Е, Рени, възможността е нещо обективно дадено, а как ще бъде използвана, зависи от субекта. Във всеки човек, който има тази дарба живее и Пена, живее и някоя по-цивилизивоана магоьосница.
Права си, че принципно използвам умението си по други начини, в директна комуникация с хората и тогава те много лесно клекват и се съгласяват да стане така, както искам - тихичко и без конфликти. По 12д на Венера и по много други параграфи. Обаче правенето на ритуал също не го смятам за нещо долно, низко, напротив, познавам много хора, които ежедневно в живота си използват ритуали. Всеки се води спрямо собствената си философска гледна точка вече какво е редно и какво не е редно да направи. Аз считам за редно когато един човек изпрати негативна енергия към мен, не само да я неутрализирам, а да му я върна, все пак си е негова, надявам се това да не ме прави буля Пена със змийския език, но и да ме прави - предпочитам да съм това, отколкото по света да ходи дори и в един повече идиот, който е решил, че може да си остане безнаказан за вредителството.