Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 139931 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #150 -: Юли 30, 2014, 07:57:04 pm »
Добре де, индийците защо тогава за всеки пореден брак отброяват домовете? Има такава техника и в западната астрология.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #151 -: Юли 30, 2014, 08:02:05 pm »
Добре де, индийците защо тогава за всеки пореден брак отброяват домовете? Има такава техника и в западната астрология.

ами сигурно защото при тях няма "съвместно съжителство" - само бракове.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #152 -: Юли 30, 2014, 08:23:50 pm »
ами сигурно защото при тях няма "съвместно съжителство" - само бракове.

В западния свят има и пак се броят производни домове.

Но отношението към брака и семейството е коренно различно, да. В Индия бракът, сключен по традция, се управлява от Юпитер. А в западната астрология от Венера и Сатурн?

Happy58

• Гост
« Отговор #153 -: Юли 30, 2014, 08:51:40 pm »
В западния свят има и пак се броят производни домове.

Но отношението към брака и семейството е коренно различно, да. В Индия бракът, сключен по традция, се управлява от Юпитер. А в западната астрология от Венера и Сатурн?

ами според мен в запазната не е еднозначно като във ведическата. Предполагам, че в по-старите времена е било като във ведическата, защото и морала е бил почти същия, но в съвременното общество запада вече е дръпнал напред морално :) и сега се налага да правят настройки, но пък не са единодушни в тях :).
По моята логика, ако участва Сатурн или 10 дом, ще има брак, ако няма - става и съжителство.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #154 -: Юли 30, 2014, 08:55:46 pm »
Венера е универсален сигнификатор на брака - и в западната, и в индийската астрология.

Но за да се легализира едно партньорство пред обществото, добавяме Сатурн и Юпитер. И много често транзитите на тези две планети, ако едновременно засягат важни радикални точки, дават такова събитие (при други потвърждаващи фактори и предпоставки).  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #155 -: Юли 30, 2014, 09:03:42 pm »
Просто хората са решили да живеят заедно без да се женят официално.

И в такива случаи индийците набеждават за виновни малефиците - най-вече Раху, Кету и Сатурн.  :012:

Happy58

• Гост
« Отговор #156 -: Юли 30, 2014, 09:11:05 pm »
И незаконния е по седми.  :d030: Нали това се опитвам да кажа сериозна връзка може и да има, но да е без подпис. Просто хората са решили да живеят заедно без да се женят официално.

Ама кажи, защо така смяташ - дотук обсъждаме старите постулати. Дайте сега малко основания за новите. То така всеки може да си говори оттук до края на света. Като от какъв авторитет точно да го приемем това твърдение?

Не се обиждай, не е лично, просто не виждам, защо пък трябва да се приема нещо без обосновка.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #157 -: Юли 30, 2014, 09:20:13 pm »
Законният брак само по 7ми.Дори съм срещала в 7ми повече от една планета,всяка от които обозначават по 1 законен брачен партньор.
Другите връзки и любови по 5,8 и 11.
и по 12, и по 12! )))))))))
Иначе работата е там, че аджеба не се знае неподписана уж важна връзка доколко е тип брак - любови над път и под път. Ами ако се заблуждаваме в момента? При подписа няма грешки и съответно в преброяването. Брак в гражданското.

Happy58

• Гост
« Отговор #158 -: Юли 30, 2014, 09:23:03 pm »
и по 12, и по 12! )))))))))

по 12 не са ли извънбрачните тайни връзки? Или поне в някакъв смисъл тайни ....

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #159 -: Юли 30, 2014, 09:28:17 pm »
ми нали са връзки? Те могат да си продължат десетилетия, има такива случки, и по своята същност са значими връзки, но ще ги броим ли да брак? Ето затова седми дом е нещо друго и там е само законната.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #160 -: Юли 30, 2014, 09:31:59 pm »

Да, Хепи, но търсим някаква връзка със 7ми и евентуално комбинация с 5ти - склонност към такива авантюри.

Освен това 12 и 2 дом според индийците също имат отношение към брака, макар и индиректно - там търсим удоволствията в брака (креватните), т.е. доколко бракът ще е "консумиран".  ;D

Happy58

• Гост
« Отговор #161 -: Юли 30, 2014, 10:03:28 pm »
Ааа, аз съвсем се обърках - това въобще не помага на моя стелиум в дева, в 3 дом  :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #162 -: Юли 30, 2014, 10:06:12 pm »
Хепи, претъпкан 7 дом означава по-изразена партньорска насоченост - "от мен към другите". Но това не означава задължително повече възможности за сериозни връзки или брак, познавам и самотници с такива констелации. Но силният 7 дом има нужда да се "свързва" с другите, а начините за това свързване могат да бъдат различни.  :)

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
« Отговор #163 -: Юли 30, 2014, 10:19:41 pm »
Във връзка с това искам да разкажа:
моя приятелка след развод се омъжи повторно.Трябваше да гледаме по К9 и планетите в 9Д.К9  е Водолей,а в 9Д има Венера и Юпитер в Риби.Съпругът и е на 0* Скорпион,асц Дева и в този случай не разбрах как 9Д характеризира 2ри подписан брак.К7 Козирог с Марс съвпад с ДСЦ,той описва точно само първия съпруг,доста по-възрастен с Марс в 1Д или асц овен. Часът на раждане и е точен.  :)
А 11 дом гледахте ли? Може би има Овен на К11, поне планетата управител - Марс - отговаря.

Happy58

• Гост
« Отговор #164 -: Юли 30, 2014, 10:21:43 pm »
Хепи, претъпкан 7 дом означава по-изразена партньорска насоченост - "от мен към другите". Но това не означава задължително повече възможности за сериозни връзки или брак, познавам и самотници с такива констелации. Но силният 7 дом има нужда да се "свързва" с другите, а начините за това свързване могат да бъдат различни.  :)

не, аз се обърках от прекалените на брой варианти и възможности - може така, ама може и иначе. Нищо, само ще ви чета и няма да питам.