fortunades,
Ти към какво си се насочила или още нямаш нищо конкретно?
Медицина.
Но никога не си поставих това като ясна цел, а се оставях на мнения на хора да ми кажат дали ставам или не ставам. И когато мненията на някои натежаха, че аз съм била чувствителна, че това не било за жена, че трябвало много уроци и какво ли не аз просто го оставих на заден план и се отправих в посоката, която ме вълнуваше тогава, а именно психологията. Но тази професия не е нормативно уредена, не е регламентирана, няма ясен статут, а и в България не е добре развита. Като четох разните им стратегии за психичното здраве за следващите 20-25г., кашата ще става все по-голяма, нямат никакви намерения за клинични пътеки, а и в добавка от циганизацията не ми се струва много успешен ход, а и не се виждам дълго да работя в държавна структура - смазващо е.
Винаги съм имала усещане, че работата ми ще е свързана с бяла манта.
А моята дискотека през обученията е следната:
1. Природо-математически профил
2. .-------; изучила съм 7 вида химии, латински, морфология, ботаника, физиология, генетика, молекулярна биология и т.н. Прекъснах в края на следването, защото учебниците бяха над 50-годишни, преподавателите говориха за кооперации и за един важен изпит ми искаха да убия, т.е. препарирам 100 бр. различни членестоноги без повторения. Просто дойде един момент, че не можех да ги понасям.
3. Икономика, та в дипломата пише, че съм специалист-икономист
4. .......
Сега работата ми е свързана с №4, но правя още 1001 неща, от които офис секретарка, учител, хигиенист, ИТ (създаване и поддръжка на фб страница и сайт на мястото, където работя)... Тотално мултиплициране :012:
Моят час на раждане не е много сигурен, но да кажем, че и аз съм с Венера във водолей в 12 дом (в секстил с Уран в 10 дом) - мечтая някой ден и аз да бъда сама на себе си шеф и Меркурий в риби в 1 дом
Луна в риби в 12 дом става ли за лекар?
Мислих си за психиатър, но това върви за ръка с неврологията. Аз не бих издържала да работя само с психотични пациенти.