Автор Тема: Руни  (Прочетена 80358 пъти)

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
Re: Руни
« Отговор #105 -: Април 19, 2014, 05:40:52 pm »
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #106 -: Април 20, 2014, 10:51:39 pm »
Я да питам, някъде има ли описани точните пропорции на руните, относителното им положението в реда спрямо височината му и т.н.? Някъде си пишеше, че отношението било 8:3, но обосновка — йок. По смътен спомен руните се изкарваха от форми, които се получават от пресичащи се пръчки или нещо такова, като някак беше замесен и хексагон. Та това долу е моето картинково интерпретация-питане — кой вариант на руните ви допада повече, на горния ред или на долния? Съмненията ми са най-вече свързани с gebo, dagaz (линиите в единия вариант не вървят точно по "пръчките", но съединяват точки от матрицата), inguz и othala (ъглите направо плачат да бъдат малко по-тъпи, но матрицата ще стане по-скоро квадратна). Sowilo има един куп варианти…

За мен поне беше интересно да видя руните така, виждат се неочаквани връзки помежду им, а/симетрията е много по-явна. Изместването наляво/надясно (в повечето случаи) или удължаването/скъсяването на линиите не променя особено картинката, но местенето нагоре/надолу по хексагоналната матрица — и още как. Най-видимо е при othala — на долния ред се родее очевидно с inguz, на горния — не толкова.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #107 -: Април 20, 2014, 11:09:51 pm »
Да, Рептиле, Один е видял руните като е висял с главата надолу и е разпознал формите им в пресичащи се 9 (май бяха) пръчки. Това и на мен ми беше като лапмпичка да го имам предвид при изписването и си мислех, че трябва да е пропорционално на това, което се е видяло в пръчките и различите руни ще са с различна големина. Ако поглендеш, обаче камъни, изписани с руни, ще видиш, че разлика в големината като се изписват, няма, всичко се пише на определения ред и е еднакво голямо.

синие

• Full Member
  • Публикации: 167
« Отговор #108 -: Април 22, 2014, 01:17:07 pm »

совило-гебо-об.алгиз
потърсих отговор,защо една моя близка ,понякога се държи грубо,детински,неадекватно.
когато ми се оплаква съм послушната,точната,когато и посоча къде греши-ме напада и ...

Доста изчетох из мрежата за тези руни.
Ето на кратко как си ги ''напаснах'' в отговор.
Силна енергия,характер,и желание  за надмощие,което е вид защита,и ето че се проявява като  нападаща жена ...
По скоро това надмощие е доказване !? или самочуствие,себереализация,първенец
Има някъде прекъсната ниша,това  гебо в средата,и тази обърнатата...нещо не сработва както трябва ,нечии очаквания са наопаки
А дали ще се поправи,не не мисля.(познавам я цяла вечност)
Само в един миг безвремие...
изгубени ще се намерят;намерени ще се изгубят;

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #109 -: Април 22, 2014, 03:27:29 pm »
и моите руни пристигнаха  :)
има ли книга за сваляне на бг за руните, не можах да открия/
и да попитам за какъв времеви период е удачно да се пита - месец, два, три...?

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #110 -: Април 22, 2014, 03:36:55 pm »
Според мен мисли, че всички са й длъжни.  :012: Гебо по средата, нали. Права Совило подчертава, че нещо се изживява като Слънцето и всички се въртят около нея - така че как така смееш да критикуваш Слънцето, не може така  да правиш. Това е хубава, диамична, щедра комбинация от друга гледна точка, въпроса е, че с обърната Алгиз вместо да е конструктивно, е все едно зтворено в една консервна кутийка, където няма такова силно желание човек да стане нещо по-добро, израз на нещо по-висше и всичките тези енергии функционират на по-нисше ниво.  :)

Аз имам въпрос: Ще се подобри ли финансовата ми ситуация до два месеца?

Тегля об. Perth, права Inguz, права Eoh

Клер, книга за сваляне няма, или поне не съм попадала на такова. На книжния пазар я има само Силата на Руните, но лично на мен значенията как са изложени там изобщо не ми харесват, чета си от английските сайтове.  :)
« Последна редакция: Април 22, 2014, 03:42:16 pm от ThuNdeRGoDDeSS »

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #111 -: Април 22, 2014, 06:10:00 pm »
Тъндъре, вероятно ще, но след повече време. Обърнатата perthro ме навежда да мисля за запечена ситуация или лош късмет. Другите две обаче казват обратното, inguz e семе, а последната руна дава резултат, но не непременно бързо.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #112 -: Април 22, 2014, 06:21:49 pm »
Ами днеска точно получих "благата" вест, че не съм класирана за стипендия - с успех 5.50, защото са превърнали стипендиите в дирекция "Социално подпомагане" и някакви хора там с четворчиците, които лънготят за доходите си, ще вземат. Друг е въпроса, че и фонда е много урязан. И така увиснах поне два месеца без никакви доходи и сега мисля какво ще правя.  :012: :012: :012: Тенк ю за интерпретацията! Надявам се да си прав, и на мен така ми се сториха руните, надявам се и с тази случка да ми свърши лошия късмет.  :012:

синие

• Full Member
« Отговор #113 -: Април 23, 2014, 09:44:18 am »
тъндър благодаря.

към твоят въпрос,Рептил го е казала-лош късмет-об.пърт
и сигурна съм ,че ще се появи нещо ново-ингуз
 не мисля, че станалото те е отказало,даже не ти е било единствен вариант,цел,как да кажа може и без тях,но защо да е ... (а уж трябва да се поощряват  учащите,то соцпрограма,както и да е)
ейваз-просто го приеми,и смятам че в покоя ще намериш  нещо ново,което ще е полезно и доходно,защо не !?

Клер  :) , така се радвам че ставаме повече,от кога ме вълнуват руните,а все не откривах разработени теми за руните в бгфорумите...Книги съм срещала из мрежата за сваляне на руски.Мунлайт беше пуснала линк за руни,някъде из страниците....

Да попитам,дали може някой да се наеме с подредена презентация на руните,в смисъл значения,проява,време,прави ,обърнати.Да  има ги на няколко места в мрежата,защо и тук да ги няма,аз лично нямам нищо против това.А като гледам има доста познаващи ги тук .

синие

• Full Member
« Отговор #114 -: Април 23, 2014, 01:39:08 pm »
попитах за себе си руните,като съвет в личен план: какво да правя,на къде да я карам,защото ясно докарах я на едно място,което никак не ми допада?

и какъв отговор !

ингус-перт пр - беркана пр

:017: беркана не смятам да е буквална със зачеване,не са ми приоритет пелените... :o

настъпил е момент за нещо,за какво?и трите руни това казват,промяна.
ингус дори намеква, че вече съм в новия етап,но какво ли ще се роди от фантазията ми...

нещо полезно което намерих сега  - http://www.freewebs.com/basicrunescreevy/
« Последна редакция: Април 23, 2014, 01:42:17 pm от синие »

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
« Отговор #115 -: Април 23, 2014, 02:04:26 pm »
И аз моля да ми хвърлите едни руни.

В сложна ситуация съм/където са намесени чувства/.
Какъв ще е изхода?

Благодаря ви.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #116 -: Април 23, 2014, 02:14:23 pm »
попитах за себе си руните,като съвет в личен план: какво да правя,на къде да я карам,защото ясно докарах я на едно място,което никак не ми допада?

и какъв отговор !

ингус-перт пр - беркана пр

:017: беркана не смятам да е буквална със зачеване,не са ми приоритет пелените... :o

настъпил е момент за нещо,за какво?и трите руни това казват,промяна.
ингус дори намеква, че вече съм в новия етап,но какво ли ще се роди от фантазията ми...

нещо полезно което намерих сега  - http://www.freewebs.com/basicrunescreevy/

Благодаряза линка, синие.  :) Иначе според мен, както пише за ингуз, излиза, че тя не освобождава енергията веднага, а по-скоро трупа и я освобождава изведнъж. Според мен дори и в момента да си в неприятна ситуация, руните казват, че изграждаш явно нещо у себе си, което занапред ще бъде като семето, от което ще поникне нещо наистина много добро. Беркана не е само руна на майките с пелените, да не забравяме, че тази женска, майчинска част, която по принцип тя символизира, е свързана и със сексуалността и привлекателността.  :)

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
« Отговор #117 -: Април 23, 2014, 02:46:47 pm »
И аз моля да ми хвърлите едни руни.

В сложна ситуация съм/където са намесени чувства/.
Какъв ще е изхода?

Благодаря ви.
Ето изтеглих си сама руните.
1.  17 - EHWAZ
2.  22 - DAGAZ (DAEG)
3.  16 - BERKANA (BEORC) обърната
4.   14 - KANO (KENAZ)
5.   2 - GEBO (GIFU, GYFU)

Благодаря ви.

синие

• Full Member
« Отговор #118 -: Април 23, 2014, 08:18:26 pm »
Тъндър,дали не  потискам женственното у мен ,и току виж тази душа решила да бъде свободна ...  :-*

че тя мойта работа,като на гъските-докато мислила една професор станала,другата аха...

бейбиблу-ти да не си разсърдила някого(майка ти?)...инък на сдобряване и подарък ми се виждат руните,

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #119 -: Април 23, 2014, 08:28:38 pm »
С прави руни не би трябвало нищо да потискаш, според мен. Щеше да се появи обърнато или странично, ако има проблем с експресията.  :)