starinthenightsky, на мен ми звучи лигаво на запис, защото в главата си го чувам по-плътен и груб. Може със слуха да съм го закъсала... :012:
То действително е така. Вътре в черепа гласа резонира по един модел, а навън се чува по друг начин-от другите хора. Но и на запис е малко модулиран от техниката.
Иначе за диафрагменото говорене, не съм съгласна. Те певците се учат години да дишат и пеят така. По-скоро гръдно може да е ичал предвид в споменатото от Лили. Защото диафрагменото говорене и пеене иска и същото дишане.
Тези с класическото пеене са с по-изразителни гласове и при говорене. "Поставят" си гласа вече по навик, наблюдавала съм го при колеги.
А Телци и везни мога да позная по гласа дори и с гръб към тях, като телетата са по-плътни/ не ниски/ тембри.
Иначе има и някаква връзка с имитирането на гласовете със зодиака. Имам 3-ма познати само със слънце в 2-ри дом/аналог-венера, телец/, когато имитират някого му докарват и тембъра на гласа. Това си е жива дарба, но при двамата има силен лъв-акцент, вероятно е артистичност. Нямат телешко, единият има стелиум във везни. Обаче за мен си е голям талант-"хващат" и тембъра и ритъма на говорене на имитирания.