Да,Papy-мъжете родени при Новолуние ,с Луна в 1-ви дом,понякога и с Луна в Овен ,са силно зависими от майките си,защото това е фазата новороден,сякаш е лишен от собствена енергия ,а при мъжа това е причина за дискомфорт .При жените не мисля ,че фазите на Луната дават същата зависимост към противоположния родител,нито че посоката е "мъжко момиче".И все пак новолунният темперамент е по -скоро импониращ на мъжка карта ,докато в женска карта фазата пълнолуние при раждане ,придава обаяние и привличане на противоположния пол.
Аз има(х)м трудности със забременяването ,но не мисля ,че причината е само в това ,че съм родена на Новолуние -има и други показатели.
Рени, има нещо вярно в написаното от теб. Познавам двама новолунние мъже. Един от тях е рибешки новолунец, друг е овенски новолунец. И двамата са осиновени. И при двамата бащата/осиноветел е починал рано. Но от дълг към майката/осиновителка има зависимост, не могат да се отделят. Патова ситуация. Дори да има отделяне, след време трябва да се поеме грижата/отговорността за осиновителката. Има и дискомфорт от това, но...живот. Може да няма психологическа нужда от майката, но ситуацията и този дълг не позволяват пренебрегване.
Кое е шанс и дали е шанс?
Шанс да си осиновен и да растеш в семейство, а не дом. Но и липса на спокойствие, защото има задължение. Малко става като услуга за услуга - "Гледах те като дете, ти ще ме гледаш като остарея."