Не знам как е астрологично картината, но вече от задскулисните игрички на двама клоуна ми идва от доста време да се издрайфам ( извинявам се за израза). Защото всеки гледа парите, ресурсите, властта и тн , а накрая хората ( както винаги) кучета ги яли и снайперисти ги гърмяли. Никой не се интересува какво искат те. Имам приятелки украинки ( повечето израснали в чужбина и поплучили добро образование ) и чесно казано са тотално ей така :91: от всичките схеми в държавата. Защото младите хора от тая държава са способни, искат да се развиват , а не да ги дърпат надолу комунета олигарси и жадни за власт "опозиционери". Една приятелка, украинка, завърши образованието си в престижен университет в Западна Европа, при това с отличие. Момичето е способно, умно , хубаво. Беше естествено със студенстка виза за престой, а след като завърши и удължиха визата само с няколко месеца. И ако в тези няколко месеца не успее да си намери работа по специлаността, адио рио. А тъпото е , че тука законите са така направени, че нея биха я взели само ако е доказнао, че няма подходящ тукашен кандидат ( а то винаги ще се намери някой, че ако трябва и връзкар да е ). Освен това за работодателя е много обстоятелствено с тия визи, документи и тн. Та, мисълта ми беше, че главно протестите в държавата станаха именно заради това споразумение за присъединяване към ЕУ, което Янукович отказа да подпише. И хората избухнаха. И напълно ги разбирам. Сега момичето с късмет успя да се уреди временно на една работа, но при всички положения ако Украйна беше част от ЕУ нещата за много хора като нея биха били различни. И аз се сещам как ме караха да се редя по километрични опашки пред посолства, да ходя да се моля за подновяване на документи едно време и тн И колкто да имаше разни противници на присъединяванет на БГ към ЕУ, ( то е ясно за какв сме им), но поне нещата за такива като мен и много други млади хора от БГ се подобриха в тази насока. Сега всеки има свободата да си намери работа без толкова спънки и излишни формалности, да се премести да живее , където поиска в една от останалите 27 държави в ЕУ. Та, мисълта ми беше, че и тези млади хора там им е писнало от цялата мафиотска история, от вманиачени , властни джуджета , обезобразени от пластики, проповядващи глямата патриахалност , от комичните игри на Чичо Сам и ко, от безмълвната държанка Европа и тн. И много от тия хора бяха на площада, когато ги целиха куршумите.... и накрая за едно няма нищо, трагична исторя. Както протестите в БГ за така мечтаната оставка, ама то комунетата като лапнат кокала няма пускане, дори и кръв да се лее.