Автор Тема: Тежките аспекти на Луната  (Прочетена 44815 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Тежките аспекти на Луната
« Отговор #45 -: Март 21, 2014, 10:35:58 pm »
не знам доколко Козирог и Везни са си дружки, но знам, че Козирожката ми Луна хич не може (не знае как) да създава така необходимите на Везнишкото ми Слънце хармонични, приятни, весели, топли взаимоотношения. Но поне пък успявам да го приема.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #46 -: Март 21, 2014, 10:39:03 pm »
не, имах предвид секстил и тригон луна/слънце

късметлийски смятам юпитер секстил слънце, луна, и/или уран в такива, както и ъглов юпитер, но той може да даде и това, което лила описа

слънце/луна си е хармонията, не губиш почва при трудни ситуации, намираш си ако щеш удобни обяснения и не се самоизяждаш

но тук говориме за трудните

за особено неясен смятам аспектите луна/плутон - изчела съм всякакви глупости за майката и т.н., но съм виждала карти с кофти аспекти луна/плутон, които се разбира с майките си, и всичко си е ок, даже имат много здрава подсъзнателна връзка, майката не умира млада и т.н.
та...нямам категовричност по въпроса, ако някой си го е изяснил, да подксаже :)

Happy58

• Гост
« Отговор #47 -: Март 21, 2014, 10:45:39 pm »
не, имах предвид секстил и тригон луна/слънце

късметлийски смятам юпитер секстил слънце, луна, и/или уран в такива, както и ъглов юпитер, но той може да даде и това, което лила описа

слънце/луна си е хармонията, не губиш почва при трудни ситуации, намираш си ако щеш удобни обяснения и не се самоизяждаш

но тук говориме за трудните

за особено неясен смятам аспектите луна/плутон - изчела съм всякакви глупости за майката и т.н., но съм виждала карти с кофти аспекти луна/плутон, които се разбира с майките си, и всичко си е ок, даже имат много здрава подсъзнателна връзка, майката не умира млада и т.н.
та...нямам категовричност по въпроса, ако някой си го е изяснил, да подксаже :)

Папи, това е по основата на темата, а моя коментар беше само по повод последните изказвания на момичетата - малко се разминаваме.

При мен, слава Богу, Плутон не е замесен при Луната - то затова и не коментирам де - само чета и попивам.

Happy58

• Гост
« Отговор #48 -: Март 21, 2014, 10:47:06 pm »
Квадратура Луна-Плутон устройва ли те?

имам и един съвпад ....
« Последна редакция: Март 21, 2014, 10:49:41 pm от Happy58 »

Papy

• Hero Member
« Отговор #49 -: Март 21, 2014, 10:54:05 pm »

имам и един съвпад ....

мен ли питаш? устройва ме, ако кажеш как се проявява, дали е апликиращ, колко е орибсът...

Happy58

• Гост
« Отговор #50 -: Март 21, 2014, 11:04:28 pm »

имам и един съвпад ....

мен ли питаш? устройва ме, ако кажеш как се проявява, дали е апликиращ, колко е орибсът...

ето я

откакто се е родила дамата, все е на контра с майка си - наистина много тежки взаимоотношения. Майката вече е мъртва, но нищо не ѝ се прощава все още. Майката е виновна за всички нейни нещастия (според нея де) - това е най-важното. Но това ѝ отношение не е пречело, при всеки гаф, който направи, да тича при мама и да изисква да ѝ се помогне.

Относно вътрешните ѝ чувства - ами не знам какво точно да изследвам - ако искаш, дай ми насочващи въпроси. Ама утре ще отговарям :)

Лека нощ на всички (вие тук май много-много не сте по поздравите, ама аз съм си .... ) :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #51 -: Март 21, 2014, 11:09:45 pm »
лека :)

а за утре въпросът - развод има ли?

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #52 -: Март 21, 2014, 11:14:13 pm »
Всъщност обръщате ли внимание къде точно се случват тези "тежки" аспекти на Луна? Видях знаково разположение да се споменава, но не и разположение по домове, нито пък да се търсят съответните домове управлявани от Луната, в даден натал. По-скоро се обсъждат главните/общи/мунданни сигнификации на Луна и съответната планета, с която са в аспект.
Може би тук се крие спецификата на самото тълкуване и защо при даден натив тежък аспект Луна-Плутон (ако е по оста 4-ти-10-ти дом примерно), ще се изяви в отношенията с майката, а при други изобщо няма да засегне точно тази тема (както е при мен 6-ти-12-ти).

Papy

• Hero Member
« Отговор #53 -: Март 21, 2014, 11:15:56 pm »
...ще се изяви в отношенията с майката, а при други изобщо няма да засегне точно тази тема (както е при мен 6-ти-12-ти).

какво тема засяга при теб тази опозиция?

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #54 -: Март 21, 2014, 11:22:13 pm »
...ще се изяви в отношенията с майката, а при други изобщо няма да засегне точно тази тема (както е при мен 6-ти-12-ти).

какво тема засяга при теб тази опозиция?

Аз и преди съм споделяла, че не я усещам тази опозиция конкретно при мен.

Може и да съм в заблуда, но от известно време съм изключила всички следсатурнови планети от интерпретациите, както в натална астрология, така и в предиктивна, резултатите са по-точни определено. Много по-ясно усещам аспекта Луна-Марс, въпреки че е тригон, отколкото опозицията Луна-Плутон.

Какво трябваше да засегне всъщност тази опозиция-здраве, ежедневие, тайни, психика, скрити неща? Не намирам връзка с реалността.

Papy

• Hero Member
« Отговор #55 -: Март 21, 2014, 11:24:37 pm »
Какво трябваше да засегне всъщност тази опозиция...

а де  :012:

как се разбираш с майка си  :D

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #56 -: Март 21, 2014, 11:33:56 pm »
Какво трябваше да засегне всъщност тази опозиция...

а де  :012:

как се разбираш с майка си  :D

Чудесно :012:

Сетих се, Луната ми е съуправител на 9-ти дом, винаги съм имала силни страхове (Плутон в 12-ти) по отношение на някои от значенията на 9-ти дом...измислих го значи брей, това ще да показва опозицията :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #57 -: Март 21, 2014, 11:35:56 pm »
не става това със съуправлението...според мен, нещо друго?

например вманиачености по храни/диети/чистофайничество?

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #58 -: Март 21, 2014, 11:40:38 pm »
не става това със съуправлението...според мен, нещо друго?

например вманиачености по храни/диети/чистофайничество?

Не, нищо от изброените.
Единствената ми мания по 6-ти дом са домашните любимци и изобщо животинките. Това го свързвам с Луна, както и с разположението и в 6-ти дом, но опозето с Плутона пак нещо не е на място.

Papy

• Hero Member
« Отговор #59 -: Март 21, 2014, 11:53:38 pm »
е, искаше ми се да кажа нещо умно, примерно "ще имате големи семейни проблеми заради жената на чичо ти", но както казах - не мога :)