Автор Тема: Притчи и мъдри мисли  (Прочетена 285624 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Притчи и мъдри мисли
« Отговор #645 -: Юни 12, 2016, 12:09:38 pm »
„Да обикнеш някого е като да се преместиш в къща. Първоначално се влюбваш във всичко ново, всяка сутрин се удивляваш, че нещата са твои, сякаш се страхуваш, че някой ще се втурне вътре и ще обясни каква ужасна грешка е станала, че няма начин да живееш на това прекрасно място. С течение на времето стените се зацапват, дървото се напуква, вече обичаш къщата не толкова заради съвършенството ѝ, а заради недостатъците. Вече познаваш всички кътчета и ъгълчета. Знаеш как да накараш ключа да не заяжда, когато навън е студено. Знаеш коя от дъските поддава, когато стъпиш върху нея, как да отвориш вратата на гардероба, без да скърца. Това са малките тайни, които превръщат дома ти в истински дом.“

Фредрик Бакман, „Човек на име Уве“
Над силата е само умението да я владеем!

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #646 -: Юни 12, 2016, 04:23:27 pm »
"Просветените хора рядко са много набожни. В действителност често те са толкова скандални, че другите ги мислят за луди. Те постъпват така, както им идва отвътре, и ви оставят да се справяте със собствените си реакции спрямо тяхното поведение. Те имат способността просто да бъдат хора! Те са се събудили от съня."
- Джил Едуардс
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6498
« Отговор #647 -: Юни 13, 2016, 01:42:09 pm »
Не викай силно от щастие! Завистта има лек сън.

Рени

• Hero Member
« Отговор #648 -: Юни 13, 2016, 11:08:33 pm »
-Как се чувстваш ?!?
-Добре .
-"Добре " -не е чувство!
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #649 -: Юни 14, 2016, 01:22:16 am »
"Имало дни, съставени изцяло от ухания...А в други се чувал всеки звук и всеки шепот на естеството.
Имало дни добри за вкусване, други - за пипане. А някои били благоприятни за всички сетива..."

Вино от глухарчета
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Рени

• Hero Member
« Отговор #650 -: Юни 15, 2016, 03:31:17 pm »
"Най-смелото, което може да направите, е въпреки всичко да мислите за себе си. На висок глас!"
Коко Шанел

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #651 -: Юни 17, 2016, 01:08:44 pm »
"Направете така, че мечтите да поглъщат живота Ви, защото иначе животът ще погълне мечтите Ви!"

Антоан дьо Сент-Екзюпери
Над силата е само умението да я владеем!

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #652 -: Юни 19, 2016, 09:53:08 am »
Понякога ми се струва, че две насрещни сили воюват за власт над нашата воля. Тялото се стреми към покой и разтуха. Не ме ранявай, вика то с цяло гърло и ако вземе, че го пореже ножът, бори се да оздрави всяка рана. Понеже ранено, тялото изтлява. Духът обаче иска да го раняват. Режи ме, вика, и дири все нови рани, понеже в покой и разтуха духът повяхва. Точно тук, струва ми се, седи раздвоението на онзи, който стиска в ръката си ножа – да се порежа ли, или не?

Щъркелите и планината

Рени

• Hero Member
« Отговор #653 -: Юни 20, 2016, 07:10:52 pm »
И така, те очакват Прекрасният принц, този тъп рекламен образ, който поражда единствено разочаровани, озлобени съпруги или бъдещи стари моми, докато един обикновен несъвършен мъж може спокойно да ги направи щастливи!)))
- Фредерик Бегбеде

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1920
« Отговор #654 -: Юни 23, 2016, 08:48:50 pm »

Рени

• Hero Member
« Отговор #655 -: Юни 24, 2016, 02:34:42 pm »
Две риби мълчаливо си говорели...

Рени

• Hero Member
« Отговор #656 -: Юни 25, 2016, 12:02:30 am »
Мъдростта не винаги идва с възрастта.Понякога възрастта идва сама.
М.Жванецки

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #657 -: Юни 25, 2016, 12:42:06 am »
Специален е ароматът на положителните хора - мирише на надежда.

Рени

• Hero Member
« Отговор #658 -: Юни 25, 2016, 01:16:50 pm »
"Всички се валяме в калта, но някои от нас поглеждат към звездите."/О.Уайлд/

Рени

• Hero Member
« Отговор #659 -: Юни 26, 2016, 08:45:57 pm »
В операта непременно трябва да има примадона – винаги сопрано, често глупава; тенор в ролята на нейния любовник; трябва да има и контраалт – съперница на сопраното, нещо като магьосница; и бас – злодеят, съперникът, онзи, който заплашва тенора… Сюжетът обаче няма да се развие без присъствието на още един, обикновено баритон – именно него наричат Петия в карето, защото той е излишният, без съответствие от другия пол. Обаче Петия е задължителен, защото именно той знае тайната на произхода на героя или се притичва на помощ на героинята, когато тя е решила, че всичко е загубено, а може дори да бъде причина за нечия смърт, ако това е част от сюжета. Без Петия в карето няма сюжет! В тази роля няма блясък, но е съдържателна, и кариерата на хората, които я изпълняват, често е по-продължителна от съдбата на славеите. Ти Петия ли си?
"Петия в карето"