Сега пак се упражних с ректификацията и по индийската ми излиза на границата между две накшатри - Пурва Бхадра и Уттара Бхадра. Като чета описанията, с втората няма много общо - клоня към час не по-късно от 2.23, с този час излизат и по-важните събития по дирекции на сл. дъга.
В сравнение с Уттара, Пурва Бхадра притежава по-огнен и страстен темперамент, утари-те винаги са с по-префинени характеристики. За Уттара Бхадра е характерна по-духовна ориентация, желание да помага безкористно. Докато Пурва Бхадра на по-ниско ниво на съзнание дава и пороци (виждала съм акцент върху тази накшатра при алкохолички, Лагнеш /Венера/ в П.Бх. - в карта на проституираща жена), нативът може да бъде въвлечен в неподходяща среда или самият той на някой етап от живота си да бъде възприеман като "аутсайдър". Тази накшатра има по-буен темперамент, дава страст, авантюризъм, особено в любовта, дава известна склонност към кавги и свади - наблюдавала съм го при родените с Луна в тези градуси на тропически Риби. Най-добрият начин за тях да "облагородят" тази енергия е да се занимават с йога, бойни изкусва или духовни практики, при тях има една по-конфликтна нагласа спрямо обкръжението. При моята приятелка тази енергия беше доста изразена - в групата ни в колежа тя все беше срещу останалите, все вървеше наопаки.
За тази накшатра индийците казват, е дава двойнственост - според някои тя може да бъде интерпретирана и като двуличие. Между другото, имаше и такъв момент при нея. Прави ти се на пръв приятел и изведнъж се обръща на 180 градуса и забравя, че съществуваш. Когато беше заминала в Германия, през първите година-две още изпитваше носталгия по държавата и приятелите, на третата година вече идваше и си виреше носа, гледаше ни отвисоко и се правеше, че говори развален български. Майка й живееше в нашия блок, един от съседните входове. Идваше за по 3-4 седмици на гости при нея и не се сещаше да ми се обади да се видим, а като се обаждах аз, все беше "заета". Веднъж много ме учуди - дойде в България, не се обади и случайно я срещам пред блока. Много се изненадах, искрено й се зарадвах, но през първите няколко секунди улових в погледа й страшен студ и неприязън, след броени секунди успя да се контролира и ми се усмихна изнасилено, пита ме защо не се обаждам... (?) Точно такова двуличие може да се очаква от Пурва Бхадра - мислиш, че добре познаваш тоя човек, а се оказва, че изобщо не си го познавал. Особено в съчетане с Луна в Бхарани - и там има такъв момент в приятелствата - приятели са ти, докато са в нужда или вървите в един коловоз, после малко да надигнат глава и да си вдигнат стандарта, вече не си "достоен" за приятел.
ПП. Долу прилагам и ведическите карти - раши и навамша. Струва ми се, че силен 7 дом в Д9 отговаря на живота и връзките й, в раши има акцент върху знака на Лагна и Раху в 7 дом.