Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 139862 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #60 -: Май 06, 2014, 12:47:00 pm »
А в момента има прогр. Луна в съвпад с прогр. ДС, сигурно затова и партньорската тема сега й е на дневен ред, стои на фокус.

Според мен повече яснота ще има след преминаване на Лунните възли в сидерични Риби/Дева. Кету трябва да излезе от знака и накшатрата на Луната. Точно сега нещата трудно стават, нека има малко търпение.

Както казах, догодина предстои дирекция на Слънце към Венера и на Луна към Юпитер. Тогава има по-голяма вероятност да се появи потенциален партньор, който да й отговори на очакванията.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #61 -: Май 06, 2014, 12:55:27 pm »
Картата на Хепи. Затрих данните за всеки случай.
« Последна редакция: Май 06, 2014, 01:22:26 pm от Mirabella »

Happy58

• Гост
« Отговор #62 -: Май 06, 2014, 01:10:09 pm »
Мира, имах впредвид ведическата карта :) -  Онази в квадратчетата :)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #63 -: Май 06, 2014, 01:22:13 pm »
Много ми е забавно като видя някой астролог категорично да заявява "ще имаш втори брак", щом види АС/ДС в мутабелни знаци. В повечето случаи, освен ако АС не се пада в последна декада, във ведическата карта тази ос отива във фиксирани знаци. Тогава какво правим? Пак ли ще прогнозираме многобрачие?  :)

Меркур У1 е в подвижен знак на трета деката при мен, но пък кое показва, че ще се омъжа два пъти за моя си мъж- дали това, че Юпитер У7 е ретро показва за връщане към първия брак?!  :017:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #64 -: Май 06, 2014, 01:23:14 pm »
Добра идея, на мен все не ми остава време да усвоя и тази техника. Ще бъде интересно да ги разгледате и тях, който се занимава с това.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #65 -: Май 06, 2014, 01:24:16 pm »
Съгласна съм със Стар. Може и фирдариите да разгледаме, макар че с тях нямам никакъв опит. Примарните дирекции не си позволявам да ги пипам изобщо засега (хич не съм навътре с тях).

Хепи, сложих ведическата ти карта.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #66 -: Май 06, 2014, 01:27:56 pm »
Меркур У1 е в подвижен знак на трета деката при мен, но пък кое показва, че ще се омъжа два пъти за моя си мъж- дали това, че Юпитер У7 е ретро показва за връщане към първия брак?!  :017:

А Юпитер не е ли в мажорен аспект към двете светила при теб - не беше ли в един знак с Луната и срещу Слънце/Венера? Честно казано и аз не знам с какво да обясня това. Казват, че Сатурн дава връзаще към старото, към нещо познато. Но Юпитер има специално отношение към брачните въпроси в индийската астрология (покровителства традицията), затова в конфигурация със светилата може да даде отдаденост на един партньор, с който усещаш, че ви свързва общ път, стига да не участва Раху.

akruks

• Hero Member
« Отговор #67 -: Май 06, 2014, 01:36:34 pm »
А Юпитер не е ли в мажорен аспект към двете светила при теб - не беше ли в един знак с Луната и срещу Слънце/Венера? Честно казано и аз не знам с какво да обясня това. Казват, че Сатурн дава връзаще към старото, към нещо познато. Но Юпитер има специално отношение към брачните въпроси в индийската астрология (покровителства традицията), затова в конфигурация със светилата може да даде отдаденост на един партньор, с който усещаш, че ви свързва общ път, стига да не участва Раху.
Благодаря, Лили, на 7г е от Луната, а опозицията със Слънцето е с разлика 6гр
иначе е в секстил със Сатурн У5 в 5д, но пък в квадрат с ЮЛВ в 5д
по прогресия Юпитер е все още ретро и доближава точна опозиция с нат Слънце, за разлика от Сатурн, който по натал е ретро, но прогресивния от много отдавна е прав и дори е изпреварил наталния

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #68 -: Май 06, 2014, 01:40:30 pm »
Благодаря, Лили, на 7г е от Луната, а опозицията със Слънцето е с разлика 6гр

Значи го брой в конфигурация със светилата. При това във ведическата карта той ти е силно поставен - минава в Риби, собствен знак. А в съвпад с Луната в знака, който управлява, ти придава и на теб юпитериански качества. Марс ти е след 23ия градус на Скорпион, нали? Ако е в последна декада, значи също получава аспект от Юпитер. Марс при индийците символизира мъжете, Юпитер закриля брачната институция и верността (докато Сатурн няма особено добра слава в брачните въпроси).

akruks

• Hero Member
« Отговор #69 -: Май 06, 2014, 01:58:34 pm »
Значи го брой в конфигурация със светилата. При това във ведическата карта той ти е силно поставен - минава в Риби, собствен знак. А в съвпад с Луната в знака, който управлява, ти придава и на теб юпитериански качества. Марс ти е след 23ия градус на Скорпион, нали? Ако е в последна декада, значи също получава аспект от Юпитер. Марс при индийците символизира мъжете, Юпитер закриля брачната институция и верността (докато Сатурн няма особено добра слава в брачните въпроси).
Юпитер е на 15гр в овен, а Марс е на 14гр скорпион в съвсем точен съвпад с Нептун У7 в 3д
Юпитер при мен е връх на Йод, в който участва споменатия съвпад на Марс/Нептун, а третата страна е Плутон У3 на АСЦ

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #70 -: Май 06, 2014, 02:10:12 pm »
Значи Марс не участва, остава само конфигурацията на Юпитер със светилата.  :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #71 -: Май 06, 2014, 02:24:51 pm »
Значи Марс не участва, остава само конфигурацията на Юпитер със светилата.  :)
Марс У3, У8 нали е точен съвпад с Нептун У7 в 3д, защо да не участва?  ::)

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #72 -: Май 06, 2014, 02:30:19 pm »
Хепи, тъй или иначе започнах от западната ти карта.

Определих водещия ти темперамент като меланхоличен. Значи гледаме какво правят планетите, носители на този темперамент - Меркурий и Сатурн. Меркурий върви непосредствено зад Слънцето, намира се в сангвиничен знак (Везни), по точно в знак на Венера. Още по-точно двете планети са във взаимна рецепция (плюс това Венера е в точен секстил с АС-то ти). Това придава творчески уклон на начина ти на мислене, чар и грациозност на маниерите ти и изразните ти средства. Меркурий тук е в собствен триплицит (нощна карта), по-добре поставен от заточената Луна, получава знаков секстил от силно нагорещен и изсушен Марс - гъвкавост и рационалност на мисълта ти. Сатурн е студен и сух по природа и се намира в студен и влажен знак (Риби), а фактът, че картата е нощна, не го затопля, т.е. го прави още по-студен (в нощна карта Сатурн е малефикът вън от секта). Луната се отделя от аспект със Сатурн. Ето тук най-силно се проявява типичната меланхолична природа - сдържаност, предпазливост, песимизъм, изолация. И това е лицето, което слагаш за пред света, защото Сатурн е най-издигнатата планета в картата ти. Би трябвало да има амбиция или може би известна рязкост в поведението ти, защото планетата с най-много достойнства в градуса на Сатурн е Марс.

Управител на 1-вия дом е Луната, която се намира в 7-ми. Основната ти мотивация е да търсиш емоционална сигурност чрез създаването на връзки и запазването им, проява на грижа за околните - nurture and be nurtured. Но тъй като Луната е заточена и изсушена в картата ти (в гореща и суха фаза и в студен и сух знак) и аспектирана от Сатурн, трудно успяваш да постигнеш удовлетворение в тези си желания. Може би ти се струва, че от теб се изисква да бъдеш винаги на високо професионално ниво, че нямаш право на прояви на слабост, че трябва да даваш подкрепа без да търсиш получаване на такава за себе си, когато имаш нужда, че трябва да си реализирана в работата и обществото, за да бъдеш добре приета от партньорите си. У7 Сатурн е перегринов (без есенциални достойнства), което е възможно да играе ролята на препъни камък в професията и деловите ти отношения (Сатурн е на МС), а също и да прави партньорите ти по-недодялани в изразните си средства, да не умеят да демонстрират факта, че те приемат. Сатурн е в знак на Юпитер, триплицит, терма и фас на Марс - в партньорите би трябвало да има нещо марсово и юпитерянско. Може би са енергични, волеви, жизнени, добре физически сложени, амбициозни.
« Последна редакция: Май 06, 2014, 02:48:58 pm от Mirabella »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #73 -: Май 06, 2014, 02:34:21 pm »
Марс У3, У8 нали е точен съвпад с Нептун У7 в 3д, защо да не участва?  ::)

Гледам по ведическата, там системата е друга.

Happy58

• Гост
« Отговор #74 -: Май 06, 2014, 02:42:36 pm »
Мирабела, дотук си на 100%, в случай, че ти е необходима обратна връзка. За темперамента не се бях замисляла, но мисля, че е точно така през повечето време.