Автор Тема: Измами в особено крупни размери  (Прочетена 23575 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Измами в особено крупни размери
« Отговор #75 -: Май 16, 2014, 01:06:54 pm »
Значи и тук има присъствие на лично творчество и преценка,благодаря ,Happy. ;)

ами по-скоро - досега не е разработвана материята и има въпросителни :) - има доста поле за изследване ...

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #76 -: Май 16, 2014, 04:34:25 pm »
Хепи, с Рени сме дискутирали нещо, което мен живо ме вълнува. дали говорите за същото? Знач-имам път 5 примерно и нямам нито една 5-ца в "матрицата" И обратно-имам път 5 с малко, или повече 5 ци.
Тогава-можем, вероятно да правим аналогия-воден асцендент, и водна луна, и обратното-например воден асцендент, а картата е огнено-въздушна. ;)
Не може да няма някаква логика, сега всъщност това питам. Досадно ли е вече? ;) не, има и още... :57:

Happy58

• Гост
« Отговор #77 -: Май 16, 2014, 06:17:21 pm »
Хепи, с Рени сме дискутирали нещо, което мен живо ме вълнува. дали говорите за същото? Знач-имам път 5 примерно и нямам нито една 5-ца в "матрицата" И обратно-имам път 5 с малко, или повече 5 ци.
Тогава-можем, вероятно да правим аналогия-воден асцендент, и водна луна, и обратното-например воден асцендент, а картата е огнено-въздушна. ;)
Не може да няма някаква логика, сега всъщност това питам. Досадно ли е вече? ;) не, има и още... :57:

:) :)  :) :) :)

Първо, ако имаш ЖП5 няма как да нямаш нито една 5 в картата - та ЖП е една от основните цифри. По традиционната нумерология (питагоровия квадрат и производните) не мога да давам мнение, защото не съм я изследвала и нямам опит там. ЖП дава отпечатък върху целия живот - това е нещото, което трябва да усвои човек - не да научи, а да усвои и всичко, което се случва, ще бъде подчинено на това. Нещо подобно на Слънце и СЛВ. Но е само подобно.
Връзката с астрологията не може да се вмъкне в рамка - това отговаря на това, а другото на нещо друго. И според мен това е така, защото в астрологичната карта силата на отделните планети зависи от тяхното положение, аспектите и т.н.
Луната ми се струва, че можем да я търсим в самата дата на раждане, но и това е условно, защото пак зависи от състоянието на Луната, а датата на раждане си е "печат" - човек не може да промени това, с което е дошъл. Датите на раждане са нашето богатство - всякак една от тях носи положителни и отрицателни качества и е добре човек да може да използва и двете в определените моменти, за да има положителен резултат и от двете.

А сега пак за ЖП5 - има много значения и никой не може да каже, кое от тях си е избрала душата. Но ако се погледне и астрологичната карта, може да се конкретизира. Може да е акцент на вода, може да е 5 дом, може да е 9 дом, а дори 12 в смисъл на емиграция. 5 са и алтернативните професии като астролог, нумеролог, лечител, всички тези древни лечителски учения и разни такива - на тях кой дом да им определим? :)

Нямам против да си говорим за тези връзки, напротив - аз го търся. Проблемът е, че съм съвсем начинаеща в астрологията - та само от 1 година и мъничко се занимавам с нея :). Затова предпочитам, когато има карта, с каквато и да е задачка, като направите астрологичните анализи, да се включа и аз с нумерологичния и така взаимно да намерим отговорите на тези въпроси.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #78 -: Май 16, 2014, 07:08:05 pm »
А,не може ли да се прави нумерологичен анализ без астрологична карта ,защо непрекъснато намесвате и нея ? ::)
По-скоро ,би трябвало и двете символични материи,да стигат до един и същ резултат ,но всяка ,със своята методика и начин ?!?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #79 -: Май 16, 2014, 07:11:15 pm »
А,не може ли да се прави нумерологичен анализ без астрологична карта ,защо непрекъснато намесвате и нея ? ::)
По-скоро ,би трябвало и двете символични материи,да стигат до един и същ резултат ,но всяка ,със своята методика и начин ?!?

Мисля, че още в самото начало на темата изрично беше формулиран въпросът и какви са астрологичните предпоставки.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #80 -: Май 16, 2014, 07:16:50 pm »

Може :) но дискусията премина в тази насока. Освен това, лично аз, смятам, че не може с моите опити за нумерологични анализи да настъпвам постоянно в дискусии на астрологичен форум - просто се опитвам да се вместя в компанията и ако с това допринеса нещо, още по-добре. :)

За резултата - и аз смятам така и правя опити в тази насока (ама те може и да са малко хилавички) :)

Happy58

• Гост
« Отговор #81 -: Май 16, 2014, 07:17:57 pm »
Мисля, че още в самото начало на темата изрично беше формулиран въпросът и какви са астрологичните предпоставки.  :)

Приемам забележката.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #82 -: Май 16, 2014, 07:22:07 pm »
Между другото, нямам нищо против факторите да се анализират и от номерологична гледна точка, стига да е в контекста на темата. Например, бихме могли да разгледаме какви номерологични вибрации и комбинации от числа носят по-изразена материална ориентация, а също так способност човек да борави с крупни суми и парични потоци, да прави пари и евентуално да злоупотреби с тях... Стига да не излизаме далеч извън рамките на заглавието - в тема за финансови машинации да говорим за номерология на любовните връзки.

Рени

• Hero Member
« Отговор #83 -: Май 16, 2014, 07:59:37 pm »
Лили,извинявай -права си.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #84 -: Май 17, 2014, 12:23:10 pm »
Хепи, благодаря. :58:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #85 -: Септември 25, 2014, 08:32:52 am »

ЛУНАТА
~~~~~~~~~~~~~~
в картите, само един малък процент,
от тях, са с Растяща Луна...бързият късмет.
Раджас'природата..до пълнолуние, явно не е алчност?

може би защото луната се стреми към саттва...божественото/пълнолуние

Интересен факт е че крадците НЕ крадат при пълнолуние!?
Защото лунната светлина много лесно ги издава,
престъпленията бързо биват "осветени"
и затова се казва "тъмни сделки"
 – Луната е намаляваща

Много е уместно да се спомене за Луната - античните астролози също я свързват с финансовото състояние.

А ако говорим за алчността, не съм си правила статистика - да видя каква фаза преобладава, растяща или намаляваща.

Но както знаете, дори в градинската работа се препоръчва да се следят лунните фази и да се засаждат кореноплодни растения по намаляваща Луна, т.е. всичко, което не дава цвят ("видимост"), а плод под земята ("натрупване").

Алчност наблюдвам при един пълнолунник, но при него Луната е в собствен знак, намира се във втори дом, получава аспект от много силен ъглов Юпитер и от екзалтирал Марс (с последния се образува йога). Човекът просто има късмет с парите, ала нито стотинка не се задържа при него - всичко се харчи за охолен живот и скъпи придобивки, не се пести и не се трупа, не се умножава.

При двама души, склонни към злоупотреба с парите, също наблюдавам растяща фаза, непосредствено преди пълнолуние. Но не съм чула да са успяли с дребни машинации да натрупат голямо богатство. Парите идват и си заминават. Така че тук вероятно си прав - явно това е "бързият късмет".

За целите на това изследване интересно би било да разгледаме карта на финансов измамник с намаляваща и специфично поставена Луна.

А някои дори подават съмнителни счетоводни отчети по балсамична Луна. Астрологията е инструмент, който умело може да се ползва от тези, които знаят как, кога и за какво.  ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #86 -: Септември 25, 2014, 12:04:33 pm »
Rahu , а какво би коментирал за Венера в Телец съвпад Фортуна по оста 2/8 -ми с Плутон , неподвижната звезда Бетелгейзе относно казуса Луна и достъп до финанси ,измами и крупните размери ?!?  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #87 -: Септември 25, 2014, 12:25:06 pm »
Бенера в Телец(и фортуна)по оста 2/8 - имат доста хора

включително в конфигурация с Плутон

може да ми зададеш конкретен въпрос...иначе ще говоря за Слънце

...задрасканото няма отношение към парите...освен "надушване" на тяхната следа

Отношение ?

Това е конкретният въпрос,който ти задавам.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #88 -: Септември 25, 2014, 12:30:40 pm »
Ако говорим за материален просперитет, отношение към него има неподвижната звезда Алдебаран. Но тъй като се намира на една ос с Антарес, донякъде и последната придобива такова значение, наблюдавала съм го на практика - парите идват от другите, от партньори (в женска карта). Но тия звезди трябва да са разположени не къде да е в хороскопа, а на определени места. Зависи и от аспектите, дали картата е дневна или нощна.

Плеядите не се ползват с добра слава, но имам наблюдения, че и те привнасят в живота на натива финансова тематика - понякога със знак плюс, понякога и със знак минус. Някъде се споменаваше и за 28-29 гр. на Телеца като за "градус на банкрута". Но може да донесе и доста пари, зависи с какво съвпада и къде попада. Преди години бях поаднала на женска карта с АС Телец и струпване на лични планети в първи дом, в градусите на Плеядите. Жената бе замесена в някакви машинации покрай партньора си и трябваше да бъде свидетел в съда, а може и като съучастник да е била третирана (не съм запозната с всички подробности, само знам, че едва й се е разминало). При нея имаше лични планети в съвпад с Алгол и Алциона. Само това си спомням от хороскопа й. За съжаление нямам никакъв спомен какво е било положението в партньорския седми дом. На нея акцентирани Плеяди в първи дом й донесоха публичен скандал, с това се свързва едно от техните значения. И съм сигурна, че причината е била свързана с някакви измами - с пари, документи. Не е мамила директно тя, а партньорът - както тя самата веднъж ми каза, "не знаех какво подписвам".

« Последна редакция: Септември 25, 2014, 12:33:49 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #89 -: Септември 25, 2014, 01:08:14 pm »
А Алциона? Най-близо до нея попада прословутият градус на банкрута.  :017:

Не беше ли тя най-ярката звезда в Плеядите?