  :012:

Аз с моя изгряващ Скорпион и плутонщина за тату така и не успях да узрея, само малко пиърсинг тук-там.
« Последна редакция: Октомври 26, 2016, 12:19:15 am от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

delphin

• Hero Member
« Отговор #154 -: Октомври 26, 2016, 12:31:02 am »
Значи:
1) не твърдя, че девойката има АЦ Дева. Нагодил съм ѝ картата по МЦ, както съм счел за удобно.2) Ти нямаш татуировки. И? Ако твърдението ти е "никой с АЦ Дева няма татуировки", подписвам се, че бъркаш — статистиката е срещу теб.
3) Относно Плутон, тук има Луна близо до него. Може момичето така да си изразява някакви вътрешни усещания.
4) Който има по-добри идеи за карта, да ги качва.

Е, то се оказа че девойката е с асц Лъв, така че статистиката не е кой знае колко срещу мен  :)
Благодаря за разбора  :)
Мевляна Руми

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #155 -: Октомври 26, 2016, 08:17:10 am »
Как се разбра, че е асцедент Лъв?

Тези твърдения, че даден знак на асцедента изключва наличието на татуировки са безпочвени. Татусите не могат да се определят само от един знак, пък и в днешно време е такава мода (поне тук в някои среди), че надали може да се свърже с дадено натално положение.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

delphin

• Hero Member
« Отговор #156 -: Октомври 26, 2016, 10:33:08 am »
Маймунка каза.  :) А иначе обобщения не правя, стъпвам на своя натал, както и на този на още трима от семейството ми  с асц Дева, но споменах само за своя.  :) Никой няма тату, девата има по-особено отношение към тяло, процедури, здраве и т.н.
Това, което щях да напиша е, че ако асц дева, според други показатели, реши да прави татус, то ще е на много скрито място и Лили е дала такъв пример  :) И аз имам един такъв, който си го е направил - на пъпа. Там Венера е в Скорпион. Но все не го харесва и иска да го "трие"   ;D
Мевляна Руми

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #157 -: Октомври 26, 2016, 01:06:35 pm »
снимка от преди два дни https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14708307_1252295624812452_4077093899159120874_n.jpg?oh=aebe76fc30ed96861350abc3437de19d&oe=58969155

На 7 септ. 2013г се е омъжила и добавила с тиренце фамилия Чобанова.

А за най-сигурно питайте я в колко часа е родена :)

http://www.imgrum.net/media/1210204006783727818_2288386613
« Последна редакция: Октомври 26, 2016, 01:45:48 pm от akruks »

Happy58

• Гост
« Отговор #158 -: Октомври 26, 2016, 02:05:58 pm »
........

http://www.imgrum.net/media/1210204006783727818_2288386613

ама тя е готина бе ..... наистина е интересна  :08:

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #159 -: Октомври 26, 2016, 11:14:36 pm »
Плутоновите обичаме по драматичен начин да отбелязваме важни за нас неща. Често се жигосваме с някоя татуировка, бодем се наред и така нататък.
Моя приятелка Везна с Венера в Скорпион почти няма ненарисувано място по тялото. Без да броя, но има над 10-15 татуса. Бройката рязко се увеличи след драматично прекъсване на любовни отношения.
В момента транзитен Плутон е в опозиция с Марса й, диспозитор на Венерата. Та не се изненадвам от това жигосване.
Това за Девите има резон, но не е правило. Познавам и слънчеви деви с татуси.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

delphin

• Hero Member
« Отговор #160 -: Октомври 26, 2016, 11:47:38 pm »
Като гледах картата, сложена от Рептил, ми светна за гокленовите зони. Не знам дали това е търсил. Аз врътнах картата, пак съобразена с тях. Асц Близнаци не съм сигурна как се изявява, но ми се струва, че по-освободено, непринудено стои пред камери. Слънцето пък излезе от 8 дом "на светло и открито" в 11 дом, по-видимо ми се струва там.

Търсих какво пише за Марс в картите на спортисти и попаднах на някои инетресни за мен неща.

"Тук си струва да споменем изследването на френския психолог и статистик Мишел Гоклен (1928-1991), който през 1955 г. публикува нашумялата книга „Влиянието на звездите“ („L‘influence des astres“). В нея той изследва положението на планетата Марс в астрологичните карти на 570 известни френски спортисти. И открива, че вероятността Марс да изгрява над хоризонта (XII дом) или да се намира в зенита (IX-X дом) в техните карти е много по-голяма, отколкото при останалите хора. Резултатите от това изследване са показани в горната графика.

Около това изследване се разгоря ожесточена полемика, която не престана десетилетия наред след публикуването му. Така или иначе опонентите на Гоклен независимо, че не бяха съгласни с неговите методи на работа и използваха свои собствени методики, в крайна сметка сами стигнаха до аналогични цифри. Ценността на въпросния труд се състои преди всичко в това, че е пръв опит на базата на статистически резултати да се докаже научността на астрологията. На второ място това изследване установява връзката между личния успех (Марс в X дом) и колективното желание за победа (Марс в XII дом), като функция на личните физически усилия (планетата Марс). В нито един друг астрологичен дом, Марс не жертва личното си его с такава благосклонност и себеотрицание, както когато се намира в XII.

Личната победа на спортиста се превръща в повод за ликуване както на отбора му, така и на публиката. Хората с това разположение ще извлекат голяма полза за себе си, ако обръщат сериозно внимание на своите сънища и редовно ги записват. Те също така са способни и на прикрити действия, чиито смисъл и цели ревниво пазят само за себе си. За тях е много трудно, непринудено да споделят и свободно да открият душата си пред някой друг човек. В същото време обаче, те имат много добри заложби да изслушват останалите и да им предлагат съвет."
http://lubomir.name/bg/планетите-по-домове/марс-по-домове/марс-в-12-дом/

http://astrogalaxy.info/michel-gauquelin-astrology/

И още на интересна статия попаднах за Мрс в знаците при различните спортисти ( и планетите при различните професии и изявени таланти) - авторката се е постарала да направи собствено изследване и статистика.
http://www.astrohoroscope.info/planeti-sila-slabost.php
Мевляна Руми

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #161 -: Октомври 27, 2016, 12:04:05 am »
Защо набеждавате Плутон за нещо толкова лично и като предпочитание ? Да изразяваш себе си нестандартно, но като част от еднотипна общност, посредством изкуство върху кожата си (татуировка)  в нашето съвремие-Земя/Сатурн, Венера, Водолей. Да искаш да си (за)белязан, но чрез символи- може би трябва да има връзка и Меркурий/Юпитер. Физическата рана, язва е по Марс, не по Плутон. Съвременното  модно увлечение на същите не е аналог на древните "ритуали" в тази посока. В средата на  90-те години започна тази мода, когато Уран и Нептун са в Козирог, а Плутон вече напуска Скорпион и влиза в Стрелец.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #162 -: Октомври 27, 2016, 12:09:41 am »
Това за Девите има резон, но не е правило. Познавам и слънчеви деви с татуси.
Също познавам две слънчева деви с татус (жени са), но нито един асц. дева  от всичките , които познавам, не са си направили. Но, както си писала, всяко правило има изключение.
 Боксьорката изглежда едра и яка на снимките, на които е сама, но я видях на снимка с нейни съотборници и се губи покрай тях- дребничка е за меркуриев асц.

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #163 -: Октомври 27, 2016, 12:31:55 am »
Да, предположението ми беше Марс в някой от ъглите/гокленовите зони. Дали татуировките са плутонови, дали са съвместими с девешкото/близнашкото и пр., такива сметки не съм правил.

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #164 -: Октомври 27, 2016, 12:33:56 am »
Защо набеждавате Плутон за нещо толкова лично и като предпочитание ? Да изразяваш себе си нестандартно, но като част от еднотипна общност, посредством изкуство върху кожата си (татуировка)  в нашето съвремие-Земя/Сатурн, Венера, Водолей. Да искаш да си (за)белязан, но чрез символи- може би трябва да има връзка и Меркурий/Юпитер. Физическата рана, язва е по Марс, не по Плутон. Съвременното  модно увлечение на същите не е аналог на древните "ритуали" в тази посока. В средата на  90-те години започна тази мода, когато Уран и Нептун са в Козирог, а Плутон вече напуска Скорпион и влиза в Стрелец.

Защото често е катарзисно преживяване. Не винаги е свързано с показност. Изключвам сега настъпилата мода.
Татуирането не е единствено нестандартност. Татуировката не е единствено изкуство. Уран бих възприела, ако човек с татуировките иска да е различен от другите. Но това не е единствена подбуда да се татуираш. И какво му е различното в момента на това да си с татуировка, когато всеки втори има такава?  :012:
Аз съм се татуирала на Марс опозиция Уран у1. Но Плутон съвпад Марс. Дирекционно Слънце квадрат Луна. Причината за татуировката не е била по Марс, той ме е задвижил. В Близнаци, реших го за една нощ. Причината беше по Луната. Тр. Слънце е било в опозиция със Сатурна ми. Прогресивна Луна в опозиция със Слънцето ми, имала съм прогресивно пълнолуние.
Но цялото натрупване на емоции дойде във вид на татуировка.
За хората с татуировки това е ритуал. изключваме модните увлечения. Наречи го талисман, жигосване, допълване.
В този период дълго съм имала куинконс на Хирон към Луна, като е бил в съвпад с Юлв на к12. И опозиция на Нептун с Луна. Но далеч не съм била водена от желание да се разкрася, нито да се покажа. Беше си дълбоко и лично изживяване. След което се чувствах възкръснала.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.