Тери е права, особено при транзитите на трите външни планети проявите им се усещат до година след като напуснат дома и са в разходящ аспект с планета. Външната планета стои с години в един дом и човек се адаптира към същата, все едно имаш дългогодишно гостуване от някой, който може да ти е познат, но може и да не ти е, да ти стане приятно, да свикнеш с него , може и да не, указано от натала ти.
Делфин, би трябвало да си имала "по-ясна " или изразена събитийност, когато Нептун е бил в края на 6-ти и пресичащ 7-ми домове , като по -скоро да си го усетила чрез АСЦ си- Нептун е отразяващ. Виж и какви аспекти прави с натални планети и дали делата, сферите на същите не са рафинирани, променени от неговото транзитиране през 7-ми дом ; виж Венера как е поставена при теб и пак какво се е променило в нейните сфери. Избери си една или две думички, които характеризират Нептун и на теб ти импонират , така че да можеш да си обясняваш/ следиш неговите прояви.
Рени, благодаря
Естествено, че имаше събитийност при преминаването на Нептун през ДСЦ. По това време прекъснах дълга и важна връзка. Тогава Нептун беше точно на К7 и в квадратура с наталното си положение - точният аспект скоро беше преминал. Значи мога да предположа, че се е задействал при влизането в дома и оттогава спи
Докато е там ще направи съвпад с ПФ и СЛВ. Също (ще) нааспектира повечето ми планети. Ще обърна специално внимание на отминалите аспекти и на тези, които предстоят, защото това, което казваш звучи много интересно.
Като ми обърна внимание на Венера наистина в отношенията ми се появи непозната досега мекота, а в работата хаотичност
В натала ми тя е в 8 дом, в Овен и е доста своенравна - ни се води, ни се кара, но сега е станала по-сговорчива
Предстои транзитния Нептун да направи полусекстил с нея.