Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 139997 пъти)

Smarta

• Hero Member
  • Публикации: 537
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #165 -: Юли 30, 2014, 10:22:38 pm »
Да, Хепи, но търсим някаква връзка със 7ми и евентуално комбинация с 5ти - склонност към такива авантюри.

Освен това 12 и 2 дом според индийците също имат отношение към брака, макар и индиректно - там търсим удоволствията в брака (креватните), т.е. доколко бракът ще е "консумиран".  ;D

Аууу, искаш да кажеш, че с Марс и Сатурн във втори (във ведическата, и в западната), креватни забавления не се наблюдават? Ами то си е точно така в моя брак!!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #166 -: Юли 30, 2014, 10:24:09 pm »
Нищо, само ще ви чета и няма да питам.

Напротив - човек ако не пита, не научава нищо.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #167 -: Юли 30, 2014, 10:25:34 pm »
Напротив - човек ако не пита, не научава нищо.  :)

знам, ама вече ми е неудобно. До следващия порив.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #168 -: Юли 30, 2014, 10:31:22 pm »
Аууу, искаш да кажеш, че с Марс и Сатурн във втори (във ведическата, и в западната), креватни забавления не се наблюдават? Ами то си е точно така в моя брак!!

Не исках да бъда буквална. От друга страна може да ограничи страничните попълзновения.  ;D Ама пак си зависи от доста фактори. При теб, доколкото разбирам, Сатурн управлява 7 дом.

Индийците казват, че Марс има отношение към сексуалния живот на жената и понеже при тях сексът върви заедно с брака и се прави в брака, а не извън него, един кофти поставен и афликтиран Марс в женска карта може да означава и късен брак, проблеми в брака. Тоест по тяхната логика ограничават се възможностите за сексуални изяви. Знам, че на повечето хора им е трудно да разберат тази концепция - това е съвсем друга философия, няма нищо общо с нашия начин на мислене и с нашия морал, светоглед.

И при мен Марс е трудно поставен и има връзка със Сатурн - сексът е мираж.  :D

« Последна редакция: Юли 30, 2014, 10:37:14 pm от Lilla »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #169 -: Юли 30, 2014, 10:35:02 pm »
 :-* Хепи, нали това не е математика? Колкото астролози, толкова и гадатели, или както казва любимо лице- Астролози в повече. Моят брак не е твоя брак и става сложно.

Smarta

• Hero Member
« Отговор #170 -: Юли 30, 2014, 10:40:10 pm »
Не исках да бъда буквална. От друга страна може да ограничи страничните попълзновения.  ;D Ама пак си зависи от доста фактори. При теб, доколкото разбирам Сатурн, управлява 7 дом.

Индийците казват, че Марс има отношение към сексуалния живот на жената и понеже при тях сексът върви заедно с брака и се прави в брака, а не извън него, един кофти поставен и афликтиран Марс в женска карта може да означава и късен брак, проблеми в брака. Тоест по тяхната логика ограничават се възможностите за сексуални изяви. Знам, че на повечето хора им е трудно да разберат тази концепция - това е съвсем друга философия, няма нищо общо с нашия начин на мислене и с нашия морал, светоглед.

И при мен Марс е трудно поставен и има връзка със Сатурн - сексът е мираж.  :D

Тц, Сатурн управлява 5-ти. То май и това е проблемът. Това там с индийците, по индийски го раздавам - няма брак, няма секс. Има брак, няма секс. Ни в брак, ни извън, хахаха!  :012: Обаче меракът умира последен.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #171 -: Юли 30, 2014, 10:43:02 pm »
Тц, Сатурн управлява 5-ти. То май и това е проблемът. Това там с индийците, по индийски го раздавам - няма брак, няма секс. Има брак, няма секс. Ни в брак, ни извън, хахаха!  :012: Обаче меракът умира последен.
:D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #172 -: Юли 30, 2014, 10:43:19 pm »
Смарта, помислих, че във ведическата ти карта АС минава в Лъв и респ. Сатурн управлява 7 дом, където е разположено и Слъцето.

Happy58

• Гост
« Отговор #173 -: Юли 30, 2014, 10:52:34 pm »
:-* Хепи, нали това не е математика? Колкото астролози, толкова и гадатели, или както казва любимо лице- Астролози в повече. Моят брак не е твоя брак и става сложно.

ааа, това мен не ме устройва  :57: . Принципно, мога да приема всякакъв вид теория и методи, стига да се стига до една и съща информация. Ама тука има, тука нема ... не ме устройва, не ми е комфортно и или ще си намеря моя си теория или просто ще си чета из форума за удоволствие :) -  :57: :57: - времето ще покаже

Марс в Скорпион май яко ме тресе :)

Smarta

• Hero Member
« Отговор #174 -: Юли 30, 2014, 10:58:03 pm »
Смарта, помислих, че във ведическата ти карта АС минава в Лъв и респ. Сатурн управлява 7 дом, където е разположено и Слъцето.
Оф, да, така е. Просто се обърквам кой за коя карта говори.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #175 -: Юли 31, 2014, 12:43:55 am »
Във връзка с това искам да разкажа:
моя приятелка след развод се омъжи повторно.Трябваше да гледаме по К9 и планетите в 9Д.К9  е Водолей,а в 9Д има Венера и Юпитер в Риби.Съпругът и е на 0* Скорпион,асц Дева и в този случай не разбрах как 9Д характеризира 2ри подписан брак.К7 Козирог с Марс съвпад с ДСЦ,той описва точно само първия съпруг,доста по-възрастен с Марс в 1Д или асц овен. Часът на раждане и е точен.  :)
Ръшман гледа втори брак по 11д
Това с 9д не знам откъде е дошло, може би някой така е решил покрай броенето на децата през дом, но при тях логиката е друга, всяко следващо дете е описано от производен 3-ти на предното, като негов брат/сестра

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #176 -: Юли 31, 2014, 02:44:58 pm »
В Индия бракът, сключен по традция, се управлява от Юпитер. А в западната астрология от Венера и Сатурн?

Точно тия дни разсъждавах за тая драматична разлика между запада и изтока в трактовките на Сатурн и Юпитер. Не се отнася само за брака. Юпитер в джотиш е пазителят на традицията във всякакъв смисъл - морални, религиозни, обществени, на устоите и йерахията в обществото, той запазва статуквото, защото статуквото се схваща като добро, той е колективното благо. Сатурн е разрушителят, революционерът, този, който преобръща статуквото и реорганизира съществуващия ред - като идва от низшите и нищите класи, естествено, че не носи комфорт на традиционните лидери и на социалния ред, така че той носи знанието, че индивидът е важният, не кастата му.

Пък глей как е точно наопъки в западната :017:.
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #177 -: Юли 31, 2014, 02:52:53 pm »
И на мен ми направи впечатления - демокрацията разглеждат по Сатурн, а традиционализма и консерваторите (в политическото управление) с Юпитер.

solar

• AstroDelete
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #178 -: Юли 31, 2014, 03:20:44 pm »
Демокрацията се свързва с Луната.Една от причините е честата промяна в процесите и потрбностите на обществото.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #179 -: Юли 31, 2014, 03:22:37 pm »
Във ведическата система - с Луната и Сатурн.