Автор Тема: Предизвикателство към Вашата интуиция  (Прочетена 47694 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Предизвикателство към Вашата интуиция
« Отговор #90 -: Юни 08, 2013, 12:27:03 am »
Имах един колега, но не мога да кача тук картата му.
Толкова се беше запалил по астрологията и се опитваше да открие истинския си час на раждане, че чак адвокатка нае за това разследване. И накрая се оказа, че часът от болничния регистър няма нищо общо с часа, записан в Общината.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #91 -: Юни 08, 2013, 12:31:10 am »
оказа ли се с готин асц накрая :)

при мен случаят е много специфичен, и макар че всички твърдите, че трябва да мръдне малко - единственият шанс е часовникът в родилното да не е бил точен

майка ме е раждала 5 денонощия и накрая въпросът е бил на живот и смърт

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #92 -: Юни 08, 2013, 12:46:27 am »
Имам карта на осиновена жена, двоен скорпион- по слънце и луна, 12-домен, има и др забравила съм го...Не съм убедена,че часът е точен.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #93 -: Юни 08, 2013, 09:58:50 am »
Един по-специфичен въпрос.

Според вас Луната в картата на осиновено дете ще описва биологичната майка, която детето никога не е виждало и познавало, или приемната майка, която го осиновява, обича и се грижи за него?

Според мен, трябва да показва осиновителката.
Майката трябва да е по планетите управляващи генетиката.
Аз познавам осиновено дете. Впрочем, качвала съм картата на осиновителката му по друг повод. Тя има и биологично дете. Не съм сигурна в датата на осиновеното дете.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #94 -: Юни 08, 2013, 10:03:08 am »
На мнението на Уран съм.

По загадката на Сатен. Моето предположение вече беше споменато - че е учил и се занимава с нещо, свързано с изкувство, дизайн. В западната карта У10 Меркурий е в знак на Юпитер, 3-ти дом и най-точният му аспект е съвпадът със Сатурн. Учител по изобразително изкувство може да го направя.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #95 -: Юни 08, 2013, 12:11:09 pm »
Луната в картата ни ,не описва майката като същност,а как ние я виждаме ,как ще реагираме на нея ,какво  ни пречи да се свържем или "отвържем" от нея и т.н. Това ,че понякога нашата Луна е в знак с този на Слънцето ,АСЦ  на майка ни , е  съвсем друго и не е случайност.
Пример: Две сестри, или брат и сестра,в частност осиновено дете и собствено родено, в натала им Луната в различни знаци ,домове,аспекти -каква е тогава майката ,според Луната на детето ?!? ...отговор : Каквото съответното дете я вижда ,усеща според собствената си такава ,а майката е една ,нали  :)

Нужда от карти за потвърждение на горното ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #96 -: Юни 08, 2013, 12:56:02 pm »
Специално в моята карта, ако се разглежда психологически, знакът на Луната по-скоро е антипод на майката, отколкото нейно олицетворение в моите очи, т.е. всички онези качества, които тя НЕ притежава (баба влезе в ролята на неин заместник).
Интересното е, че дори ролите на майката и бащата са "разменени" в хороскопа - Слънцето на баща ми е в съвпад с моята Луна, Слънцето на майка ми е в съвпад с моя Марс и ИЦ. Темпераментът й беше марсов - обективно погледнато, не субективно в моите очи, но нямаше изразен марсов акцент в картата, а сатурново-уранов. Бащата е по-грижовният, по-търпеливият, по-закрилящият, макар че детството си изкарах далеч от двамата родители. Майката е с марсов темперамент - сприхава, избухлива, истерична, егоцентрична, кибритлийка общо взето.

Но имам пример с брат и сестра, при които майката е представена по много различен начин в хороскопа.
При сестрата Луната е в съвпад с Плутон (Везни) и е включена в Т-квадрат с Марс и Сатурн, при брата Луната е в съвпад с Нептун в Стрелец и няма толкова трудни аспекти.

« Последна редакция: Юни 08, 2013, 12:57:48 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #97 -: Юни 08, 2013, 01:28:53 pm »
Ти може да се нуждаеш от грижовна майка ,с много интензивни чувства (Луна в Рак ,8-ми ,нали ) и ако тя не е отговорила на твоите нужди ,нормално е да я виждаш така както ти описа ,тук вече аспектите ще го потвърдят .Ако тя е била онази ,която е била "по-видима" като присъствие в живота ти ,по-ярко е присъствала в него ,ще го потвърди и МЦ, и планети в 10 -ти дом ,а бащата -ИЦ ,планети в 4-ти или обратно.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #98 -: Юни 08, 2013, 01:37:01 pm »
Странно, защо тогава и другите са я виждали така? Вероятно защото и техните нужди не е удовлетворила.
Астропсихологията е уникален инструмент - дава отговор на всичко, дори при липсващ такъв.  :)

Има и наследственост - баща й /дядо ми/ беше със същия темперамент, пък баба беше безгласна буква и всячески се стараеше да му угоди на потребностите. И въпреки това той периодично имаше нужда да изпусне пара... с грандиозен скандал, без да го е грижа да насрещните нужди и чувства.  :)

Моята карта е доста специфичен случай и в нея клишираните тълкувания не вървят, особено що се отнася до МС/ІС и ролята на майката и бащата. Като цяло и двамата родители не са присъствали през най-важните години от живота ми (от 1 до 16), тяхната роля бе поета от настойниците. Затова астрологически е трудно да се определи "кой кой е" в хороскопа ми, психологическите тълкувания не дават голям процент познаваемост.

« Последна редакция: Юни 08, 2013, 01:46:10 pm от Lilla »

enigma

• Hero Member
« Отговор #99 -: Юни 08, 2013, 02:07:59 pm »
Аз все си мисля, че често изпускаме един важен момент. Искаме да познаваме, а не да водим диалог с
човека. В разговор може да се изяснят нещата, изчистят противоречията и астрологията пак да му е полезна.
Ние като че ли искаме знанието да го напаснем върху натива, за да работи то...ами то си работи, животът и хората са многообразни, нищо не губим като се уточним с него :o

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #100 -: Юни 08, 2013, 02:18:14 pm »
Да, затова се задават уточняващи въпроси, но това е възможно само при водене на диалог, в една писмена консултация надали е възможно. Познавам доста случаи, когато клиентът остава недоволен след писмен прочит на хороскопа, направен дистанционно и в който астрологът се е опитал да "напасне" знанията си спрямо човек, когото не е виждал и с който не е говорил.

Понякога разминаването между "желано" и "получено" /от астрологична гледна точка/ е доста съществено, това с особена сила важи за направленията, в които предиктивната част не е силно застъпена. И го казвам като човек, който в продължение на няколко години е следвал такова направление.

Спомням си една астропсихоложка, която остана много удивена, след като сравни моя хороскоп с хороскопа на майка ми - не видя нищо общо между майчиния образ в моята карта и реалната същност, двете карти са в сериозно противоречие.  :)

И понеже краткият прочит на хороскопа бе извършен чрез посредник /обща позната/, първоначално астроложката категорично отсече, че е "неетично" да ми казва някои неща - вероятно беше ме помислила за осиновено дете. Първоначално отказа да говори за родителите.

« Последна редакция: Юни 08, 2013, 02:28:48 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #101 -: Юни 08, 2013, 02:39:02 pm »
Нито астрологията ,нито психологията ,нито събирателната им "точка",астропсихология  дават отговори -те са две различни гледни точки за една и съща материя,цяло,давайки възможност да си обясняваме живота (най-просто казано) ,като използват различни методики.
След като си преценила ,че картата ти е със строга специфика ,подхода към нейният прочит ,към теб също ще е специфичен-елементарно.Няма трудни тълкувания,слаба познавателност и неща от рода това ,онова при мен "не работи" ,има правилна преценка ,подход от съответния консултант астролог ,ако ползваш такъв или достатъчно познания,техники,изследвания ако ползваш самата астрология.За да ползваш второто в ';чист вид" не е необходимо да си запознат с психологическата сфера на опита  и да знаеш доколко си способен на свързване с другия (специфичният) .
Ей,това е краткия вариант :
Контакт/наблюдение-обмяна на енергия с другия /свързване-събиране на информация-взаимопомощ-окуражаване/избор-анализ-осъзнаване или АСЦ ,2-ри дом /Венера,3-ти /Меркурий и т.н.
Липсва ли обаче обмяната /свързването-няма "познаваемост" и консултиращият астролог е желателно да помоли за помощ или изясняване на ситуацията или да препрати съответни човек към друг такъв. :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #102 -: Юни 08, 2013, 03:13:54 pm »
Различните хора използват различни сетива, не може просто 1-7, луна, венера, марс, меркурий
Да не говорим, че може да си много талантлив учен, който никой не разбира, но това не прави теб глупак

Рени

• Hero Member
« Отговор #103 -: Юни 08, 2013, 03:23:34 pm »
Не е важно или необходимо да "разбереш" ,талантливият ,а е важно да разбереш,че е талантлив. :)

enigma

• Hero Member
« Отговор #104 -: Юни 08, 2013, 04:19:51 pm »
идва ми наум 1 пример, детето е с луна в рак, добре подредена откъм аспекти-само рози...Обаче не е в "домашен" дом, а социален. Майка му е със слънце,марс, меркурий, плутон в рак, с асц. скорпион. ЗНаем, че луната в рак си е попивна, та детето растейки се запознава и с марс и плутон в рак на майката и др...Понеже е малко и неосъзнато -тече една невидима игра, докато то надрасне лунните слабости и не намери реализацията и в социалния дом.Да я направи умерена, с баланс между емоции и разум е негова задача. Ако не е скъсало пъпната връв с мама, такъв род отношения ще принесе и в живота. Другото дете с друга карта не приема мама така лично емоционално. Но-мама манипулативна ли е, властна и обсебваща? Най-вероятно-да. От друга страна детето си е "избрало" такъв път. Хм, заподозрени има ,виновни няма тогава.