Автор Тема: Руни  (Прочетена 80344 пъти)

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
Re: Руни
« Отговор #120 -: Април 23, 2014, 11:25:09 pm »
в книжката ми има календарен период за всяка руна но мисля че за прави.
 зададох въпрос за време - падна се ехваз но обърната. дават го от 30 март до 13 април. но обърната как да го тълкувам?

и още един въпрос имам - понеже си имат номера руните гледа ли се какви сборове дава общо подредбата /както при ленормана/?
« Последна редакция: Април 24, 2014, 05:58:39 am от Kler »

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #121 -: Април 24, 2014, 01:04:38 pm »
Клер, никога не съм чувала да се лгеда сбора, но аз лично при Таро го гледам и не виждам защо и да не се има предвид тук, трябва да се види обаче до колко ще е прилжимо и ще отговаря на истината. Лично аз се убеждавам, че руните са доста по-директни от Таро и поради тази причина не ми се е налагало да смятам сборове досега, за да разбера какъв е отговора.  :)

Kler

• Hero Member
« Отговор #122 -: Април 24, 2014, 01:12:00 pm »
благодаря

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #123 -: Април 24, 2014, 05:47:29 pm »
Ето изтеглих си сама руните.
1.  17 - EHWAZ
2.  22 - DAGAZ (DAEG)
3.  16 - BERKANA (BEORC) обърната
4.   14 - KANO (KENAZ)
5.   2 - GEBO (GIFU, GYFU)

Благодаря ви.

Ще ти се да се зароди нещо ново и интригуващо, но сама ти си си пречка за това. Трябва първо да разбереш себе си и да осъзнаеш своята цялост и чак тогава да встъпиш във взаимоотношения с друг човек.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #124 -: Април 24, 2014, 05:57:56 pm »
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Kler

• Hero Member
« Отговор #125 -: Април 24, 2014, 08:39:53 pm »
като е обърната настрани руната като обърната ли се тълкува?
ако е така излиза, че много рядко би се падала права  ::)

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #126 -: Април 24, 2014, 09:00:57 pm »
Руната трябва да е обърната със самата руна надолу за да се каже, че е обърната.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Kler

• Hero Member
« Отговор #127 -: Април 24, 2014, 09:04:28 pm »
благодаря

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #128 -: Април 24, 2014, 09:33:14 pm »
Помня отнякъде, че и статичното положение е особеност, но не помня как се тълкуваше.  :017: :017: :017:

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
« Отговор #129 -: Април 24, 2014, 10:05:22 pm »
Ще ти се да се зароди нещо ново и интригуващо, но сама ти си си пречка за това. Трябва първо да разбереш себе си и да осъзнаеш своята цялост и чак тогава да встъпиш във взаимоотношения с друг човек.
БЛагодаря ти :)

синие

• Full Member
  • Публикации: 167
« Отговор #130 -: Април 25, 2014, 11:29:22 am »
моите руни са правоъгълни,и е лесно да ги изведа/положа по  начин в който да се четат прави/обърнати,като дългата страна е на долу...
мда,Тъндър и аз съм чувала за тази позиция ''настрани'' ...

как редите руните,как ги теглите?
аз правя ъъъ,май са два варианта...
държа всички в ръце,после ги оставям пред мен  на маса,земя,и със затворено очи вземам руната,и тук с пръсти си усещам  самата руна как да я сложа пред мен ,така че да е подходяща за права/обърната
другия вариант-изваждам си от торбичката една по една ,и пак си ги слагам пред мен(не гледам обаче  надписа през това време)

днес си теглих три руни.
не съм взела решение  за моя стъпка,но ако се реша и я свърша тази работа другия месец,питам и тегля руни с въпроса:какво ще се открие като хоризонт пред мен,следствие на решението...(все отлагам ,и то от страх именно заради След това)

ще се радвам на малко помощ,или насоки как се тълкуват руните. ето моето мнение :
 на кратко ако съм наясно със желанието си,и събера силите,изчистя мислите от излишни догатки,нещата ще се получават ,бавно,не изведнъж,при условие обаче,че се впусна в това приключение.просто трябва да допусна новото да тръгне...

да попитам и нещо друго  ейваз и алгиз ги дават като защита,не идва ли твърде много тази защита,пасивно ли е всичко,то защита,защита,ма  не е ли вид кула...хм,то и самия въпрос  към руните ми е хипотетичен,така че какво да кажат руните...

Само в един миг безвремие...
изгубени ще се намерят;намерени ще се изгубят;

Kler

• Hero Member
« Отговор #131 -: Април 25, 2014, 12:02:02 pm »
ами четох някъде в обясненията за руните че се тълкува 'права' или "обърната и странична позиция". дори някъде тези, които не се тълкуват като обърнати, в странични някъде са дадени с по-особено /обикновено кофти/ значение.
моите руни са с неправилна форма и ще е 1 на 1000 да изтегля права, ако отчитам и страничната за обърната. все кофти неща ще излизат така  :(

за сега бъркам в торбичката и вадя или ако изпадне някоя - вадя си нея

Скорпионче

• Hero Member
« Отговор #132 -: Април 28, 2014, 08:25:24 am »
Веще,ще може ли руните да ми улеснят избора на дом?Въпросът ми кое да избера-къщата или апартамента?Благодаря ви отново. :38:

синие

• Full Member
  • Публикации: 167
« Отговор #133 -: Април 28, 2014, 12:40:30 pm »

позволих си да изтегля аз,мунлайт ,вещичка-извинете

мунлайт-първо попитах за Нещото което те възпира в направата на избора
кеназ-манназ-анзус
ако грешно тълкувам,поправете...надявам се да съм уловила поне малко от посланието им...
-желанието да опознаеш изцяло предимството като мястото ,обекта...опитваш се да получиш отговори които са чисто и просто практически,както и имам усещането, че вътрешния ти глас друго нашепва...значи колебанието ти идва от  желанието на душата срещу разумната покупка.
може би именно разговорите ще прояснят ума ...

:17: (ах как искам да ги науча тези руни)

при избора Къща- EIHWAZ-JERA- ALGIZоб. - бих казала че руните са хубави,и че и избора Къща е добър,но има едно ''но'' само ако наистина си пожелала да си в къщата,едно съмнение да има,винаги ще се бориш с него,и това само заради об алгиз(сега прочетох един коментар за тази руна,та някак това ме осеяни)...

при избор апартамент- FEHU ОБ. - EHWAZ- LAGUZ -тук пък желанието е по-малко,сравнявам с eiwaz,но може да греша в  сравняването на двете руни. но смятам че об феу-е по-слаба като енергия,някак като искане,желание от теб...
тук виждам едно сработване,препрадка към първия ми въпрос,за избора ти-наситина ти се иска някой да ти престави + и _ на тези две жилища...и друго освен енергия има и руни на движението,транспорта... :017: смятам че ще избереш не онова което е на сърцето ти,а другото - и то май е апартамента...

оф,нищо не казах,но толкова знам и мога...ще почакам и аз вещичка и тъндър и ''хамелеона на който му се радвам всеки път в зоомагазина ,през стъклото''-рептил (понеже сте по-активни тук,мога да изброя и още няколко  ника,които знаят руните)

Само в един миг безвремие...
изгубени ще се намерят;намерени ще се изгубят;

Скорпионче

• Hero Member
« Отговор #134 -: Април 28, 2014, 05:18:22 pm »
Синие,огромни и хиляди благодарности!Абсолютно си права,че искам да си изясня плюсовете/минусите на двете жилища.Повече ми се иска къщата,но тя е доста отдалечена и от детската градина-поне да имах шофьорска книжка нямаше да ме бърка. ;D
Благодаря ти за отделеното време.