Автор Тема: Тежките аспекти на Луната  (Прочетена 44861 пъти)

Love-me

• Full Member
  • Публикации: 175
Re: Тежките аспекти на Луната
« Отговор #105 -: Март 27, 2014, 02:58:36 pm »

Моята е в Овен, на К7, в опозиция на Плутон в 12д. Имаме съфорумка, която ми е астрален близнак, Луната е в 11д, а Плутон в 5д. При нея не е имало конфликт с майката заради аспекта, но може би при нея майката е Слънцето като У4 и затова.

Yaya, не е като да съм нямала дразги с майка ми. От малка помня, че казвах "Сега ще дойде добрият татко и ще ми разреши." Винаги съм се разбирала повече с баща ми и баба ми, които между другото са слънчеви риби като мен, отколкото с майка ми. А след смъртта на майка ми, проявленията на опозицията Луна-Плутон са още по-силни, предвид това че имам мащеха (слънчев Скорпион), която е изключително студена и въобще не ни допусна с брат ми до себе си. 

Чудя се само дали тази опозиция впоследствие няма да означава и борба за власт с дъщеря ми. Наталният ми Плутон е в 5 дом, а в нейната карта Плутонът е в 4 дом (без напрегнати аспекти към светилата). А в синастрията ни моят Плутон квадратира нейното Слънце и Луна, а нейният Плутон - моето Слънце. Слънцата ни са в тригон.

Serve, love, give

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #106 -: Март 27, 2014, 03:08:17 pm »
Това, което по-горе е написала Рени за Луна/Плутон, важи и в моя случай, само че аспектът е квадрат, не опозиция. Цял живот, поне откакто живея с майка си, съм се опитвала да добия емоционална автономност и да се разгранича от нейните емоции. Но в повечето случаи поради нейната хиперемоционалност (а в радикса има съвпад Луна/Сатурн на МС) трябваше да потискам своята собствена. В резултат на това изпитвам затруднения, когато трябва просто да се отпусна и да се радвам на живота, така и не се научих на безгрижие.

Лили ,аз аспекта Луна/Плутон визуализирам с  :    раждане-прераждане-зараждане.
Успееш ли, да се принудиш, да срежеш "емоционалната връв " с мама и властта, и  обсебването изчезват ,така че вече дишаш свободно,естествено плащайки цената за същото с жертва.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #107 -: Март 27, 2014, 03:15:43 pm »
Yaya, не е като да съм нямала дразги с майка ми. От малка помня, че казвах "Сега ще дойде добрият татко и ще ми разреши." Винаги съм се разбирала повече с баща ми и баба ми, които между другото са слънчеви риби като мен, отколкото с майка ми. А след смъртта на майка ми, проявленията на опозицията Луна-Плутон са още по-силни, предвид това че имам мащеха (слънчев Скорпион), която е изключително студена и въобще не ни допусна с брат ми до себе си. 

Чудя се само дали тази опозиция впоследствие няма да означава и борба за власт с дъщеря ми. Наталният ми Плутон е в 5 дом, а в нейната карта Плутонът е в 4 дом (без напрегнати аспекти към светилата). А в синастрията ни моят Плутон квадратира нейното Слънце и Луна, а нейният Плутон - моето Слънце. Слънцата ни са в тригон.

А тя има ли квадрат на Луна и Венера? Може пък да няма борба за власт а някакво обсебване.
« Последна редакция: Март 27, 2014, 03:17:16 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Happy58

• Гост
« Отговор #108 -: Март 27, 2014, 03:32:06 pm »
За да не звуча като от телевизионния "Канал 3" ,предлагаща рецепта, съдържаща "позитивни " продукти за овчарски пай ,споделям как е поставена при мен Луна :
В твърд аспект - съвпад  и със Сатурн,и с Венера - в Овен,в знак не симпатизиращ на същите,напротив ;няма други аспекти към Луна,няма аспект с диспозитора си ,не е в дом , в който се чувства "като у дома си".
Имам възможност почти всеки ден да се конфронтирам с майка ми и на "висок тон", и на приятно жужащ и така все повече  във времето ,осмислям защо има противоречия в гледната ни точка ,защо съм родена с този аспект и защо аз гледам така на нея(както и на аспекта ) ,и така я виждам.Така при всяко активиране на  аспекта Луна/Сатурн по транзит,прогресия според аспекта/ъгъла се измества и гледната ми точка към същия в отговор на моето "защо".
Когато дадена конфигурация ,точка ,взаимодействие в натала ,са определени /приети  като трудни ,се влага смисъла ,че се изисква усилие за да се разберат или усвоят,така че да ги ползваме,а не да ги  "изхвърлим/унищожим" ,а под каква форма ,дали като копаеш ,пееш ,викаш ,псуваш ...спецификата е в натала .
А защо не всички така  ,гледат или участват на/в ситуацията "аспект"  ,защото не всичко го "пише" в хороскопа.

ето това подчертаното искам и аз да направя с моята карта - ама сигурно ще трябва да се понапъна първо да разбера как, което и правя в момента. Не мога да си представя, че тези твърди аспекти някой ги слага там, за да ни гледа после, как се мъчим. Нито пък приемам варианта, че щом е твърд, значи там нямаш късмет и по-добре не го прави. Е то ако не трябва да го правиш, няма въобще да го има в картата.

А онова горе, "пурпурното" (че акрукс не дава в червено :) ) - много сладко описание на Венерка в Овен :)

Love-me

• Full Member
« Отговор #109 -: Март 27, 2014, 03:38:10 pm »
А тя има ли квадрат на Луна и Венера? Може пък да няма борба за власт а някакво обсебване.

Eдинственият тежък аспект на Луната й е опозицията със Слънцето. Венерата й е неаспектирана.

Иначе тя вече ме е обсебила :57: Връзката ни е особено силна. Неслучайно е родена на моята дата и с моя час на раждане, и също е с водно Слънце.  ;)
Serve, love, give

Happy58

• Гост
« Отговор #110 -: Март 27, 2014, 04:39:12 pm »
Хайде и аз да си кажа за моята Луничка в опозиция с Юпитер :), в този случай на опозиция, е добре че е в козирог и в 7 дом. Но въпреки това, не мога още да се въздържам да не давам практични съвети на хората около мен. Днес цял ден се въздържам да не коментирам датата на Лилито, ама не се сдържах и току-що написах нещо мъничко, загадъчно, колкото да освободя напрежението.

Проблемът е, че в натала имам и Уран в 3. дом, който е почти точен секстил с Асц. постоянно ми идват някакви идеи в главата, които като че ли някой иска да ги препредам на хората около мен. Нещо като канал. И тя става една .... хората искат да си изживеят живота по техния си начин, пък аз все се натискам да давам съвети и да препредавам нечии "чужди" мисли и послания.

Love-me

• Full Member
« Отговор #111 -: Март 27, 2014, 05:27:50 pm »
Понякога не е никак зле да си проводник особено на добри идеи.  :) Още повече, че има хора, които не генерират много собствени идеи, а по-скоро се водят по чуждите. Това съм го забелязала най-вече при хората с повечко въздух в картата си - сякаш не ръководят сами живота си, а по-скоро се оставят, където ги отвее вятъра или където ги насочат другите. Така че, може пък и да си от полза на хората  ;)
Serve, love, give

Happy58

• Гост
« Отговор #112 -: Март 27, 2014, 07:15:44 pm »
Понякога не е никак зле да си проводник особено на добри идеи.  :) Още повече, че има хора, които не генерират много собствени идеи, а по-скоро се водят по чуждите. Това съм го забелязала най-вече при хората с повечко въздух в картата си - сякаш не ръководят сами живота си, а по-скоро се оставят, където ги отвее вятъра или където ги насочат другите. Така че, може пък и да си от полза на хората  ;)

ами вече от позицията на изживените години, установявам, че всеки един даден съвет е бил наистина необходим и е щял да спести ако не друго, то поне емоционални проблеми на човека, но по някаква ирония, никой (с изключение на 2 случая) не ги чува, напротив, имам чувството, че напук не се вслушват. Предполагам, че това идва от тази опозиция между 1 и 7 дом, а в 7 дом е Луната, У1. И сега се чудя, трябва да спра ли да се интересувам от проблемите на другите, или да опитам да проработя някакси опозицията, като тежестта ми се струва, че пада върху второто - просто още не знам какточно на практика да го осъществя :) Надявам се, че ще намеря отговора.

kabala

• Hero Member
  • Публикации: 514
  • Числата са нашето минало, настояще и бъдеще
    • http://kaballa.wordpress.com
« Отговор #113 -: Март 27, 2014, 07:38:13 pm »
Сега,аз нямам тежки аспекти на луната,освен опозе към слънцето ( сходящ 7 гр.) и тригон към сатурн,но за сетен път се убеждавам,че не е важен аспектът, ако има "тежка" планета. Луната ми е в дева.Майка ми е дева,но никога не сме били много близки или да съм усещала кой знае каква любов.Майка ми е студена жена и трудно проявява любовта си.По същия начин,никога няма да се оплаче,ако има проблем.Стоически понася всичко. За сметка на нея,обаче,аз показвам любовта си и съм емоционална,да не кажа- ревлива,колкото и да не ми личи :) Стигам до извода,че сатурн,независимо от аспектите си, не дава кой знае каква "положителна" проява и това затвърждава мнението ми за френската школа
Не всеки, който ти сочи правилния път е минал по него. Сенека

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #114 -: Март 27, 2014, 07:42:53 pm »
А онова горе, "пурпурното" (че акрукс не дава в червено :) ) - много сладко описание на Венерка в Овен :)
ей, този твоя третодомен Плутон вярно много паметлив  :)

Happy58

• Гост
« Отговор #115 -: Март 27, 2014, 07:52:24 pm »
ей, този твоя третодомен Плутон вярно много паметлив  :)

офф, всяка една забележка помня, да му се не види ....  такова злопаметно съм. А ми се иска да е обратното - да си спомням хубавото :)

Даже ето един интересен факт - когато бях в Русия, ми прилоша от "виждане и усещане на лошото, грозното", изпаднах в нещо като нервна криза, ама не точно - просто много плаках и молех, някой да го махне това от мен. Спомням си го, все едно е било вчера. Премахна го един човек, работещ с енергия - прави нещо там на кутийката чай, която бях занесла и за няколко дни се успокоих :)

kabala

• Hero Member
« Отговор #116 -: Март 27, 2014, 07:59:09 pm »
яяяяя,направихме групичка на злопаметните :97:

Happy58

• Гост
« Отговор #117 -: Март 27, 2014, 08:05:25 pm »
яяяяя,направихме групичка на злопаметните :97:

а така, ти като по-старша в групата шЪ казваш как се лекува това - хич не потривай ръчички :)

kabala

• Hero Member
« Отговор #118 -: Март 27, 2014, 08:07:46 pm »
оооо,ма,нямам намерение да го лекувам...мед,мед ми капе на сърцето...знайш ква злоба съм, като се развихря...няма оцелял :012:

Happy58

• Гост
« Отговор #119 -: Март 27, 2014, 08:10:49 pm »
оооо,ма,нямам намерение да го лекувам...мед,мед ми капе на сърцето...знайш ква злоба съм, като се развихря...няма оцелял :012:

еее, ти си добре, пък моя Плуто е в точен, ама точен съвпад с Венерка - как да се развихря? Пък и в Дева се развихря действието ... Отвреме-навреме Урания се включва, щото и той в групата .... ама то много рядко .... и после няма връщане назад, та се опитвам да го озаптявам :)