Аз съм родена 4 дни след новолуние във Водолей. Слънцето ми е в първия градус на Риби, а Луната на 19 в Овен. Малко внимание се обръща на цикъла Слънце-Луна. Или поне аз го подценявах. Според мен наталната фаза на Луната е ключа към това как работят прогресиите на планетата.
Пример от мои наблюдения: при пълнолунен човек пр. Луна след пълнолунна, в намаляваща фаза носи плодовете от целия седемгодишен цикъл. Плодовете зависят от дома и аспектите най-вече на пр. Луна. В този случай са по-скоро сладки, тук-там имаше малко кисели нотки, за да не е скучно.
При мен - обратно. При балсамична пр. Луна и то в Риби ударих тотално емоционално дъно. Безпътица е точната дума. След прогресивното новолуние мааалко се освестих. С напредването на новолунната й фаза всичко си дойде на мястото и става все по-хубаво.
Струва ми се, че пр. Луна задава основния тон, не само за това как се чувстваме, а и за вида събития, които се случват. Правих си експеримент и само проследявайки нейното движение при мен много ясно различих някои периоди и сферата на по-важните събития. Може би само с пр. Луна могат да се предскажат основните неща.
А наблюденията ми извън предсказателната астрология са, че при новолунните има много по-голям импулс за анализ на емоционални и психологически теми. Стремеж да си обясняваш нещата. При пълнолунните домата е червен и те го знаят дори без да са виждали домат. Докато новолунния ще го разгледа от всички страни, ще провери какво има вътре, как е на аромат...ще дълбае до последно. Щото няма готовия ресурс и сега тепърва трупа базата данни.