Автор Тема: Тежките аспекти на Луната  (Прочетена 44810 пъти)

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
Re: Тежките аспекти на Луната
« Отговор #60 -: Март 22, 2014, 05:26:22 am »
Цитат на: Happy58
[quote
откакто се е родила дамата, все е на контра с майка си - наистина много тежки взаимоотношения. Майката вече е мъртва, но нищо не ѝ се прощава все още. Майката е виновна за всички нейни нещастия (според нея де) - това е най-важното. Но това ѝ отношение не е пречело, при всеки гаф, който направи, да тича при мама и да изисква да ѝ се помогне.

Определено описа едно изявено и драматично проявление на тази квадратyра. Понякога енергиите и емоциите на хората се изразяват на вътрешно ниво, но тук случая не е такъв, защото Луната е много силна и в ъглов дом. В екзалация по знак, трон по дом, взаимна рецепция с Венера и добре приета от Слънцето - в една стихия са. Силната Луна умее да "изиска" нуждите си и да не изпитва вина от това. За една много силно изразена Луна често другите са им виновни, а те самите рядко поемат каквото и да било вина или срам - защото с тях се  "запушват" проявите на Луната. Телешката Луна е много напориста, а провокирана от Плутон може да бъде много драматизираща и пламтяща - обичаща да се нагала и да получава всичко, манипулирайки чрез вина другите.. ;)

Happy58

• Гост
« Отговор #61 -: Март 22, 2014, 10:53:26 am »
[quote
откакто се е родила дамата, все е на контра с майка си - наистина много тежки взаимоотношения. Майката вече е мъртва, но нищо не ѝ се прощава все още. Майката е виновна за всички нейни нещастия (според нея де) - това е най-важното. Но това ѝ отношение не е пречело, при всеки гаф, който направи, да тича при мама и да изисква да ѝ се помогне.

Определено описа едно изявено и драматично проявление на тази квадратyра. Понякога енергиите и емоциите на хората се изразяват на вътрешно ниво, но тук случая не е такъв, защото Луната е много силна и в ъглов дом. В екзалация по знак, трон по дом, взаимна рецепция с Венера и добре приета от Слънцето - в една стихия са. Силната Луна умее да "изиска" нуждите си и да не изпитва вина от това. За една много силно изразена Луна често другите са им виновни, а те самите рядко поемат каквото и да било вина или срам - защото с тях се  "запушват" проявите на Луната. Телешката Луна е много напориста, а провокирана от Плутон може да бъде много драматизираща и пламтяща - обичаща да се нагала и да получава всичко, манипулирайки чрез вина другите.. ;)

невероятно си го описал - точно така е! Интересното е, че като се оплаква от това и онова и аз реша да ѝ дам съвет, как да не стига до проблемите или поне да се справи с тях, веднага отстреща се изправя една стена и ми се зявява, че не иска повече да се коментира - докато се оплаква може, ама после вече ... не може :)

Happy58

• Гост
« Отговор #62 -: Март 22, 2014, 10:57:39 am »
лека :)

а за утре въпросът - развод има ли?

2 броя и още една връзка, която също е прекратена. И аз снощи си разсъждавах в тази насока и всъщност, тя този Плутон в 7 много добре го изявява - вътрешно се опитва да доминира/да властва над партньорите си и то някакси така потайно, скрита (уж не, ама да, уж не че иска, ама точно си иска ...), но не ѝ се получава, не знае как, и в крайна сметка те властват над нея - и физически и психически. И като гледам отстрани, много ме боли, но ... нищо немога да направя - тя не иска да чуе нищо, а може би не може.

Познавам я така добре, защото това е майка ми, миличката :)  - животът ѝ наистина е мноооого труден (бил де), сега вече е под мое крило и се опитва с мен да върти тези номерца :) ... ама аз вече имам тайни оръжия и не ѝ е толкова лесно :)
« Последна редакция: Март 22, 2014, 11:00:05 am от Happy58 »

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #63 -: Март 22, 2014, 11:07:58 am »
И аз го намирам за кофти тоя аспект луна/слънце
И опозицията също, даже си мисля, че се конкурира с луна/сатурн

Имам знаковото опозе на Луна-Слънце и определено е травмиращо - за Слънцето ми.  :012: :012: :012: Преди в по-голяма степен, сега в по-малка, защото осъзнавам проблема, но е факт, че голяма част от потенциала на Рачешкото Слънце - това, което може да бъде и това, което може да стане, трудно мога да реализирам, защото Луната в Козирог винаги е на терсене. Човек прави или се опитва да прави някакви стъпки, за да се превърне в нещо по-добро, някой по-осъвършенстван, шлифован, но за да се случи това, трябва да озаптиш емоциите си. Но Луната не, та не. Често Слънчевият ми принцип е нещо, което чувам като вътрешен глас за по-мъдрото и правилно нещо да се направи, но в половината от случаите няма да го направя.  :85: Защото я има тази Козирожка част от мен, която няма да позволи да й се качат на главата и да я победят дори и нищо да не печеля с надмощието си в дадена ситуация. Слънцето казва - успокой се, приеми, прости, а Луната - ще му разкатая на Х родата до девето коляно.  :85: :85: И то не поради някаква отмъстителност или нещо, към Х мога да изпитвам апатия - просто Х се е забъркал с грешният човек и трябва да го знае.
Хората, човечеството, и може би дори и аз самата, трябва да се радват, че съм със Слънце в Рак. В най-тъмните ми периоди, когато не бях открила потенциала и светлината му, твърде много ме беше страх да направя половината неща, които мислех, а сега осъзнавам, че няма смисъл да ги правя и няма смисъл от толкова насилие. С Луничката на голо щяхме да стигнем до под кривата круша - или може би Сливенският затвор.  :012: :012:

Извън това, съм си много доволна, по-хубава Луна от тази няма.  :012:  Не е особено претенциозна, не иска все някой да има да я милва и да я гали, нулев шанс да изпадна в дълбока депресия - в смисъл, че имала съм депресии, но винаги на дълбоко емоционално ниво съм била с убеждението, че и това е нещо, с което ще се справя, че винаги ще се справям, това е формулата.  ;)

Ако трябва да гледаме класическата функционалност на Луната като на тази, която ни свързва с другите чрез емоция, която отдава, това, от което мисли, че имат нужда другите, за да получи това, от което има нужда тя - да Луната ми е доооста наранена. Освен заточението, опозето със Слънцето е в съвпад с Уран и Нептун, секстила с Плутон не знам дали да го броя за травма. Съвпад е със СЛВ и Лилит.  ;) Аз не изпитвам нуждата да се свързвам с когото и да е било, когато и да е било - много самодостатъчна съм си и сама си набавям това, от което имам нужда. Напоследък съм по-склонна да се координирам с хора но пак 90% от времето разчитам на себе си, само на себе си и на никой друг. Но за мен това не е рана, не е някакъв бич от Вселената, а по-скоро е благословия, защото не ми се налага да поверявам излишно живота си на неизвестни фактори - като например това дали на даден човек, на когото разчиташ, можеш да разчиташ. После не обвинявам хората за неуспеха си - защото когато човек работи сам, има само един шеф, и има само един който трябва да си поеме отговорността - той самият. Така, че всичко е точно, както си го направиш.  ;)

Happy58

• Гост
« Отговор #64 -: Март 22, 2014, 11:17:01 am »
Тъндър, ти верно трудна Луничка си имаш - откъде пък ги намери толкоз аспекти бе ...... :) ооопс, сори за "бе-то", ама на мен ми е сладко :)

Част от описаното и аз го имам, но е с малък нюанс, защото при мен Асц е Рак, а Луничката е в 7 дом, козирог, о опозе с планетка в 1 дом. Едно такова завъртяно ... Но Козирога наистина държи, верно е.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #65 -: Март 22, 2014, 11:31:19 am »
В седми от ъгловите домове, е най-добре. Нали е в дома на взаимоотношенията, малко се очупва.  :012:

Познавам една по-проклета дори и от мене - но при нея Слънце в Скорпион, Марс в Скорпион и Луната в Козирог в 6 дом. По-плахите хора и които по-не вярват в себе си, могат да възприемат всяка нейна дума и действие като акт на дракане и демонстриране на адската незаинтересованост. Не че са далеч от истината, де.  :012: Но тя има и Сатурн синглетон на северената хемисфера - т.е това, което е видимо с просто око, е само Сатурн.  :)

Иначе в моя хороскоп всичко е на купчинки, имам Кози и Лъвски стелиум и Слънцето и Мерка в Рак.  :012: Така че всиччко аспектира всичко.  :012: :012: Сега Плутон и Уран едновременно във втора декада на кардиналните знаци - а то всичко без Слънцето ми по оста Рак-Козирог, е втроа декада, на луда се опитват да ме правят, но за сега се справям.  :012:

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #66 -: Март 22, 2014, 12:14:09 pm »
И аз го намирам за кофти тоя аспект луна/слънце
И опозицията също, даже си мисля, че се конкурира с луна/сатурн

Имам знаковото опозе на Луна-Слънце и определено е травмиращо - за Слънцето ми.  :012: :012: :012: Преди в по-голяма степен, сега в по-малка, защото осъзнавам проблема, но е факт, че голяма част от потенциала на Рачешкото Слънце - това, което може да бъде и това, което може да стане, трудно мога да реализирам, защото Луната в Козирог винаги е на терсене. Човек прави или се опитва да прави някакви стъпки, за да се превърне в нещо по-добро, някой по-осъвършенстван, шлифован, но за да се случи това, трябва да озаптиш емоциите си. Но Луната не, та не. Често Слънчевият ми принцип е нещо, което чувам като вътрешен глас за по-мъдрото и правилно нещо да се направи, но в половината от случаите няма да го направя.  :85: Защото я има тази Козирожка част от мен, която няма да позволи да й се качат на главата и да я победят дори и нищо да не печеля с надмощието си в дадена ситуация. Слънцето казва - успокой се, приеми, прости, а Луната - ще му разкатая на Х родата до девето коляно.  :85: :85: И то не поради някаква отмъстителност или нещо, към Х мога да изпитвам апатия - просто Х се е забъркал с грешният човек и трябва да го знае.
Хората, човечеството, и може би дори и аз самата, трябва да се радват, че съм със Слънце в Рак. В най-тъмните ми периоди, когато не бях открила потенциала и светлината му, твърде много ме беше страх да направя половината неща, които мислех, а сега осъзнавам, че няма смисъл да ги правя и няма смисъл от толкова насилие. С Луничката на голо щяхме да стигнем до под кривата круша - или може би Сливенският затвор.  :012: :012:

Извън това, съм си много доволна, по-хубава Луна от тази няма.  :012:  Не е особено претенциозна, не иска все някой да има да я милва и да я гали, нулев шанс да изпадна в дълбока депресия - в смисъл, че имала съм депресии, но винаги на дълбоко емоционално ниво съм била с убеждението, че и това е нещо, с което ще се справя, че винаги ще се справям, това е формулата.  ;)

Ако трябва да гледаме класическата функционалност на Луната като на тази, която ни свързва с другите чрез емоция, която отдава, това, от което мисли, че имат нужда другите, за да получи това, от което има нужда тя - да Луната ми е доооста наранена. Освен заточението, опозето със Слънцето е в съвпад с Уран и Нептун, секстила с Плутон не знам дали да го броя за травма. Съвпад е със СЛВ и Лилит.  ;) Аз не изпитвам нуждата да се свързвам с когото и да е било, когато и да е било - много самодостатъчна съм си и сама си набавям това, от което имам нужда. Напоследък съм по-склонна да се координирам с хора но пак 90% от времето разчитам на себе си, само на себе си и на никой друг. Но за мен това не е рана, не е някакъв бич от Вселената, а по-скоро е благословия, защото не ми се налага да поверявам излишно живота си на неизвестни фактори - като например това дали на даден човек, на когото разчиташ, можеш да разчиташ. После не обвинявам хората за неуспеха си - защото когато човек работи сам, има само един шеф, и има само един който трябва да си поеме отговорността - той самият. Така, че всичко е точно, както си го направиш.  ;)
[/b]

Силно подкрепям споделеното от теб!
Дали поради силен егоизъм, или увереността че мога с всичко да се справя сама, аз рядко се сработвам с някой, разчитам винаги и само на себе си. Те затова и лунните ми възли са в знаците Овен (ЮЛВ)-Везни (СЛВ)-прекомерен индивидуализъм, трябва да се науча да поставям собствените си цели и интереси на 2-ри план и да работя конструктивно с другите, но на мен и така ми е много добре :) Освен това имам стара, балсамична Луна, я се преродя още веднъж-дваж, я не, за какво ми е да трупам добра карма?!

Happy58

• Гост
« Отговор #67 -: Март 22, 2014, 12:21:27 pm »
Цветенце, не си прави шегички със СЛВ - докато не започнеш да го уважаваш, нищо няма да е както трябва :)

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #68 -: Март 22, 2014, 12:31:45 pm »
Цветенце, не си прави шегички със СЛВ - докато не започнеш да го уважаваш, нищо няма да е както трябва :)

Опитвам понякога да работя по СЛВ, и то съвсем съзнателно, но винаги оставам разочарована. Затова пак се връщам към старите и познати модели, точно като да се въртиш в кръг, няма резултат. Може би не съм достигнала висшата изява на ЮЛВ все още, докато това не стане, не мога и по никакъв начин да усвоя новите опитности по СЛВ.

Happy58

• Гост
« Отговор #69 -: Март 22, 2014, 12:37:46 pm »

Опитвам понякога да работя по СЛВ, и то съвсем съзнателно, но винаги оставам разочарована. Затова пак се връщам към старите и познати модели, точно като да се въртиш в кръг, няма резултат. Може би не съм достигнала висшата изява на ЮЛВ все още, докато това не стане, не мога и по никакъв начин да усвоя новите опитности по СЛВ.

Нормално е, така се проявява (поне с мен де), затова след осъзнаването не е необходимо да ги разделяш, а да опиташ да ги съвместиш. СЛВ ще напомня за себе си постоянно, докато не се започне работа по него и после те оставя на спокойствие и ти поднася даровете си. Не се опитвай да си в едната от двете крайности - просто наблюдавай ситуациите и пробвай по мъничко да го вкарваш СЛВ. :) - то верно, че давам непоискани съвети .... сори, ама си сладурана ... :)

MayFlower

• Sr. Member
« Отговор #70 -: Март 22, 2014, 01:10:04 pm »

Нормално е, така се проявява (поне с мен де), затова след осъзнаването не е необходимо да ги разделяш, а да опиташ да ги съвместиш. СЛВ ще напомня за себе си постоянно, докато не се започне работа по него и после те оставя на спокойствие и ти поднася даровете си. Не се опитвай да си в едната от двете крайности - просто наблюдавай ситуациите и пробвай по мъничко да го вкарваш СЛВ. :) - то верно, че давам непоискани съвети .... сори, ама си сладурана ... :)

Бавно и постепенно, се надявам да постигна някакъв напредък по СЛВ. Много точно си уловила проблема при мен, винаги е или...или, няма средно положение, двата полюса са силно разграничени.

Аз съм ти много благодарна за съветите, те са силно обективен поглед върху спецификата на натала ми!

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #71 -: Март 22, 2014, 01:40:30 pm »
[quote

Azazael,Плутон ли така добре е уловил Луна в Телец или Слънцето ти ,като преживяно звучи споделеното. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Теодор

• Hero Member
« Отговор #72 -: Март 22, 2014, 02:06:15 pm »
Не, Плутон не аспектира "грубо" светилата ми. Прави само 4 градусов секстил с Луната, а иначе прави опозиция с Меркурия ми(Плутончо) по оста 1/7 домове и добре му познавам енергията. :)
« Последна редакция: Март 22, 2014, 02:08:04 pm от AzaZaeL »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #73 -: Март 22, 2014, 02:14:23 pm »
Не, Плутон не аспектира "грубо" светилата ми. Прави само 4 градусов секстил с Луната, а иначе прави опозиция с Меркурия ми(Плутончо) по оста 1/7 домове и добре му познавам енергията. :)

Може би неправилно се изразих-твои Слънце/Плутон дали са "докосвали  " синастрична Луна в Телец ,без значение в каква посока ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Теодор

• Hero Member
« Отговор #74 -: Март 22, 2014, 02:23:35 pm »
С Луна в телец нямам много опит, просто вложих творчество в коментара си, но с тронови Луни и характер тип рак имам много наблюдения - куспида на 3 дом ми е в рак и в живота ми е инвазия от раци. ;D А тя тази Луна беше в 4 дом освен в екзалация, така че сигурно оттам си направих съпоставка. :)