Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 139935 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #135 -: Юли 29, 2014, 02:46:12 pm »
Към Рени

Вече съм споменавала - при теб във ведическата карта по-проблематично е поставено Венера, не Луната.

Сетих се за един друг случай, жена с Венера, Марс и Сатурн в Козирог в 6 дом - брак с военен, не го чувства много близък, нямат общи деца.

А ти си с ретро Венера в съвпад със Сатурн в 6 дом, в марсов знак, при това имаш и силно поставен Марс в първи дом (дава аспект на отсрещния 7ми) - за такива жени казват, че остават "неомъжени" и в брака. Но зависи какво очакваш от брака в крайна сметка. Щом си наясно с очакванията си - от какво би и от какво не би се "лишила" в името на такова съвместно съжителство, имаш зелена светлина. А мъже, както вече съм казвала, не би трябвало да са липсвали в обкръжението ти, вкл. и интерес към теб от тяхна страна.

Благодаря,Лили  :38:
А моят Марс по ведическата бенефик или малефик е ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #136 -: Юли 29, 2014, 02:55:24 pm »
Аз имам ли аспекти за първи брак  в натала си и кои са те  евентуално ? За втори ,нямам питане. :)
Съжителството с мъж също се отчита за брак в натала

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #137 -: Юли 29, 2014, 02:56:50 pm »
Рени, не знам дали Лагнеш може да се приеме за малефик - Марс ти управлява изгряващия знак и е силно поставен. Аспектирайки 7 дом, може да внесе някави проблеми в партньорската сфера, но доколкото разбирам, дотук не си прибързвала с обвързването. А Марс при теб вече е "узрял" и е свършил, каквото е имал да върши по 7 дом, Сатурн е "узрявал" докъм 36-годишна вързаст (в натала има съвпад с Венера), а сега узряват Лунните възли. Между 30 и 35/36-годишна възраст имала ли си възможност да сключиш "удобен" брак, но да си избрала свободата, независимостта и да бъдеш себе си? Мисля, че под влияние на Лунните възли ти се дава възможност да направиш осъзнат избор в тази насока - искаш ли да си в такъв вид партньорство в този си живот или предпочиташ други негови разновидности?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #138 -: Юли 29, 2014, 03:27:48 pm »
Рени, не знам дали Лагнеш може да се приеме за малефик - Марс ти управлява изгряващия знак и е силно поставен. Аспектирайки 7 дом, може да внесе някави проблеми в партньорската сфера, но доколкото разбирам, дотук не си прибързвала с обвързването. А Марс при теб вече е "узрял" и е свършил, каквото е имал да върши по 7 дом, Сатурн е "узрявал" докъм 36-годишна вързаст (в натала има съвпад с Венера), а сега узряват Лунните възли. Между 30 и 35/36-годишна възраст имала ли си възможност да сключиш "удобен" брак, но да си избрала свободата, независимостта и да бъдеш себе си? Мисля, че под влияние на Лунните възли ти се дава възможност да направиш осъзнат избор в тази насока - искаш ли да си в такъв вид партньорство в този си живот или предпочиташ други негови разновидности?

Да,Лили -имала съм възможности и то две много "удобни",но пак избрах да бъда себе си,в периода , който визираш. :clap:
Засега не си представям да искам такъв вид партньорство,но щом и аспекти няма ,значи поне поназвайм нещо за себе си и съм в синхрон с някоя част от мен си. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #139 -: Юли 29, 2014, 03:35:50 pm »
Съжителството с мъж също се отчита за брак в натала

Така е ,Akruks-при мен няма такова. ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #140 -: Юли 29, 2014, 03:40:28 pm »
Рени, аз си те представям как разярена - Марс в съвпад с Антарес в първи дом - му мяташ мръсните чорапи.  ;D :57:

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #141 -: Юли 29, 2014, 03:45:22 pm »
Така е ,Akruks-при мен няма такова. ;)
  :-\ че ти си толкова хубава риба, надарена около хрилете при това, явно си попадала на риболовци с малка кукичка и не са успели да те задържат  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #142 -: Юли 29, 2014, 04:07:10 pm »
Рени, аз си те представям как разярена - Марс в съвпад с Антарес в първи дом - му мяташ мръсните чорапи.  ;D :57:

Ха,ха -това много ми хареса ,чак го визуализирах  :57:

Лили,не съм попадала в такава позиция досега и не знам как ще реагирам .Интересно защо всички си ме представят като разярена жена ,това винаги ми е било интересни и като ме видят се смеем на изненадата ?!?  ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #143 -: Юли 29, 2014, 04:08:37 pm »
  :-\ че ти си толкова хубава риба, надарена около хрилете при това, явно си попадала на риболовци с малка кукичка и не са успели да те задържат  :012:

Ти хващала ли си водата ?1?  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #144 -: Юли 29, 2014, 04:19:17 pm »
Ха,ха -това много ми хареса ,чак го визуализирах  :57:

Лили,не съм попадала в такава позиция досега и не знам как ще реагирам .Интересно защо всички си ме представят като разярена жена ,това винаги ми е било интересни и като ме видят се смеем на изненадата ?!?  ;)

Навремето първият съпруг на майка ми беше написал “Ода за мръсния чорап“, за да се посмеят после с нея. Тя много се дразнеше от мръсните чорапи, които е имал навика да скрива от нея на най-неочаквани места, далеч от разярения й поглед (“от греха подальше“).   :043:

Рени

• Hero Member
« Отговор #145 -: Юли 29, 2014, 04:29:09 pm »
Навремето първият съпруг на майка ми беше написал “Ода за мръсния чорап“, за да се посмеят после с нея. Тя много се дразнеше от мръсните чорапи, които е имал навика да скрива от нея на най-неочаквани места, далеч от разярения й поглед (“от греха подальше“).   :043:

Не знам дали ще забележа отсъствието на чорапа ,за да реагирам на същия -странно е за мен това ,но разбирам майките и жените. ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #146 -: Юли 29, 2014, 04:32:32 pm »
Аз сигурно бих се сетила в момента, в който всичките му чорапи свършат и ми изреве като ранена мечка. А дотогава може да ги скрива, където си поиска.  ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #147 -: Юли 29, 2014, 04:37:52 pm »
Да ти кажа,винаги съм ги предпочитала боси. ;)

rroza

• Full Member
  • Публикации: 213
« Отговор #148 -: Юли 30, 2014, 04:52:27 pm »
Не съм чела коментарите,но за мен думата брак означава само узаконено с документ и с всички отговорности,пасиви и дивиденти.Свободни съжителства,любовни връзки,в които той ми е небесната половинка,но не подозира или моят кармичен "съпруг",но още е женен за жена си са по друг дом,не и по 7ми,не и 2ри брак по 9ти.Само лично мнение.
По кой дом ги гледаш тези връзки?

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #149 -: Юли 30, 2014, 04:59:01 pm »
Не съм чела коментарите,но за мен думата брак означава само узаконено с документ и с всички отговорности,пасиви и дивиденти.Свободни съжителства,любовни връзки,в които той ми е небесната половинка,но не подозира или моят кармичен "съпруг",но още е женен за жена си са по друг дом,не и по 7ми,не и 2ри брак по 9ти.Само лично мнение.

Подкрепям Дракониада. Аз също съм на мнение, че е редно да се гледа за брак само хартия и подпис. Иначе представяте ли си в тези модерни времена колко пъти трябва да превъртаме зодиака, за да гледаме през един дом за брак.
Дори и безбрачни, когато в края на житейския си път можем да отличим една или друга любов като по-особена, пак ще трябва да си изберем някой друг дом, но не и съпружеския. Както и в случаите - дете от съвместно съжителство без брак. Щото то и женения чичко може да си има дете и от любовницата, ма това не му се пише втори брак, а си е баш един друг дом.
А и чисто морално, редно е да ударим едно рамо на институцията на брака - неслучайно от незапомнени времена хората сключват брак. Има си своето както Вселенско значение, така и конвенционално такова.