Хепи, с Рени сме дискутирали нещо, което мен живо ме вълнува. дали говорите за същото? Знач-имам път 5 примерно и нямам нито една 5-ца в "матрицата" И обратно-имам път 5 с малко, или повече 5 ци.
Тогава-можем, вероятно да правим аналогия-воден асцендент, и водна луна, и обратното-например воден асцендент, а картата е огнено-въздушна.
Не може да няма някаква логика, сега всъщност това питам. Досадно ли е вече? не, има и още... :57:
Първо, ако имаш ЖП5 няма как да нямаш нито една 5 в картата - та ЖП е една от основните цифри. По традиционната нумерология (питагоровия квадрат и производните) не мога да давам мнение, защото не съм я изследвала и нямам опит там. ЖП дава отпечатък върху целия живот - това е нещото, което трябва да усвои човек - не да научи, а да усвои и всичко, което се случва, ще бъде подчинено на това. Нещо подобно на Слънце и СЛВ. Но е само подобно.
Връзката с астрологията не може да се вмъкне в рамка - това отговаря на това, а другото на нещо друго. И според мен това е така, защото в астрологичната карта силата на отделните планети зависи от тяхното положение, аспектите и т.н.
Луната ми се струва, че можем да я търсим в самата дата на раждане, но и това е условно, защото пак зависи от състоянието на Луната, а датата на раждане си е "печат" - човек не може да промени това, с което е дошъл. Датите на раждане са нашето богатство - всякак една от тях носи положителни и отрицателни качества и е добре човек да може да използва и двете в определените моменти, за да има положителен резултат и от двете.
А сега пак за ЖП5 - има много значения и никой не може да каже, кое от тях си е избрала душата. Но ако се погледне и астрологичната карта, може да се конкретизира. Може да е акцент на вода, може да е 5 дом, може да е 9 дом, а дори 12 в смисъл на емиграция. 5 са и алтернативните професии като астролог, нумеролог, лечител, всички тези древни лечителски учения и разни такива - на тях кой дом да им определим?
Нямам против да си говорим за тези връзки, напротив - аз го търся. Проблемът е, че съм съвсем начинаеща в астрологията - та само от 1 година и мъничко се занимавам с нея
. Затова предпочитам, когато има карта, с каквато и да е задачка, като направите астрологичните анализи, да се включа и аз с нумерологичния и така взаимно да намерим отговорите на тези въпроси.