Автор Тема: Най-добра позиция на слънцето по отношение на елемента  (Прочетена 29073 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Аха, значи часът е приблизителен.

Mirabella

• Hero Member
Би могъл да е роден в 12:30 примерно и Слънце и Юпитер да отидат в 9-ти, а Меркурий да напредва съм МС.

Mirabella

• Hero Member
Аз също не бих могла, сори.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Ако говорим за научна кариера и занимания с проучвателна, научно-изследователска дейност с някакъв принос за обществото, бих предположила час на раждане около 12.50.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702

15 минути +- не са от значение за планетите в 10Д.През 46г не е било много важно да се запомни в колко точно се ражда някой с презумпцията да му се прави хороскоп през 2014г.Било е "на обяд"

Всъщност точно десет минути са достатъчни, за да променят както домовата позиция на Слънцето, така и Асцендента, оттук навярно и темперамента и управителя на картата.

Защо да не личи?У4-РВенера е горе при РМерк,в аспект от Сатурн.Ти по кой дом и планети таксуваш историята?Аз по 4Д и У4.

Ами таксувам професията (и особено това, с което е известен в общността/обществото) по МС, по алмутена на МС, по дорифория, по най-близкия сходящ аспект на Луната, по отношенията на У на МС с У на Асц., по отношението на двамата с управителите поне на 9, 11, 7, 2 и 5 дом и по планетите във всичките тези. Всичко това, ако имам време.
Та тук, евентуално, ще ти трябват повечко Меркурий, Юпитер и Луна, не съвсем Венера, Слънце и Сатурн. В случая примерно описаният от теб благороден, толерантен, щедър и човечен шеф би могъл и да се пръкне от един Юпитер на МС, защо пък непременно Слънце.

Би могло.Има материали за него.Ако някой може въз основа ня тях да намери точния градус на МЦ да заповяда-аз не съм специалист.Той е сериозна обществена фигура.Е,няма рейтинг като на ББ,но е светило в областта.9,10,11 дом за мен са най-обществено видимите,а това Слънце е в тях.

Именно, може да е общественоизвестен с добро по Слънце в девети дом, или известен с научните си постижения в академичните кръгове по Слънце в 9-ти дом или като държавник, политик, администратор със Слънце в десети дом... Но ти изпитваше стреличка именно за десетодомно слънце. :D

Всеки тук си служи с определени методи, често различни, та даже екзотични. Но за някои от тях и две минути разлика може да са от значение. Посочването на сигурността или не на часа затова е важно, за да знае всеки струва ли си да се впряга. Иначе се изпитваме на хороскоп по слънчев знак.

ПС. И тук се надявам ти да не се впрегнеш, защото предлагаш интересни казуси и разказваш увлекателни и пълнокръвни житейски сюжети, но в много от картите ти все има нещо важно на куспидата и те моля да уточняваш сигурен ли е часа или трябва да гледаме картата "поливалентно". :012:

De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
за да докажа,че Скорпионите могат да са издигнати,общественополезни и успели на Стреличка и най-вече на Али  :012:.

Нямаш проблем - Мария Кюри, Кондолиза Райс, Оскар Писториус (е, може би не е много подходящ пример за Али, предвид личния му живот ;D).
« Последна редакция: Юли 05, 2014, 03:41:47 pm от Diyana »

Mirabella

• Hero Member
Диди, хахахахахаха :85: Кефиш ме!

Али може да се "хване" за троновия си Сатурн на МС (управител на генитура) и да работи упорито за издигане нагоре, ако желае. Ако флегматичният темперамент надделява над останалите, няма да бъде лесно да бъде задвижен обаче. Момчето сигурно го парят ушите от нас.
« Последна редакция: Юли 05, 2014, 03:43:06 pm от Mirabella »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Дракониада ,никога не тръгвай към някой с нагласата да го променяш и в реала ,и астрологично прочетено ,особено Скорпион,Телец ,Козирог или Близнаци .
Същността на човек не се променя и така трябва да бъде,да е сравнително устойчива .  Не е и в това целта ,а да се промени отношението към същата ,чрез подходящите методи-тук вече можеш да предприемаш промени. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Diyana

• Hero Member
Дракониада, Плутон в 4-ти дом дава тенденция да си обсебен от себе си до степен max,действайки в посока - изяж обкръжението си ,за да не те изяде то,като защитна реакция.Такава позиция много често  изкарва на преден план като родител дядо или баба,детство с един родител ,който така обсебва детето ,че живее чрез него или обратно.Почти винаги придобиването на власт/сила ,се черпи от семейната среда,от някой от членовете.Изява и на най-тъмната страна от характера и най-мощната .Това са хора ,които са публично охулени ,заради страстите си ,облагоденствани от нечии -фалит,смърт,подмолни действия. :)

И тук пак - не, благодаря! ;D. Макар че не е късно да се поправя по отношение на последното изречение.

Стига де, нали се сещаш, че това би трябвало да се отнася за ВСИЧКИ с асцендент Близнаци, родени в периода 1957-1971, за ВСИЧКИ асценденти Рак, родени между 1971-1985 и за ВСИЧКИ с асц. Лъв, родени 1985-1995, и т.н.

Лесен тест - в астротемата при "Pluto+4" излизат 73 страници списък с хороскопи с Плутон в 4 дом. Сега, верно, че и Чарлс Менсън, и Луи 16, и Сталин са там, ама и сегашният премиер на Франция примерно също, и Мит Ромни, и принц Албърт Монакски, и Кришнамурти, Дебюси, Бах, един билюк звезди и прочее. Барем 1/3 да отговарят на написаното за Плутон в 4-ти, та да речем, че винаги са човекоядци. Малко критичност и здрав разум при четенето на съвременните психеделични интерпретации на трансатурновите планети в знак и дом няма да навреди. ;D

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Диана, +1-днес за втори път, Мирабела отбеляза и моето мнение :)

Дракониада, защо не оставиш момчето на спокойствие, границата малко започва да се преминава

Али, какъв интелектуален труд?

Рени

• Hero Member
Аз съм готов за промяна,но някой ще трябва да хвърли сериозен интелектуален труд(може би това изречение не отговаря точно на мислите ми,но то е приблизително).

Този някой си ти и понеже Марс при теб е по философстването и големитееееееееее приказки от "1001 нощ " (съвпад  ЮЛВ),е желателно да се научиш да се ангажираш с нещо определено-работа,кауза,връзка ,проект и то целенасочено.Това се случва в момента, в който приемеш страстната си /многострадална  природа и започнеш бавно,подредено,търпеливо да катериш Сатурн .Предполагам ,разбираш повече от мен в посока ток и ще разбереш какво ще ти кажа -все едно да включиш ел.система с напрежение 25 V  в контакта с напрежение 220 V-трябва ти трансформатор ,нали ?!?...ами намери го вътре в себе си. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Mirabella

• Hero Member
Съгласна съм с Рени.

Али, трябват ти ясни, конкретни и краткосрочни цели. За да не ти се струва заветната цел непостижима, я раздели на подцели и етапи (внеси структура) и мисли само за конкретната подцел, докато не я изпълниш. Така ще получаваш на порции удовлетворение, че си постигнал нещо и ще знаеш, че вървиш в правилната посока. На медицински език - ще държиш нивото на допамина си високо и няма да изпадаш в депресивни състояния от черни мисли, че всичко е толкова трудно, непостижимо, невъзможно.

Рени

• Hero Member
И тук пак - не, благодаря! ;D. Макар че не е късно да се поправя по отношение на последното изречение.

Стига де, нали се сещаш, че това би трябвало да се отнася за ВСИЧКИ с асцендент Близнаци, родени в периода 1957-1971, за ВСИЧКИ асценденти Рак, родени между 1971-1985 и за ВСИЧКИ с асц. Лъв, родени 1985-1995, и т.н.

Лесен тест - в астротемата при "Pluto+4" излизат 73 страници списък с хороскопи с Плутон в 4 дом. Сега, верно, че и Чарлс Менсън, и Луи 16, и Сталин са там, ама и сегашният премиер на Франция примерно също, и Мит Ромни, и принц Албърт Монакски, и Кришнамурти, Дебюси, Бах, един билюк звезди и прочее. Барем 1/3 да отговарят на написаното за Плутон в 4-ти, та да речем, че винаги са човекоядци. Малко критичност и здрав разум при четенето на съвременните психеделични интерпретации на трансатурновите планети в знак и дом няма да навреди. ;D

Трябва ли винаги да подчертавам с удебелен шрифт тенденция ,което означава,че всичко това трябва да е подкрепено от останалото в натала ?!?
И ,коментарът ми е към Дракониада,а не въобще,значи съм преценила защо може да звучи толкова " зловещо/нереалистично" същият.

Диана,твоето Не  потвърди колебанието ми по отношение на тази Плутонова позиция-аз пък ти благодаря ,за което. :38:

Mirabella

• Hero Member
Интелектуален труд - наливане на акъл чрез диалог(спор),като процесът е двустранен(може пък уж наливащия да бъде променен).

Рени - не става сам,често  го казвам и ето сега пак ще го направя - всеки носи истината в себе си,но диалогът е единственият начин за извеждането и.

Тогава потърси специалист по когнитивна терапия.

Рени

• Hero Member
Интелектуален труд - наливане на акъл чрез диалог(спор),като процесът е двустранен(може пък уж наливащия да бъде променен).

Рени - не става сам,често  го казвам и ето сега пак ще го направя - всеки носи истината в себе си,но диалогът е единственият начин за извеждането и.

Ali_Lun,искам да ти  (раз) кажа един виц. :)

Двама психолози вървят по брега и разговарят. В този момент във водата човек започва да се дави и да вика за помощ. Психолозите продължават да вървят и да разговарят спокойно. Човекът изпада в паника, вика с цяло гърло за помощ. Психолозите не му обръщат внимание. Удавника продължава да крещи и да ги моли за помощ. Тогава единия психолог се обръща към другия:
- Този човек очевидно има сериозен проблем.
Другия:
- Да, но няма страшно, той говори за него.