Ако има такава тема, изтрийте или преместете. Казусът е, че съвременната астрология отказва да предсказва смърт и го счита неетично. Отричаме, но имаме табу към смъртта в нашата западна култура. Но древните са го правели без задръжки, ясно защо. Не говоря за предсказване на смърт за 10, 20 или 50 години напред. Няколко пъти ме питат за тежко болен човек, с метастази, на легло, с ужасни болки. Когато му отварям картата на болния, ми правят впечатление няколко неща. Предимно за транзитите говоря. Аз проследявам градусите на всички транзити от Плутон до Слънцето и Луната. Винаги са намесени всички планети. Големите са в дълготрайни тежки аспекти към лични планети. Разглеждайки периода, се получава нещо такова, сега ще се опитам да го обясня с календара на маите, защото е цикличен, а не линеен. Те имат един дълъг цикъл около 26000 години, после един около 5000 (закръглям, че не помня), после един от няколто стотин и т.н. до най-късите от 260 дни, 28 дни и т.н. Един ден идва момент, когато всички цикли приключват едновременно. Нещо таково стана края на 2012, нулират се всички цикли от най-късия до най-дългия. Когато гледам карти на тежко болни, ми прави впечатление същата закономерност. По това време тежките планети са в трудни аспекти към лични планети, а бързите планети една по една се наместват също в тежки аспекти спрямо осите, главно МЦ-ИЦ, спрямо управителите им, спрямо светилата, активни са 4, 8 и 12, понякога 9, Нептун е много подчертан, понякога Юпитер/Нептун комбинацията, за Плутон даже не коментирам. Изобщо като в календара на маите, идва един ден, в който всички планети се застопоряват в ужасни комбинации. Тогава се случва слънчево затъмнение в абсолютно точен съвпад с У МС или ИЦ, или пък върху Слънцето, ама говоря за съвсем точни съвпади, в солара се наблюдават същите тенденции - сол.АС примерно застава на ИЦ с един сол.Сатурн на възврат там, или сол.Марс в сол. 12, съвпад с възел и управител я на МЦ, я на 8, и се наквадратват в транзитите У4 към У10, и изобщо не тройното правило е спазено, ами деветорното, няма един читав подкрепящ аспект. По прогресии и дирекции също се виждат такива данни и сега, аз си казвам, ами ей в тая седмица ще си иде тоя човек, Господ да ме прости, то изглежда като задънена улица без ни един изход, а човекът и без това е много зле и близките питат... И аз какво, да им кажа "ей на тая дата" и те да почнат да чакат датата... пък аз съм гледала болен човек на легло и накрая беше толкова тежко и за болния, и за здравите, че Господ да ме прости трижди, че днес са и прошки, но съм си мислела, да вземе болният по-бърже да си иде, че това не се издържа от никой вече. А най-странното е, че даже по картата на дете, съм забелязвала такъв развой за боледуването на родител, което е валидно за много силна връзта родител-дете. Та това се вижда даже индиректно в чужда карта.
Даже не знам как да си формулирам въпроса, но мисля всички ме разбрахте. Споделете как мислите по темата. Благодаря!