Автор Тема: Наложеното ни странно изразяване на АЗа  (Прочетена 20824 пъти)

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
Re: Наложеното ни странно изразяване на АЗа
« Отговор #45 -: Март 14, 2014, 02:02:51 am »
Мила, Милена, Любена — не виждам нищо лошо. За съжаление окончанията -ка, -ко и -чо вече се възприемат твърде рустикално, но Любка и Милчо са съвсем нормални имена.

Някои стават Ивалена, други… Корнелия  :-X

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #46 -: Март 14, 2014, 02:53:51 am »
Милена да, но Мила просто и Любена не. Оххх представям си да се казвах Мила, иронията на съдбата щеше да е толкова голяма, колкото онзи травестит Пенка ли каква беше там миска, се казваше Венера.  :012: :012: :012:
А за Корнелия, добре че не е сменена едната гласна, но скоро време ако излезе такова име, няма да се учудя.  :012:

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #47 -: Март 14, 2014, 09:25:39 am »
И Мила познавам и КУрнелия също. Поради причини, посочени от Енигма, познавам и една Трайка, също Тоска (разбирам, че е опера, ама за име в БГ...) За Сократ съм чувала, но то е нормално гръцко име - все пак, в България звучи комично. Познавам един Антъни-Николас - е, ако ми каже някой как ще е бащиното име на детето му... а и фамилията му е една говедарска...

Чудя се на акъла на тези родители. Как може да си кръстиш детето Салфетка? Защо така минималистично, можеше да е Покривка? А мъжкия вариант да е Покрив....  :D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #48 -: Март 14, 2014, 10:16:35 am »
Докато бях бременна не спираше зомбираното облъчване от страна на свекървата как да си кръстя моето, нашето дете. Накрая ги изненадах като кръстих на друг, а името е хубаво, значи нещо, символ е....Интересното е, че детето ми има сходен хороскоп с другата личност, то самото намира връзка и прилика. А другото лице носеше повече любов и по-малко его по отношение на идващите деца в семеството. Не съжалявам за избора си. :)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #49 -: Март 14, 2014, 10:27:32 am »
Венера ми звучи много претенциозно, а ако детето не се случи особено хубавко — по неприятен начин иронично. Ако идеята е да се "ориса" малкото чрез името, има и по-подходящи — {Мил, Гал, Люб}{-а,-я|-ка|-ена|…}
имам позната с това име, зодия везни и винаги е била хубава, дори когато беше много дебела в един дълъг период след раждането
а педи няколко години ако не ми се беше обадила, нямаше да  позная- пълна трансформация на външността и личността, в положителна насока, но нейния татко има пари и тя може да си позволи каквито си иска промени

akruks

• Hero Member
« Отговор #50 -: Март 14, 2014, 10:39:14 am »
Милена да, но Мила просто и Любена не. Оххх представям си да се казвах Мила, иронията на съдбата щеше да е толкова голяма, колкото онзи травестит Пенка ли каква беше там миска, се казваше Венера.  :012: :012: :012:
А за Корнелия, добре че не е сменена едната гласна, но скоро време ако излезе такова име, няма да се учудя.  :012:
Любена и Любляна са имена на съседите ни от Сърбия, Хърватия
Корнелия имах за колежка, невероятно хубава миньонка, приличаше ми на Саманта Фокс в тялото
занимаваше се с куклен театър, завърши за учителка, а се препитава с търговия на едро в Илиянци- имат склад с нейния мъж, а тя е все така пленително хубава и елегантна мацка, въпреки че е ниска, но е чаталеста- има дълги крака
Мила е също хубаво име и имам позната, която е много хубава жена и свестен човек, беше баскетболистка като ученичка, никой никога не се е подигравал с нейното име, аз си кръстих първото куче на нея, но не заради името, а защото ме издразни- когато бяхме гаджет с моя мъж и той ме заведе на купон с неговата компания, а тази почна да му се слага открито, което не се е случвало преди аз да е появя в живота му  :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #51 -: Март 14, 2014, 10:58:33 am »
http://bulgarski.pogled.info/news/52926/292-tapi-imena-u-nas-Vinetu-Keleshev-Voveki-Vekov-Barza-Kurshumova
Извинявам се.... не мога да спра.
Та, какво пречи на едно нормално изразяване на Аз-а? Управител на асцендента в падение и в съвпад с Меркурий ли ще е? Или в квадрат с Меркурий, съвпад У7?
Предполагам, няма да е излишен някой куинконс, заради напасването с обстоятелствата. По предвид факта, че се раждаме с някакво име, изразяваме се с него, но то е свързано и с корените ни, с 4д, следва да има и отношение към 4 и 10 дом също така...
Като бях малка, не си харесвах името. Човек трябва да е доволен на това, което има май  :D
Уау, то не е за смях този списък, макар да намирам, че на някои имена не им е мястото в него, а на повечето други фамилното име е причудливо и за смях, а не личното, като например 35.Галилей Хайверов- що за фамилни имена има у нас, дядото или някой прадядо се е казвал Хайвер ли??
Аз моето име си го харесвам от малка, но за съжаление в квартала където отраснах и до днес много хора не го знаят, а ме знаят с галеното име, което майка ми е наложила, а на мен то никак не ми харесва, направо се вбесявах някой като се обърне така към мен, Юпитер У4, съу7 в опозиция с Венера, която е диспозитор на Слънцето ми

Reptil

• Hero Member
« Отговор #52 -: Март 14, 2014, 12:10:03 pm »
…що за фамилни имена има у нас, дядото или някой прадядо се е казвал Хайвер ли??

266.Хайвер Георгиев :012:

Яя, и аз познавам една Тоска, но не знам дали е от операта, или е съкратено от Тодорка. Да беше Радамес, щях да съм по-сигурен. С Курнелия повеждаш в резултата :012:

Satin, би ли си кръстила детето Весела или Венета? Лайла е красиво и много женствено, но малко трудно се комбинира с фамилии, без да е смешно.

На вас не ви ли е странно, като чуете жена да се казва Андреа и мъж — Гинчо?

akruks

• Hero Member
« Отговор #53 -: Март 14, 2014, 12:11:56 pm »
Харесах за внучетата от списъка Гугутка и Врабчо за близначета :012:Само,че синът ми може да ме изненада с някой Лаптопчо Педалов,че най обича да лапа на компа и да върти педалите :D
аз пък рекох да не се казваш Педал, щом внучето ти ще е Педалов  :85:

и не е вярно това, че висшистите не слагали откачени имена на децата си- как ви се струва името Зарин, което е бойно отровно вещество, родителите му са интелигентни хора уж, по-добре да са го кръстили Зарко, както се казва дядо му

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #54 -: Март 14, 2014, 12:20:04 pm »
Защо пък да не е Гейо Педалов. Женският вариант няма да е чак толкова комичен - Гея.  :012:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
« Отговор #55 -: Март 14, 2014, 12:26:45 pm »

Satin, би ли си кръстила детето Весела или Венета? Лайла е красиво и много женствено, но малко трудно се комбинира с фамилии, без да е смешно.

Не, защо да е странно Андреа- женска форма на Андрей, а Гинчо е по-добре от Гино например, сетих се като бях ученичка, че имаше двама близнаци Пенчо и Генчо- единия мяташе гюле, а другия хвърляше копие, толкова си приличаха, че един ден ме хванаха за канарче и препращаха един на друг с поръчката от треньора им  :D
Весела е хубаво име, стига да не е в съчетание с фамилията Мусева  :)
Лайла не ми харесва, трудно ми е да го произнасям, повече ми харесва Лайза, но не бих си кръстила децата с нито едно от двете имена, макар да ми харесват имената, започващи с Л
Дори хубаво име може да е смешно, когато не е поставено подходящо- имах съученичка Снежинка, с черна коса и кожа, такава е от съвсем малка и беше комично
на друга съученичка пък дъщерята ѝ забременя на 12г от циганин, кръстили и те детето Снежинка, а то черно на баща си, няма нищо общо с моята съученичка и нейната дъщеря, които са бели

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #56 -: Март 14, 2014, 12:33:41 pm »

Защо мен питаш? И двете имена са разпрастранени.
Лейла, не Лайла  :)
Андреа е хубаво име, какво му е странното
Единствената причина поради, която не бих си кръстила детето Лейла ще е заради несъвместимостта с българските фамилии

Reptil

• Hero Member
« Отговор #57 -: Март 14, 2014, 12:38:44 pm »
Искам да кажа, че по същество Беата=Весела, Стефани=Венета, Андреа=Мъжка, Гинчо=Женчо, Лейла/Лайла=Нощ… името си значи нещо, не е само звук. Значението е поне толкова важно, колкото и вибрацията.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #58 -: Март 14, 2014, 12:42:45 pm »
На мен ми харесва Лалита (не Лолита), но мисля, че беше по-разпространено сред арменците. Всъщност се оказа, че е индийско.
Но аз съм се зарекла да не си кръщавам децата (ако имам) с неблагозвучни и глуповати български имена (има и хубави), смятам да избера нещо по-модерно, но без претенции за оригиналност.
« Последна редакция: Март 14, 2014, 01:32:22 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #59 -: Март 14, 2014, 12:57:49 pm »
Искам да кажа, че по същество Беата=Весела, Стефани=Венета, Андреа=Мъжка, Гинчо=Женчо, Лейла/Лайла=Нощ… името си значи нещо, не е само звук. Значението е поне толкова важно, колкото и вибрацията.

Беата е католическо име, означава "блажена", "щастлива". Стефани-"венец", отново католическо. Лейла, да означава "нощ", носи ми усещане за огромна красота, дълбочина и загадъчност.

Моето на скоро разбрах, че е еврейско, дори не знаех, че имам имен ден (означава Бог е с нас, да съедини божественото с човешкото) :)  Първият вариант да ме кръстят е бил Цветина или Цветелина, за да се угоди на баба ми, ама мама си сменила решението и ме кръстила както тя иска, за което много се радвам  :)