Телепатията е вид комуникация, само че на несъзнателно ниво и основно е въпрос на някаква чуваемост на инстинктивно ниво.
Ребека, ти можеш да ми кажеш че си мислиш за нещо, а де факто да те вълнуват първостепенно други неща. Мисълта и съзнанието са чиста енергия, думите може да са преиначени, подвеждащи и лъжовни. Това малко като хорарите. Питаш нещо, а криеш истинските си мотиви. Телапатията е естествен нецеленасочен процес и единствения начин за мен да осъществя телепатична връзка целенасочено, е да си материализирам, канализирам интуицията чрез Ленорман. Око да види, ръка да пипне. Чрез колода, която ме грабва. Значи би била добър приемник за моята интуиция. Нецеленосочено, ако има отношение мога да разбера какво мислиш, но подобна телепатия не сработва когато искам. Случва се, тогава когато си реши. И не винаги осъзнавам, че съм установила телепатична връзка и успявам да я разгранича в общия мисловен поток, но се изразява в някаква синхроничност. В мисловният ми поток намира място някаква мисъл, за нещо, което другия си е помислил и направил. Синхронично е отправил и има някакво отношение към мен.
Други помощни средства, които съм използвала са една програма със звуци на природата. На техен фон размествам колодата, медитирам над твоя коментар, маймунката с цвете като аватар и името Ребека.
Мога и без карти, но на първо четене не ми хрумна нищо, което да хвана като като насочващо, открояващо се.