Да, ако използваш true Nodes, Кету ще е заедно с Луната и Меркурий във 2-ри дом, които получават аспект от у12 Сатурн в 5-ти. Добро обяснение за изява на зависимости, отдаване на удоволствия. Кету с Луната често дава зависимост от опиати. Или по-скоро дава някакви ирационални страхове, мании, честа смяна на настроенията и т.н., които се заглушават чрез употреба на опиати. Понеже аз използвам mean Nodes в настройките на Джаганатха Хора, Кету отиде в 1-ви при Марс и Венера.
Спорът true vs. mean за възлите не е решен, доколкото знам. В някои карти едните обясняват по-добре ситуацията, в други - другият вариант.
В западната карта все още търся студеното и влажното, което да обясни влечението към алкохола. И оставам с фазата на Луната само засега. Сатурн, бидейки зад Слънцето, освен че е студен, би трябвало и да е овлажнен. Но пък е в сух и горещ знак. Продължавам да търся.
Относно Сатурн (поправяйте ме, ако греша). Това е нощна карта, следователно Сатурн е вън от секта и не само това - той е зад Слънцето, в най-тъмната нощ, ако мога така да се изразя. Идеята Сатурн да се чувства по-добре в дневна карта, отколкото в нощна, е защото Сатурн е студен по природа, а Слънцето успява да го затопли донякъде, с което да намали малко малефичното му влияние. Сатурн в тази карта би трябвало да е екстремно студен. И е заточен. Сатурн успява да "интегрира" водолейската топлина (Водолей е топъл и влажен знак), защото там е на трон, работи за общото благо на колектива, човечеството. Но Сатурн не се разбира с Лъв. Лъвската топлина надали може да го стопли. Този Сатурн ми изглежда изключително егоистичен. Силната Луна, получавайки аспект от такъв Сатурн, би трябвало да успее да действа в своя полза. Какъвто е случаят тук. Така си обяснявам нейното несъобразяване с обществени норми, чуждо мнение и т.н., ако трябва да не намесвам Уран. Ако намеся Уран, се чудя как така Уран в опозиции с двата сигнификатора на ума - Луната и Меркурий не води до емоционална нестабилност.