Майка ми носи старобългарско и много архаично име. Никога не го е харесвала, затова е искала децата ѝ непременно да харесват своите имена.
Била съм определена уж за 6-ти май Гергьовден, но съм се родила на 4-ти май и съм подранила. Добре че не съм дошла с името си, защото сега щях да съм Гергана, Галя, или нещо от сорта.
Пролетта на годината през която съм родена, била много мека и топла, около две седмици преди да се появя на бял свят, всичко вече било разцъфтяло-люляци, рози, всякакви пролетни цветя. Майка ми е искала да ми избере име на цвете, но не е могла да реши кое точно, затова ми дава събирателно такова, на всички цветя заедно. Харесвам името си, носи красота. Освен в синхрон с месеца на раждане, много добре резонира и със силното влияние на Венера в картата ми, най-вече със Слънцето в Телец-обичам природа, земя, да не говорим че не мога да живея без цветя и вече имам колекция за една малка ботаническа градина
За жалост моето славянско име трудно се произнася от чужденци, затова там ползвам само част от него, което пак си е ок.
Случая с името на сестра ми е друг, тя носи универсално за всички култури име, по-грандиозно звучи, по-величествено. След като се е родила, цял месец са отказвали да приемат документите ѝ от родилния дом и да я запишат с това име в общината, защото тогава името се е смятало за "западно" и "вражеско". Намерили са роднина, който работел в общината, така най-накрая разрешили официално да я кръстят с името избрано от майка. Сега вече нейното име е много популярно и не така специално, но за времето си е било нещо много по-нетрадиционно.
Ама така ме разсмяхте с Gaylord Focker :012: Ще взема да гледам филма пак