Весо, би ли ми съдействал да издиря един стар български филм, не мога да се сетя за заглавието му? Гледах го още през 90те и много ме трогна, направо ме разплака. Ставаше въпрос за годините на тоталитарния режим в България. Младо момиче, ученичка последен клас, бива примамено в апартамента на някакъв мачо, където същият я изнасилва. Тя забременява. По онези времена е било голям позор и родителите ги принуждават да се оженят, я тя не може да понася тоя мъж. Ражда момче, нарича го Малин. По едно време изпращат майката в поправителен лагер, където търпи издевателства от надзирателките. Не помня какво беше сторила – трябва да е било нещо съвсем дребно или някакво недоразумение. Една от жените в поправителния лагер си изтърпяваше наказанието там, само защото народната милиция я хваща, че носи ярко зелен или син чорапогащник – в разрез с тогавашния морал.
А въпросният Малин впоследствие започва да издирва баща си и в края на филма среща алкохолизиран мъж в някаква кръчма – оказва се, че това е насилникът баща.