Автор Тема: Руни  (Прочетена 80336 пъти)

синие

• Full Member
  • Публикации: 167
Re: Руни
« Отговор #135 -: Май 02, 2014, 01:11:22 pm »
попитах руните,ще ми помогне ли(ще ми бъде ли от полза) срещата с една жена Г.
предполагам обърнатите руни са заради непланувана дата,а е само  намерението ми да я срещна.
перт-смятам че показва евентуално нейната помощ към мен...виждам че я дават и като '' PERTH се свързва и с всичко женско, женските тайнства, женската интуиция-practicalmagic''
mannas об - othilia об. -perth
Само в един миг безвремие...
изгубени ще се намерят;намерени ще се изгубят;

синие

• Full Member
« Отговор #136 -: Май 03, 2014, 10:25:10 am »
gebo-hagalaz-turisas ob
една близка Г.У ми загатна че жена А.К(която ни е роднина)нещо е згафила.
имам пред вид, че според нея ,тази А.Г.  е как да кажа ,има промяна в мислене,памет,поведение(често избухва,налага мнение)

моят въпрос към руните,беше ,изхождайки от споделеното ми от Г.У,какъв е проблема при тази А.К.

за гебо-виждала съм тази руна,в даване,подаване,подаряване-но то е като отплащане на някого,който е ти е свърши услуга,отново самия той е свърши услугата за доброто дело,и някак има добронамереност,добродушност,идва и едно обвързване ,задълженост,но не на ниво памет,а си е как да кажа ,като каквото да,това поучил''..правиш добро,поучаваш добро,правиш лошо,ето ти лошо...
свързвам я и с роднинство.безвъзмездна помощ...

та в случая се питам тази жена какво е заслужила,и какво получава,и какви сметки е правила(предвид за гебо,не трябва да плануваме,пресмятаме)...възможно и е проблема да е свързан някъде ,някак с нейното отношение към двойка,връзка,мъж и жена-да се е намесила в живота им,да е наранила някого,за да получва ''дар-гебо''
а следващата руна хагалаз я дават доста страховита руна.
вид защита е нейното разсеяно уж поведение...а дали има пробемлема за който момичето Г.У си миси,не смятам.
според мен тази А.К. пак си играе с нея,като се представя за ''неадекватна,забравила''-дразния с една дума,и търси разбиране,защита,подкрепа(об,турисаз),то и това не е много здравословно...

до коклко руните отговарят на зададения въпрос,и дали има момент в който самите те казват нещо друго,заложено като отговор към самата ситуация,но не поставен в въпроса директно...(в таро,понякога се сучва да си кажем,питаме едно а таро казва за нещо друго)

понеже виждам че руните имат елементи,също биват пасивни,активни,как се използва в тълкуването цялата тази информация-число,цвят,таро карта...

синие

• Full Member
« Отговор #137 -: Май 08, 2014, 10:09:22 am »
за срещата с жената-утре ще ми дадат нейния тел.ном.(става дума за жена с специални способности)...
за  тази с психиката-ами то като влезеш в една роля на  луд,и да луднеш -кой му дреме(е личното ми отношение към нея)

хм-гебо постоянно ми се ''лепи'' на пръстите,и днес отново ми се явява в питане,то всъщност  е свързано с  досегашни герио,от моите въпроси...значи има отношение тази руна,като цяло в тази ситуация,връзка-аз и конкретна общност

под какво влияние е Мъжът,от Жената?-дали има  и какво е това влияние,не знам биха ли отговорили руните на подобни въпроси?

gebo-nauthiz-wunjo об.

някой иска повече от колкото е нужно да получава.
сякаш даването,даденото,получаването-са онзи момент в който единия(мъжът) е попаднал в капана на Жената
а дали той не е егоист,а защо пък и тя да не е такава
онзи момент на обвързаност-е измамен,като пречка се явява, по пътя на мъжа.
тази жена  е измамна,въпроса е до колко тя иска да е такава,и доколко нуждата ,зависимостта ги прави ''заблудени'',нарочно ли е всичко?...а дали си дават сметка че живеят в илюзия

*оф,само въпроси изкачат като гледам руните,и никакъв отговор,как се тълкува,как се гадае,и дали руните трябва да ги ползвам така?

понеже Жената се явява трети човек в брака на Мъжа,и съпругата знае-ето къде е болката,у съпругата,там отиват копията...

съпругата пита,какво да направи тя по въпроса?
wunjo-hagalaz-algiz об
ако до момента се определя като щастлива семейна жена,то тя трябва да пожертва това,което тя определя като щаслтива сем,връзка... (тук пак излиза въпроса в главата ми,щастлива ли е?,какво е  щастие за нея?)
 оф,така се обърквам, като чета значенията на руните,и докато ги прикача над ситуацията,аз   :ecomcity: ::) :(
« Последна редакция: Май 08, 2014, 10:24:32 am от синие »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #138 -: Май 08, 2014, 11:04:18 am »
Синие, нищо не разбирам от руни, но като те чета, ми изглежда, че нещото, което те обърква в тях, е липсата на собствен поглед към всяка отделна руна. Ти явно четеш доста и не е точно информация, което ти липсва. Та...ако мога да си позволя съвет-пробвай да медитираш върху руните, попитай всяка една каква е, какви пътища отваря/затваря, какво вещае...
Изглежда като да имаш добра връзка с подсъзнателното...ще се справиш, сигурна съм

синие

• Full Member
« Отговор #139 -: Май 08, 2014, 12:18:56 pm »
Papy-права си. дааа, нямам основните значения,като набор в паметта ми,не съм ги заучила всичките руни.
имам  само на няколко от руните запаметени основни значение-да речем- беркана-женска руна,бременност,бреза-това се сещам ...иса-лед,застой,съхранение,но има и друга руна  за лед-хагалаз,но тя пък  е градушка.тук  има студ,има заледена капка вода,където изсипалата се градушка се очаква да направи поражения,но и да даде шанс на оцеляите след нея да живнат,,...не зная обаче къде  да насоча погледа си в хагалас...надолу към земята,където ще  се усетят ледените парчета,или нагоре в небето-където други стихии са сътворили това преобразуване-вода-лед,то на практика с едно слънце(совелу) защо да не се разтопи,и да стигне до беркана-все пак да има положителен ефект и от градушката,водата дава живот,във водата  се заражда живота,оф ето че и уруз изкача ,и пърт като утроба...
всъщност винаги съм залитвала след интуицията си.
то друг ще да е въпроса дали е интуиция,или разни  неуместни,неточни мисли твори съзнанието ми
Медитацията- не знам как,и какво се очаква от мен да правя,видя,усетя,никога не успях да медитирам,било с музика,било над карта...С една дума,аз самата не знам значението на медитация...(първия път когато слушах ДНК мед-ми стана студено на десетата минута,изслушах я,но  повече не повторих)...трудно ми беше да  мисля за  светлината от къде влиза,излиза,та докато  бях регулировчик на светлина,станах замръзнал полегнал полицай -понякога се шегувам по странен начин със себе си.

слагала съм карта таро под възглавница-и съм сънувала ,или доста силни ,разтърсващи неща(при големите аркани),или едни заплетени истории с  дворцовите карти,ма сигурно така ме е видяло Таро,и така ме прожектира(в смисъл че съня е един филм на  таро, за моя живот,но това само в дворцовите отбелязвам става)...
да,не е темата за таро,или сънища-но  иманата на картите,посоките на света присъстват в сънищата ми...

с руните същото-там пък разбрах от какво не са'' изработени'',и видях,всъщност сънувах мястото където те ''работя''...

*,да се върна на руните-изглежда ,ще трябва да  започна от първата,и така по една,по една, да описвам ,,онова което съм видяла в мисълта през деня за нея''...както и да  се насоча към един източник на  основно значение на руните,кратки,сбити...защото анализите*(вид разказ), май те ме объркват,а  толкова  да ми харесва богатия им свят(*разказ),но това е  чужд опит,изглежда трябва да намеря моя път,и моя опит,да стане богат разказ...

наскоро ми се случи нещо шантаво,когато теглих руна,виждах цвят,сякаш този цвят,е техния мир,пространство където аз и те сме  в контакт...

аз нямам книжка,и затова  се шлая из мрежата...

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #140 -: Май 08, 2014, 01:17:10 pm »
Синие,

в руните и в таро е най-важна интуицията при тълкуване. Много пъти ми се е случвало в таро да не тълкувам дадена карта със стандартното и значение, а нещо коренно различно, което изниква в ума ми при дадена подредба и обикновено това е правилното тълкуване.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Papy

• Hero Member
« Отговор #141 -: Май 08, 2014, 09:56:50 pm »
синие, един въпрос специално към теб (към руните де :) )
Какъв човек е Х?

синие

• Full Member
« Отговор #142 -: Май 09, 2014, 11:05:20 am »
хагалаз-наутиз об.-алгиз

първото нещо което ми дойде на главата е-че не бива да питам руните за този човек -Х...

после ето какво ще кажа(дано не съм вица на седмицата ) за този Х- има изградена своя лична защита,по -скоро околните го приемат за човек с лична сила
може би има твърде много изисквания,нетърпелив е бил,на моменти губи почва(твърде много мечове  има,малко  като в таро стана);срещнал е ,или е бил лице в лице с нещо крайно(смърт,насилие,жестокост),нещата са се обърнали,и е взел или позиция на защита,осъзнавайки   цената на живота ...може би сега вече умее да контролира себе си,или е добър стратег към околните)...
силна агресия-но не рушаща,някак  положителна е ,полезна.

замислих се дали е добър човек по природа,и дали му се случват хубави неща...сякаш се бори с нещо,но е объркан...ревностен,ревнив?
 :67:

дали не работи-адвокат,или лечител,дипломат
« Последна редакция: Май 09, 2014, 11:13:37 am от синие »

Papy

• Hero Member
« Отговор #143 -: Май 09, 2014, 11:15:51 am »
Аз бих описала основното му качество като вид стратегия-да се използват всякакви фактори, случки, хора-по оптимален начин. Сравнително скоро е имало смърт в семейството, която е повлияла драстично върху житието на останалите
Агресия не усещам (разбира се, да не забравяме, че нещата са субективни), по-скоро воля да се постигат нещата, по мое мнение-заради страх от провал-нещо като прекомпенсация
Човекът е жена, едва ли има специални изградени защити, освен че си е силен характер.
Има още неща, които биха могли да се кажат, не знам дали руните позволяват да се пита едно и също нещо няколко пъти.

Дали е добър човек...много са разтегливи понятията, по-скоро да, предимно е спокоен човек, на принципа "няма страшно, нещата ще се оправят"

синие

• Full Member
« Отговор #144 -: Май 09, 2014, 11:41:02 am »
благодаря Papy,освен че трябва да поработя над заучаване на руните,се изисква и да положа усилие да подредя  мислите,в текст ... ::)

Papy

• Hero Member
« Отговор #145 -: Май 09, 2014, 12:00:49 pm »
Имаш дарба, синие, дай си време :)

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #146 -: Май 13, 2014, 08:32:35 pm »
ДАГАЗ - Израз на универсалната любов, светлината в дъното на тунела. Пробив, ново начало, трансформация, ден.

АНСУЗ - Мъдростта, творчеството, вдъхновението. Получаване на послания, знаци, подаръци. Ново чувство за семейно единство.

ТУРИСАЗ - Руна на защитата, предизвикателството и скрития потенциал. Мъжка сексуалност, оплождане  :D.

Не можах да цитирам въпроса  си:"какво да очаквам от Николай в следващите три месеца?".До тук освен уж случайните и бързи срещи,нищо друго интересно.Ако до един месец не ми се обади да се видим на по кафе,не отговарям какви ще са последствията за него. :lol_hitting: :043:
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #147 -: Май 13, 2014, 08:47:26 pm »
Синие, би ли ми гледал на въпрос свързан с новата ми работа?

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #148 -: Май 17, 2014, 06:50:03 am »
ще ме покани ли на среща до 10 дни?
SOWELU -  EHWAZ обърната - EIHWAZ

май не. 2 руни за забавянеима  ::)

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #149 -: Май 17, 2014, 08:00:35 am »
Ще може ли руни на въпрос "какво да се направи,за да се реши здравословният проблем на А.М.-жена?
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."